Een Husband Training

I. Als de Dame lacht

Het was op de twaalfde augustus, dat mijn Meesteres, Sublime Lady Didi, me vertelde dat Zij een vliegreis had geboekt naar Praag. We zouden de volgende donderdag vertrekken, en ik moest me voorbereiden op een verblijf in het OWK vanaf vrijdag. Mijn Meesteres had voor zichzelf een luxe hotel in het centrum van Praag geboekt. Zij zou daar in alle comfort verblijven, gedurende de tijd die ik in het OWK zou doorbrengen.

Het begon allemaal tijdens de June Celibrations van 2003. Mijn Meesteres nam me met Zich mee toen Ze naar het OWK ging om de vieringen bij te wonen. Omdat Zij niet erg te spreken was over mijn gedrag van de voorbije maanden, had Ze besloten mij voor te dragen bij de rechtbank van OWK. ik werd ervan beschuldigd dat ik me niet respectvol had gedragen jegens mijn Meesteres, die mij bezit als Haar echtgenoot‑slaaf.

Eerwaarde Sublime Lady Mona was de Rechter in mijn zaak. Natuurlijk kreeg ik een flinke straf, ik werd veroordeeld tot een Punishment Alley, maar daarnaast adviseerde de Rechter mijn Meesteres Haar slaaf naar een Husband Training van het OWK te sturen. Mijn Meesteres vond dat een bijzonder goed idee, en daarom werd ik nu dus naar het OWK gestuurd.

ik moest vlug wat lopende zaken regelen. Erg veel kleding en dat soort dingen hoefde ik natuurlijk niet te pakken, want ik wist dat ik die waarschijnlijk toch niet nodig had. Een week voordat het allemaal zou gaan gebeuren, vulde ik een vragenlijst in op de webstek van OWK‑slaven, waarin mij werd gevraagd de meest angstaanjagende OWK‑wacht te noemen. Omdat Madame Nicole haar cane eens op mij gebroken had tijdens de Punishment Alley in juni, nomineerde ik haar. En hoewel mijn Meesteres mij geen enkel detail wilde geven van wat me te wachten stond, vertelde Ze me wel, met een glimlach, dat de Dame die me zou gaan trainen diezelfde Madame Nicole was! Deze infomatie verheugde me, en met een hoofd vol vragen vertrokken we naar Praag.

Mijn Meesteres moest een hoop regelen met het bestuur van OWK, maar niets daarvan leek mij aan te gaan. ik kreeg de opdracht vrijdagochtend na het ontbijt, klokslag negen uur, klaar te staan, en rustig af te wachen. Enkele minuten na negen stopte er een auto voor het hotel. Omdat het een kwaliteitshotel was, hield de medewerker aan de deur elke binnenkomende en buitengaande gast scherp in de gaten. Zijn ogen vielen bijna uit zijn hoofd toen hij een prachtige, lange Dame uit de auto zag stappen. Gekleed in een lederen korte broek en topje, met in haar handen een zweep, liep Zij met Haar lange benen naar het hotel. ik herkende Madame Nicole direct. Mijn hart miste een slag. mijn Meesteres deed een collar om mijn nek en overhandigde me aan Madame Nicole. In een flits zag ik dat Ze Haar ook een brief gaf. ik vroeg me af wat erin zou kunnen staan.

Madame Nicole wuifde me met Haar hand de auto in. Doodstil en onder de indruk zat ik naast Haar; voor Haar zat Haar slaaf‑chauffeur. De reis naar OWK was begonnen. Toen we Praag achter ons hadden gelaten, opende Madame Nicole de brief die mijn Meesteres Haar had gegeven. Ze glimlachte … het is mijn ervaring dat het niet altijd een hoopvol teken is voor een mannelijk schepsel wanneer een Dame op die manier glimlacht.

Na een rit van een uur stopten we bij een restaurant voor een korte pauze. De auto werd zover mogelijk van het restaurant geparkeerd; het was een erg grote parkeerplaats. We liepen de lange weg naar het restaurant, Madame Nicole zoals ik Haar heb beschreven, inclusief de zweep, en ik, overduidelijk Haar slaaf, die volgde. Veel mensen bekeken ons en ik, ik was niet langer verlegen, ik was er trots op daar op die manier te zijn.

Er volgde nog een aantal tussenstops in een dorpje vlakbij OWK, om wat inkopen te doen, waarna we uiteindelijk op onze bestemming arriveerden. Stilzwijgend zaten we in de auto, wachtend op het openen van de grote poort.

