De dag vooraf

Het is vier uur in de ochtend; de vogels worden wakker en ik ga eindelijk slapen. Tenminste, dat probeer ik, maar René vindt het nodig om een liefdesverklaring af te leggen. Een excuus heeft hij niet voor zijn gedrag. Hij is niet dronken of stoned. Volgens mij is hij gewoon gelukkig. We hebben net een fijn gesprek in de auto gehad, op de terugweg vanuit Den Haag, en vanavond komt mijn minnaar voor de tweede keer. Ik geloof dat hij zweeft. Ik weet dat hij me irriteert: ik ben moe. Kortaf beveel ik hem om zijn hand die mijn been streelt bij zich te houden. Aan mijn toon hoort hij dat ik serieus ben, hij gehoorzaamt dan ook direct. Hij legt nogmaals een liefdesverklaring af. Ik hoor de onzekerheid in zijn stem, maar besluit niet te reageren. Dat is hard. Dat weet ik. Ik voel me daar ook een beetje schuldig om. Maar als ik aan ons gesprek in de auto terugdenk, komt de kracht in me naar boven. René vroeg me wat strenger tegen hem te zijn. Dat zal ik dan ook zijn; hij mag al blij zijn dat hij vanacht naast me slaapt. Met die laatste gedachte doezel ik in.

Langzaam sijpelen wat geluiden mijn bewustzijn binnen. Misschien, heel misschien, als ik ze negeer, slaap ik lekker verder. Ik houd mijn ogen stevig dicht en kruip dieper onder mijn dekbed. Tevergeefs. Ik ben klaarwakker en helder. De herinnering aan gisterenavond stormt naar binnen. Hoe zou René zich nu voelen, vraag ik me af. Dat zal ik zo weten: René loopt de kamer binnen. Eén blik is voldoende om er zeker van te zijn dat het goed zit: hij zweeft zichtbaar. Hij heeft zijn schoonmaakuniform aan. Dat is een oud fitnesspakje van mij. Toentertijd had ik dat lichtblauw pakje, subtiel afgezet met witte kant, gekocht omdat ik het er heel teder en vrouwelijk uit vond zien. Nadat ik erop uitgekeken was, mocht René het hebben om er zijn huishoudelijke taken in te verrichten. Als ik wat aandachtiger kijk, zie ik een zwarte draad aan de achterkant hangen. Wat heeft 'ie nou weer uitgespookt? Ik beveel hem zich om te draaien, om de voorkant te kunnen inspecteren. Blijkbaar ben ik niet zo helder als ik dacht; het duurt even voordat het plaatje dat ik aanschouw ook betekenis krijgt. Aan zijn penis heeft hij elektrodes aangebracht. De draad die ik aan de achterkant zag, is de verbinding tussen de elektrodes en het kastje dat hij heeft vastgemaakt aan zijn middel. De slet! Die enorme erectie laat er geen twijfel over bestaan: hij vindt het lekker. Wat zeg ik? Hij vindt het heerlijk!

"Zo, zeg ik geringschattend, ben je jezelf aan het verwennen"

Is het mijn stem, is het de blik, zijn het de woorden? Ik weet het niet zeker. Waarschijnlijk een combinatie van alledrie maar hij schiet nog verder in subspace.

"Ja, Mevrouw," antwoordt hij kleintjes.

Ja, nu weet ik het zeker: hij zit er erg diep in. René noemt me meestal bij mijn voornaam. Geen gevousvoyeer tussen ons. Dat vind ik niet nodig. Maar als hij zweeft gaat dat automatisch bij hem: dan ben ik Mevrouw en spreekt hij me aan met U. Die hoofdletters hoor ik in zijn stem. En hij wordt kleiner. Niet letterlijk natuurlijk, maar zijn stem wordt anders, zijn houding ook. O, ja; hij zit er echt diep in. Geen twijfel mogelijk. Ik voel me vrolijk worden; de dag begint bijzonder goed. Dit is nog eens wakker worden. Geweldig! En dan nog M die vanavond komt. Wat bof ik toch.

 

Vandaag is geen normale dag. Vandaag geen ontbijt op bed. Vandaag wens ik niet langzaam wakker te worden met een boek. Nee, deze dag wil ik helemaal ervaren. Tenminste, de tijd die nog resteert. Het is al bijna 14.00 uur. Opgewekt stap ik uit bed; daardoor is René even in de war.

"Wenst Mevrouw geen ontbijt?"

"Jawel hoor. Zet het maar bij de PC neer," antwoord ik zonnig.

Ik begin de trap af te lopen als iets me te binnen schiet.

"En zorg dat je wat netter bent bedekt als de kinderen straks uit school komen."

Mijn stem klinkt gedecideerd. Dat moet ook wel. René heeft er een hekel aan dat sommige beslissingen worden genomen omwille van de kinderen. Hij begrijpt het wel; zo stom is hij ook weer niet. Maar hij kan er enorm van gaan mokken. Af en toe is hij zelf net een kind.

"Daar had ik al aan gedacht, Mevrouw. De badjas ligt beneden."

Mijn hart maakt een sprongetje van blijdschap. Hij voelt zich blijkbaar niet alleen onderdanig, maar ook compleet dienstbaar. De perfecte combinatie. Elke keer weer weet René me te verbazen. Nog steeds begrijp ik niet helemaal hoe het werkt. Gelukkig weet ik wel dát het werkt, en hoe ik er gebruik van kan maken. Met een glimlach op mijn gezicht loop ik verder de trap af. René volgt braaf.