II. mijn eerste les in dienstbaarheid

Het was een vriendelijke, normale ontvangst. Mijn paspoort werd gecontroleerd, administratieve zaken werden afgehandeld, en daarna moest ik Madame Nicole volgen naar de beroemde check‑in faciliteiten. ik moest me uitkleden, Zij noteerde mijn lengte en mijn gewicht (te hoog; 'Wij' moesten daar maar eens aan werken) en gaf me Haar bekende welkomstafranseling. Daarna moest ik het mooie OWK‑slavenuniform aantrekken met de bruine 'one size, fits all'‑broek en het mooi vormgegeven zwarte slaven‑t‑shirt.

Ze gaf me ook drie dekens voor mijn vertrekken.

Tijdens eerdere verblijven variëerde mijn accommodatie van de ondergrondse gevangeninscel en slavenstallen, tot het delen van de vloer in een suite met mijn Meesteres, maar dit keer was mijn verblijf een kamermeisjeskamer, met eenvoudig maar adequaat meubilair. Geen privacy, want in plaats van een houten deur, was mijn kamer voorzien van een metalen traliehek met een vast slot. Iedereen die door de gang passeerde, kon alles van me zien. ik kon er mijn dekens op de vloer leggen, maar daar had ik geen moeite mee.

 

Nadat ik mijn dekens naar mijn verblijf had gebracht, moest ik Madame Nicole volgen naar dat van Haar. ik vroeg me af wat er zou gaan gebeuren. Haar opdracht was eenvoudig; ik moest Haar bed opmaken, Haar woon- en slaapkamer opruimen, de vloeren reinigen, Haar badkamer met toilet schoonmaken en de vaat doen.

De Husband Slave training was begonnen …. ik deed mijn uiterste best, maar Madame Nicole was in het geheel niet tevreden met het resultaat. ik had het bed niet opgemaakt zoals Zij me had opgedragen, ik had het glaswerk niet gedaan (wat ik wel had gemoeten), in elk hoekje vond Ze nog stof. Alles had perfect moeten zijn, ik had de perfecte echtgenoot‑slaaf voor mijn Meesteres moeten zijn, maar dat was niet het geval. ik hoefde me echter geen zorgen te maken, zei Ze, want Ze zou het me allemaal leren. Ondertussen was er een OWK‑slaaf binnengekomen. hij maakte foto's en video‑opnamen. Dat bleek één van de afspraken die mijn Meesteres met OWK had gemaakt; Zij wilde met eigen ogen aanschouwen hoe ik werd vernederd en getraind als een waardeloos mannelijk creatuur, met geen ander doel dan een dienaar te zijn voor zijn Dame.

Ik was niet verbaasd dat Madame Nicole ontevreden was over mijn prestaties. Ze zette me vast aan het kruis in Haar kamer en gaf me een enorm pak slaag. Nadat ik Haar had bedankt voor deze eerste les in dienstbaarheid, beval Ze me Haar te volgen naar Haar kantine, voor een lunch.

Uiteraard moest ik Haar Haar lunch bereiden. Het was me inmiddels duidelijk welk soort verblijf mijn Meesters voor mij had voorbereid, en ik was Haar dankbaar dat Ze me op deze manier in de gelegenheid stelde te leren een betere, nuttiger echtgenoot‑slaaf te zijn. Madame Nicole legde me uit dat ze een meloensalade en zwarte thee wenste. Voor mij was er, in een slavenkom, een stukje kip met brood, geprepareerd door een andere OWK‑slaaf. Omdat ik al een paar keer eerder in OWK was geweest, vond ik het een vanzelfsprekendheid dat Zij in een stoel zat en ik op een klein krukje. Na de lunch werd ik aan de vaat gezet. Er was meer dan alleen het door ons gebruikte servies, maar na een tijdje was de keuken netjes opgeruimd.

De volgende halte was de wasruimte. Madame Nicole liet me zien dat er een flinke berg strijkklaar lag: theedoeken, t‑shirts, polo's. In de voorbije week waren er veel gasten en slaven in OWK geweest, met als logisch gevolg een grote hoeveelheid was. ik heb nooit leren strijken – één van de redenen dat mijn Meesteres vond dat ik een training nodig had ndash; en dus liet Madame Nicole me zien dat er ruim voldoende oefenmateriaal voorhanden was. Ze toonde me hoe een handdoek te strijken, waarna ik het verder zelf moest doen. Handdoeken zijn niet zo moeilijk, en na korte tijd waren ze allemaal netjes gestreken. Nu demonstreerde Ze me hoe een t‑shirt en een polo gestreken moesten worden. Er waren er van verschillende maten en stoffen, en in sommige gevallen moest extra voorzichtig worden omgesprongen met het OWK‑logo.

Aangezien ik slechts een dom, mannelijk creatuur ben, begreep ik de eerste keer weinig van de instructies die ik kreeg. Gelukkig was Madame Nicole bereid het nog een keer voor te doen (en dat was er weer eentje minder voor mij, dacht ik). Ze maakte me duidelijk dat Ze van me verwachtte dat ik in het komende uur ten minste de resterende t‑shirts zou hebben gedaan. Dat waren er bijna tachtig! Ze zou na dat uur terugkomen voor een inspectie. ik moest de strijk die ik had gedaan op een stoel leggen; Zij zou er later naar kijken.

Terwijl Zij naar boven ging, naar Haar kamer, begon ik aan deze afschuwelijke taak. Zonder enige ervaring, moest ik t‑shirts strijken, vouwen en per setje wegleggen alsof ze noit eerder waren gedragen. Dat was een onmogelijke opgave. Omdat ik eerlijk moet zijn in mijn verslag, hoop ik dat de volgende passage niet door bepaalde Dames wordt gelezen … ik was ervan overtuigd dat ik na inspectie door Madame Nicole gestraft zou worden, want de kwaliteit noch de kwantiteit waren goed, en Zij wilde altijd dat het perfect was. ik besloot mijn kansen een beetje te doen stijgen. In de waskamer, bevond ik me tussen kasten met wasgoed dat allang netjes gestreken en gevouwen was. En dus ruilde ik mijn werk van slechte kwaliteit, met het betere werk dat ik in de kasten vond. Dat spul legde ik op de stoel, klaar voor inspectie. Na precies een uur kwam Madame Nicole naar beneden en bekeek Ze mijn werk. Haar gezicht was één en al verrassing en ongeloof. Het is in orde, zei ze. ik kon later verder gaan, maar nu had Ze wat anders voor me te doen.

Ze zei me naar de keuken te gaan om voor Haar een salade te maken met komkommer, tomaat en parika. Wanneer ik daar mee klaar was, verwachtte Ze me terug in de kamer, met de salade en een kop thee. En dus ging ik naar de keuken. Verder dan een boterham smeren was ik nooit gekomen. ik begon met het verzamelen van de ingrediënten. Dat kostte me redelijk wat tijd en omdat Lady Nicole in een niet erg geduldige bui was, werd ik daar wat nerveus van. Uiteindelijk lukte het me Haar het dienblad met de salade en thee te presenteren. Hoewel het niet helemaal naar Haar zin was, was Ze toch tevreden. Nadat Ze me nog wat aanwijzigingen voor verbeteringen had gegeven, genoot Zij Haar maaltijd, terwijl ik stil aan Haar voeten zat.

Toen Madame Nicole klaar was, verwachtte ik dat Ze mij een nieuwe huishoudelijke taak zou geven. Ze zei me echter dat ik ook moest leren mijn Meesteres in een ander aspect te plezieren. Daarop plaatste Ze Haar been op mij en droeg Ze me op Haar een goede massage te geven. Ze gaf me wat massage‑olie en het volgende uur masseerde ik eerst Haar linker- en daarna haar rechtervoet. Daarna volgende haar linker- en rechter onderbeen, en omdat ze duidelijk tevreden was, uiteindelijk ook haar bovenbenen. ik had nooit gedacht dat een training ook voor de student zo fijn kon zijn!

Veel te snel naar mijn zin, vond Ze het genoeg. ik moest haar volgen. We gingen terug naar het washok, waar ik mijn strijkwerk moest afmaken. De kwaliteit van mijn werk was goedgekeurd, maar de snelheid niet. Zij verliet me en mijn misère begon opnieuw. Ik besloot dezelfde procedure als voorheen te volgen, en de door mij gestreken producten te verwisselen met die van op de planken, gestreken door slaven die dat beter hadden gedaan dan ik. ik moest nu echter ook een oplossing vinden voor mijn productiekwantiteit. Gelukkig (dat is natuurlijk een persoonlijke visie) ontdekte ik dat niet alle t‑shirts goed genoeg gewassen waren. En dus stopte ik er zo'n vijftien terug in de wasmachine. Zo was mijn stapeltje te strijken was al aardig geslonken. Toen Madame Nicole terugkeerde stond Ze opnieuw even met open mond te kijken. ik had het goed gedaan, vond Ze. Ze had echter die bijzondere glimlach …

Op weg naar de kantine, stopte Ze in de biljartzaal. Plotseling gaf Ze me de opdracht me te ontkleden en stopte ze me in het schandblok. ik kreeg wat ik verdiende, hoewel Zij dat niet echt wist, maar slechts vermoedde. Na een flinke aframmeling vond Ze dat het tijd was voor een pauze. ik kon gaan douchen en daarna mijn diner gaan gebruiken in de kantine. Het diner bestond uit kippensoep, door Madame Nicole bereid. Samen met enkele OWK‑slaven keken we daarna nog een uurtje naar de televisie. Daarna moest ik de tafel afruimen, de vaat doen en de keuken opruimen. Madame Nicole vertelde me ook dat ze de volgende ochtend om klokslag tien uur Haar ontbijt geserveerd wilde hebben. Ze vertelde wat Ze precies hebben wilde, en ik werd begeleid naar mijn kamer. Ze sloot me daar echter nog niet op. Eerst moest er nog iets anders worden afgewerkt. Opnieuw moest ik me uitkleden en werd ik in het schandblok gezet. Madame Nicole was in een erg goede bui; ze had er duidelijk zin in, en gaf me ervan langs met zweep en cane. Zoals eerder, brak Ze er ook nu weer één op mijn billen. Met een roodgloeiend achterwerk werd ik ten slotte naar mijn kamer, achter de ijzeren tralies gebracht. Het was niet later dan tien uur in de avond. Vanuit de kantine klonken allerlei geluiden van mensen die plezier hadden. Soms passeerde iemand door de gang en bekeek enkele ogenblikken een rustende echtgenoot‑slaaf in training en … in diepe slaap.

III. Leid ik OWK?

De volgende ochtend werd de poort geopend door één van de OWK‑staatsslaven. ik nam mijn douche. Daarna kleedde ik me aan en ging ik naar de keuken. Het was half negen; ik had nog anderhalf uur voordat Madame Nicole Haar lunch verwachtte. ik moest echter gerechten bereiden als roereieren, iets wat ik nooit eerder had gedaan, en daarom nam ik ruim de tijd.

Als mijn Meesteres de bedoeling had me op elke mogelijke manier te laten trainen, dan kon ze gerust zijn; ik voelde mezelf getraind, ik voelde mezelf echtgenoot‑slaaf. Maar eerst had ik een acuut probleem. ik begon met de dingen die ik al geleerd had: de salade, een meloensalade, brood. Daarna kon ik niet verder. martin, de staatsslaaf die deze ochtend de leiding had, was er nog niet. ik besloot hem een beetje te helpen, door voor hem de vaat te doen en de keuken op te ruimen. Maar ik begon in tijdnood te raken. Het was inmiddels half tien en martin was er nog steeds niet. ik besloot de eieren te gaan zoeken. ik opende alle deurtjes, ik moest wel om Madame nicole's ontbijt op tijd klaar te kunnen krijgen. ik vond de eieren en nam er twee. Het was nu kwart voor tien. Een geschikte pan had ik ook gevonden en die plaatste ik op het enorme fornuis. Tien voor tien. Nog altijd geen martin. ik deed wat boter in de pan, brak de eieren, en wilde het vuur aansteken, maar … dit fornuis was zo oud dat er geen getallen of symbolen op stonden. En dus kon ik de temperatuur niet aflezen. Om vijf voor tien arriveerde martin. hij was ziek, moest voortdurend naar het toilet. Toen hij mijn probleem doorzag, voelde hij zich al wat beter. Dit kon ik absoluut niet over vijf minuten aan Madame Nicole presenteren. hij plaagde me, maar hielp me toch met het redden van de roereieren. Het lukte, maar het was inmiddels tien over tien geworden. ik nam mijn dienblad met het ontbijt en begon te rennen.

Twaalf over tien, veel te laat naar Madame Nicole's zin, had Zij Haar ontbijt. Het kostte me dertig zweepslagen. Naakt stond ik aan het kruis in Haar kamer, toen Ze mij m'n straf gaf. Na elke klap moest ik Haar bedanken. Toen we een aantal slagen op weg waren, moest ik ook mijn eigen Meesteres bedanken. Zij was het immers die ik straks zou moeten dienen als echtgenoot‑slaaf. De les die ik leerde, was dat ik mijn orders altijd moest uitvoeren, welke problemen ik daarbij ook zou ondervinden.

Terwijl Zij ontbeet, moest me bezighouden met de dagelijkse routine: de slaapkamer, de badkamer, de woonkamer en de vaat. Alles werd geïnspecteerd. Gelukkig was Madame Nicole eerlijk in Haar oordeel; als het goed was, zei Ze dat, en als het niet goed was, zei Ze dat ook. Na Haar ontbijt moest ik het dienblad terugbrengen naar de keuken. Daarna moest ik me weer terugmelden.

Ze wachtte me op. ik moest alle gangen en trappen in het New House‑gebouw reinigen. Eerst moest ik boenen en stoffen, en daarna werd ik geacht na te spoelen met water en de vloeren te dweilen. Er lagen een hoop vierkante meters te wachten. Dit keer volgde Madame Nicole me elke minuut. Elk plekje dat ik vergat, viel Haar op. Uiteindelijk zag het hele gebouw er als nieuw uit. ik moest nu kamer 503 gaan klaarmaken. Deze kamer had een speciale betekenis voor mij, omdat het in augustus 2002 de kamer van mijn Meesteres was. Het is ook de verblijfsruimte van Hare Excellentie rechter Mona. Even vroeg ik mezelf af wie nu deze kamer zou betrekken, want ik moest beide bedden opmaken en de badkamer gereedmaken voor nieuwe gasten. Madame Nicole inspecteerde de kamer grondiger dan Ze met mijn andere werk deed, maar Ze was tevreden. ik moet bekennen dat ik merkte dat ik echt mijn uiterste best deed , en ik realiseerde me ook steeds meer dat dit mijn toekomstige leven zou zijn; een echtgenoot‑slaaf, en tot mijn verbazing merkte ik dat ik genoot van de gedachte dat ik gehoorzaam zou zijn aan mijn Meesteres‑echtgenote.

Bij wijze van afwisseling mocht ik nu naar beneden voor weer wat strijkwerk. Het leek erop dat er altijd wel weer vers te strijken materiaal voorhanden was. Dit keer lag het echter aan mezelf, want ik had gisteren hoogstpersoonlijk de wasmachine gevuld. OWK‑slaven hadden de was gedraaid, en nu lag er een berg t‑shirts op mij te wachten. Dit keer besloot ik de strijk zonder truukjes te doen. Een lastige opgave, maar het verheugde me dat ik met wat oefening snel vooruitgang boekte in het leerproces. ik hoopte dat Madame Nicole weer tevreden zou zijn. omdat ik dichtbij het toilet was, ging ik ervan uit dat Zij het niet erg zou vinden als ik een korte pauze zou nemen. Vlak voordat Zij terugkwam, was ik weer op mijn post en gelukkig was de inspectie dit keer niet zo grondig; Ze was tevreden.

We gingen weer lunchen en weer was het kippensoep. Daarna wilde Madame Nicole me een beloning geven voor mijn goede gedrag. De schandpaal! Natuurlijk was ik dankbaar voor zoveel persoonlijke aandacht, maar ik was ook blij toen ze besloot dat er genoeg beloning was uitgedeeld. Nu we toch in de biljartzaal waren, vond Ze het een goed idee mij op te dragen alle vloeren van deze kamer te reinigen. En de aangrenzende gangen kon ik er meteen ook wel even bij doen. ik deed zo goed mogelijk wat ze van me verwachtte, Toen ik klaar was, wilde Ze me buiten zien, op het gras, vlak voor de kantine.

ik nam mijn tijd. De biljartzaal was een grote ruimte en ik wist nooit hoe secuur ik gecontroleerd zou worden. Na een tijdje ging ik naar buiten. ik trof Haar in bikini – die Haar benen nog langer deden lijken –, liggend op een tuinstoel. Ze had allerlei vloeistofjes voor Zichzelf meegebracht; vloeistofjes tegen cellulitis, vloeistofjes tegen zonnebrand; dat soort dingen. De zon scheen, niet te heet, en wij waren de enige twee personen hier buiten. De atmosfeer was 'vriendelijk'. Eerst bracht ik Haar iets te drinken, daarna gaf ik Haar een massage: eerst de achterkant, dan links, rechts, en ten slotte de voorkant. Ze liet me Haar langdurig masseren en vertelde me dat ik er goed in was! En dat mijn Meesteres er in de toekomst van zou profiteren. In stilte voelde ik schaamte, omdat ik deze taak thuis zo vaak had veronachtzaamd. ik moet daar verbetering in brengen. Het was plezierig dat het me was toegestaan vrijuit met Madame Nicole te praten gedurende de massage. Zij zocht soms naar woorden, maar ik … ik vertelde Haar dat Zij en Haar Collegae altijd welkom zouden zijn bij ons thuis, wanneer Ze eens in de buurt van Nederland of België zouden zijn.

Toen Ze het genoeg vond, stuurde Ze me naar de kantine. ik moest de vaat doen; meer dan vijftig stuks servies wachtten op me. Ze leerde mij hoe ik deze taak kon volbrengen zonder kalkvlekken en ‑strepen op het glaswerk achter te laten. Haar methode was niet zo snel als de mijne, maar ik gehoorzaamde Haar.

Ondertussen overdacht ik alle dingen die ik die dag had gedaan. Stilletjes moest ik lachen. ik had nooit gedacht dat ik in m'n eentje OWK draaiende had kunnen houden.

Na de vaat bracht Madame Nicole mij mijn avondmaal. Dit keer was het een broodmaaltijd met thee. Het viel me op dat het eten hier niet de kwailteit had van een viersterrenrestaurant, maar het was gezond en voldoende. mijn Meesteres vroeg Madame Nicole erop toe te zien dat ik driemaal daags mijn medicijn (voor een kleinigheidje) zou nemen en, inderdaad, drie keer per dag controleerde Ze mij hierop. Hiermee werd nogmaals aangetoond dat OWK de gemaakte afspraken serieus naam. Chapeau daarvoor.

Tijdens het avondmaal vertelde Madame Nicole me dat Zij die avond weg moest, maar dat mijn training de volgende dag zou worden voortgezet door Madame Sarka. ik vond het jammer dat Madame Nicole wegging, net toen ik aan Haar was begonnen te wennen, maar aan de andere kant was Madame Sarka ook een Dame waar ik veel respect voor had. ik zou dus wel zien hoe mijn verblijf zich verder zou ontwikkelen.

Voordat Madame Nicole die avond zou vertrekken, nam Ze me echter met Haar mee, naar het schandblok in de buitenlucht. Zij in Haar zomerjurkje, ik naakt. We waren een mooi koppel. Ze wilde me een zware afscheidsafstraffing geven voor al de fouten die ik had gemaakt en die Haar waren opgevallen. Maar ook voor de fouten die Zij over het hoofd had gezien. ik denk dat ze wist dat ik hier en daar een beetje valsgespeeld had. Hoe dan ook, Ze behandelde me zoals je van Haar mocht verwachten. Met de zweep, het handvat van de zweep, de cane en met bijzonder krachtige klappen in mijn gezicht, met haar vlakke hand. Dankbaar voor wat Ze me had geleerd, kuste ik Haar voeten. ik had veel geleerd. Niet zozeer qua techniek, zoals hoe te strijken en schoon te maken, als wel dienstbaar, gehoorzaam en nederig te zijn. Ze leerde me hoe me te gedragen als echtgenoot‑slaaf. ik vond het jammer dat Zij niet zelf mijn training kon afmaken.

Madame nicole begeleidde me nog één keer naar mijn kamer. Geknield nam ik afscheid. Vanuit het raam in mijn kamer zag ik Haar vertrekken. Alle OWK‑slaven waren daarbij aanwezig; ik was de enige die nog in het gebouw achterbleef. Deze dag zou er van mij niets meer verwacht worden in OWK.

IV. Net als de vorige dag, maar dan anders

Een paar uur nadat Madame Nicole vertrokken was met een aantal slaven, keerden deze slaven terug zonder een Dame. ik zag de Drie Musketiers mijn raam passeren, op weg naar de kantine. ik hoorde dat ze lol hadden. Het was duidelijk dat het hen niet toegestaan was mij uit mijn kamer te laten, waardoor ik niet deel kon nemen aan dit privéfeest. De hoofdpoort werd elk half uur gecontroleerd, alsof ze nog een andere gast verwachtten. Madame Sarka? Of de mysterieuze gast voor kamer 503? Hare Excellentie Sublime Lady Mona, met Haar slaaf? Misschien zou Zij komen, om het trainingsprogramma te controleren?

ik kon niet slapen, en dus keek ik vanachter mijn raam naar wat daarbuiten allemaal gebeurde. Voor mijn ramen waren trouwens, net als voor mijn deur, stalen tralies; het was onmogelijk te ontsnappen. Hoewel, onmogelijk … ? ik vond enkele kleine gereedschappen in mijn kamer; zo moeilijk kon het toch niet zijn een slot te openen … ? Vanzelfsprekend liet ik de werktuigen maar onaangeroerd. slaven moeten solidair zijn, nietwaar? Na een hele tijd – ik was ondertussen erg moe – ging de deurbel. martin rende naar het hek, en de Koningin kwam in hoogst eigen persoon de gasten tegemoet. Het was te donker om te zien wie er precies zo laat in de nacht aankwam, maar omdat de lichten van kamer 503 werden aangestoken, wist ik dat er inderdaad een belangrijke gast was gearriveerd. Nu kon ik gaan slapen, met een hoofd vol dromen over mijn Meesteres, en een hart vol verlangen naar Haar. Het was mij toegestaan Haar elke avond per GSM te contacteren, maar desondanks miste ik Haar erg en zag ik ernaar uit Haar te tonen dat ik een betere slaaf was geworden.

De volgende ochtend om zeven uur, was martin al aan het werk in de keuken. Op weg daarnaartoe passeerde hij mijn kamer, maar omdat hij daar geen sleutel van had, kon hij me niet bevrijden. ik moest wachten op mijn nieuwe Instructrice, Madame Sarka.

Om half tien in de ochtend ging de bel aan de poort. Madame Sarka kwam OWK binnen. Het eerste dat me opviel, was dat Ze Haar hond had meegebracht. Dit kleine diertje kwam blaffend mijn richting in en hield stil voor mijn kamer. Ongetwijfeld moet het hebben gadacht dat er maar een raar wezen, daar achter die tralies zat.

Enkele momenten later opende Madame Sarka de deur. ik wachtte op mijn knieën en kuste Haar schoenen ter begroeting. Met een knik van Haar hoofd beval Ze me naar de douche aan de overkant van de gang. Ze zei me, me zo snel mogelijk aan te kleden en Haar dan te ontmoeten in de kantine. Haar ogen waren dwingend, en uiteraard deed ik wat me gevraagd werd.

Toen ik de kantine binnenkwam, was Zij op mij aanhet wachten. In Haar ene hand hield Zij een brandende sigaret, in de andere een schoen. ik moest voor Haar een emmer water en een handdoek halen. gehoorzaam ging ik op weg, maar Ze riep me terug. Of Zij mij wel toestemming had gegeven te vertrekken? Andere Dame, andere gewoontes. Ze vertelde me dat Ze wilde dat ik elke opdracht bevestigde met 'ja, Mevrouw', en vroeg me of ik dat begreep. Ja hoor, dat begreep ik wel, geen enkele twijfel daar. Toen ik terugkwam met de emmer water, liet Ze mij Haar nieuwe schoenen zien. Aan de onderzijde was een aantal etiketjes dat verwijderd moest worden, lijmresten incluis, en vanzelfsprekend zonder de schoenen zelf te beschadigen. Het was een precies werkje en Ze keek me op de vingers; niet een erg aangename gewaarwording. Maar Ze bleek tevreden met het resultaat.

Toen Ze net Haar sigaret op had, kwam Hare Hoogheid Koningin Patricia de kantine binnen. Onmiddellijk ging ik op mijn knieën en kuste ik nederig Haar voeten. Zij was blij te zien dat ik Haar ongevraagd zo respectvol begroette en zou dit (hopelijk) aan Madame Sarka vertellen. Beide Dames lachten, maar als een Dame lacht … ?

Madame Sarka stuurde mij naar Haar kamer; ik was nu een goedgetrainde kamermeid, dus ik wist wat mij te doen stond. ik deed er ongeveer een uur over, maar toen was de ruimte dan ook helemaal schoon en in orde. Madame Sarka moest iets van Madame Nicole hebben gehoord over mijn massagekunsten, want het volgende wat Ze me opdroeg was Haar een voetmassage te geven. Geen enkel probleem voor mij, ik gehoorzaamde graag. De dagelijkse gang van zaken was me intussen wel duidelijk geworden. ik maakte de trappen en gangen weer schoon. Toen wilde Madame Sarka dat ik weer wat strijkwerk deed. ik voerde mijn opdracht netjes uit, maar Madame Sarka bleek Haar strijkgoed weer net iets anders gedaan en gevouwen te hebben dan Madame Nicole. Ach, ik pas me makkelijk aan, en Zij was de baas. Nieuwe baas, oude truukjes: ook Zji was verbaasd toen Ze na enige tijd het resultaat kwam bekijken, maar ze gaf geen commentaar.

Na de lunch wilde Madame Sarka dat ik de keuken schoonmaakte. Niet zoals gewoonlijk de vaat, maar het zware werk: met een staalborstel alle kookrestanten van de voorgaande twee weken verwijderen, en het OWK zo een als nieuw uitziend fornuis te verschaffen. ik durfde te zeggen dat het een onmogelijke opgave was. Die domme opmerking was er de oorzaak van dat ik lang in de keuken moest blijven; net zolang totdat het fornuis brandschoon was. Natuurlijk had Ze gelijk: het was wel degelijk mogelijk. Daarna, zo'n twee uur later, vond Madame Sarka dat mijn wangedrag enige correctie behoefde, en nam Ze me mee naar de hal vlak voor Club Wanda. Hier staan verschillende speelgoedjes, en naakt moest ik Haar zweep, cane en single tail ondergaan.

Madame sarka toonde zich bezorgd over mijn trainingsprogramma en leerde me hoe Zij vond dat een echtgenoot‑slaaf zich hoort te gedragen. ik moest haar achterwerk en voeten kussen, waarbij ik moest leren hoe ik elke individuele teen behoorde te behandelen.

Tussen de serieuze bedrijven door, mocht ik ook zo nu en dan praten met Madame Sarka. Zij is een life style Domina, maar een vriendelijke vrouw. Net zoals ik dat deed in mijn gesprek met Madame Nicole, nodigde ik ook Haar uit ons eens te bezoeken wanneer de gelegenheid zich zou voordoen.

mijn laatste taak was het schoonmaken van 'mijn eigen' vertrekken. Terwijl Madame Sarka toekeek, deed ik de hele kamer. Geen hoekje sloeg ik over. ik wilde mijn werk klaar hebben; ik verlangde ontzettend naar mijn Meesteres.

Rond zeven uur droeg Madame Sarka me op me voor te bereiden op mijn vertrek. ik nam afscheid van mijn collega‑slaven, en we vertrokken van OWK. In Praag stond mijn Meesteres me al op te wachten. Madame Sarka droeg me aan Haar over. ik nam afscheid van de OWK‑Dame en bedankte Haar voor Haar lessen. ik kon niet wachten mijn Meesteres in onze dagelijks leven te tonen wat ik allemaal geleerd had tijdens de Husband Training.

Vertaald door René, mei 2004.

Naschrift

ik heb geleerd niet te toppen from the bottom. ik heb de betekenis van 'dienen' geleerd. ik kan nu de vrouwelijke dominantie in zijn algemeenheid beter aanvaarden, die van mijn Meesteres‑echtgenote in het bijzonder.

ik beloof plechtig Haar onvoorwaardelijk te zullen dienen, als Haar rechteloze TPE‑echtgenoot‑slaaf. Als mijn Meesteres mij waardig acht, hoop ik dat we samen een contract onder de wetten van OWK zullen tekenen.

 

Mijn enige levensdoel is Haar te plezieren, te dienen en Haar eigendom te zijn, op elke door Haar gewenste manier. ik ben bereid dit te herhalen en er getuigenis van te doen op elk moment en op elke plaats die Zij verkiest. ik heb Haar de volledige controle over mijn leven en eigendommen gegeven.

ik ben er dankbaar voor, dat Zij bereid is mij te houden als Haar waardeloos mannelijk wezen en echtgenoot‑slaaf.

ik zou graag Madame Nicole en Madame Sarka bedanken voor hun enthousiaste training, Hare Excellentie Sublime Lady Mona voor Haar eerlijke straf en scherpe advies, en mijn Meesteres en Eigenares Sublime Lady Mrs. Didi omdat Ze mij naar deze training stuurde, mij zo de gelegenheid biedend me te verbeteren.

© john{D}, augustus 2003.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!