 

Ik kruip achter de PC, René blijft verwachtingsvol even naast me staan. Zonder er een woord aan vuil te maken, met een nonchalant handgebaar, wuif ik hem richting keuken. Ik zie dat dat hard aankomt. Daar beleef ik weer plezier aan. Het voelt zo goed, zo machtig. Het zorgt ervoor dat een roes zich meester van me maakt. Terwijl ik mijn mails binnenhaal steek ik een sigaretje op. Met voldoening zuig ik de eerste teug naar binnen en begin mijn berichten te lezen. Een paar zijn er van René. Die bewaar ik voor later. Mijn askegel is ondertussen gevaarlijk lang. Ik laat mijn blik over de pc‑tafel glijden op zoek naar een asbak. Verdorie, René is wel heel grondig geweest in zijn huishoudelijke taken. Inwendig voel ik wat irritatie opkomen; ik heb er zo'n hekel aan als er geen asbak klaarstaat. Als ik bijna automatisch wil opstaan om er eentje uit de keuken te halen, schiet me te binnen dat ik een slaaf binnen handbereik heb. Mijn goede humeur komt direct terug.

"René, kom eens hier," beveel ik liefjes met een gevaarlijke zoete stem.

"Een momentje, ik ben bezig met Uw ontbijt," roept mijn slaafje terug vanuit de keuken.

Een momentje? Hoorde ik dat goed? Een momentje?! Wie denkt hij wel dat hij is?

"Nu!"

Het komt er knallend als een zweepslag uit. Het heeft ook direct effect; René houdt op met waar hij mee bezig is, en komt in allerijl naar me toe. Hij stopt naast mij en kijkt me gespannen aan. Ik hoef maar mijn sigaret naar boven te brengen of hij begrijpt de hint. Zijn ogen spreiden zich wijd op, zijn pupillen worden donker. Ik zie opwinding en walging wedijveren om voorrang op zijn gezicht. Zijn mond gaat tergend langzaam open. Hij moet vechten tegen de weerzin. Tegelijk schiet hij weer in een diepere vorm van subspace; en ik dacht nog dat hij niet dieper kon gaan. Sadistisch langzaam breng ik de sigaret verder naar boven voordat ik de as in zijn mond tik. Traag, net of een film in slowmotion wordt afgedraaid, sluit hij zijn mond. Terwijl hij alles doorslikt wint de opwinding zichtbaar het gevecht. Hij blijft staan waar hij staat, hopend op extra aandacht. Ik wuif hem weer weg met mijn hand. Dat doet hem pijn. Ik geniet.

Als ik wat later mijn ontbijt heb, begin ik eindelijk aan de mails van René. Ik schik van de heftigheid. Ik lees hoe gekwetst René zich voelde vanacht, hoe hij zich in slaap huilde, hoe dankbaar hij is voor de hardheid van mijn afwijzing, voor de pijn en het genot dat hij daardoor mocht ervaren. Het raakt me. Ik moet mijn natuurlijke impuls om hem meteen te troosten onderdrukken; dat zou alles verpesten. Voor hem en voor mij. Gefascineerd lees ik verder hoe hard hij dit nodig heeft, hoe hij om meer smeekt. Ik voel angst opkomen als ik merk dat hij me zijn Godin noemt. Niet dat het de eerste keer is dat hij me zo noemt. Maar elke keer weer voel ik dan het hele gewicht van de verantwoordelijkheid die deze gemeende titel met zich meebrengt, op me drukken. Dat is zwaar. Ik heb dan het gevoel dat René me op zo'n hoog voetstuk plaatst dat ik wel hoogtevrees moet hebben. En dat besef duizelt me. Tegelijk ben ik gevleid, voel ik me bijzonder. Geboeid lees ik de rest van zijn liefdesverklaring; want dat is het, een prachtige liefdesverklaring. De intensiteit van zijn gevoelens blijft me elke keer weer verbazen. Ze ontroert me ook. Iemand die in staat is tot zo'n liefde moet je beschermen. Moet ík beschermen. Maar tegen wat? Tegen de pijn die ik hem geef? Ja, maar dat is juist wat hij wil, wat hij nodig heeft. Tegen zichzelf? Ben je gek, daar is hij zelf wel toe in staat. Met de diepe gevoelens van René, die ik proef in de woorden in zijn mail, weet ik me even geen raad. Ze raken mijn ziel. Tijd om het te laten bezinken. Even opzij te zetten: later zal ik erop terugkomen. Later, maar voorlopig geniet ik van de dag en van mijn slaafje.

Om mijn zinnen te verzetten pak ik de telefoon en bel een goede vriendin. Terwijl zij enthousiast over haar weekend vertelt, loop ik heen en weer om de onrust in mijn lijf tot bedaren te brengen. Zoals altijd werkt het; ik voel me helemaal kalm worden. Daardoor ben ik zo heerlijk ontspannen dat ik me op de bank nestel. Daar hoort een sigaretje bij. Aangezien ik me nooit verplaats zonder een pakje binnen handbereik, is dat geen probleem. Daarentegen heb ik de asbak bij de pc laten staan. Gelukkig dat mijn lief in de buurt is, bezig met zijn huishoudelijke taken. Om zijn aandacht te vangen, knip ik met mijn vingers. Zodra René opkijkt, wenk ik hem naar me toe. Weer krijgt hij mijn as te verwerken. Weer heeft het dezelfde uitwerking op hem. Misschien is het effect zelfs nog heftiger. Ik kijk hem doordringend aan. Zijn pupillen zijn zo zwart dat ik er bijna in kan verdrinken. Vlug sluit ik een paar keer mijn ogen om de hypnotische uitwerking teniet te doen.

"Asbak."

Meer woorden maak ik er niet aan vuil.

"Asbak?" hoor ik aan de andere kant van de lijn. Ik was mijn vriendin even vergeten.

 

"Niet jij," reageer ik vrolijk.

Mijn vriendin laat een veelbetekende, uitgerekte 'o' horen.

"Is het weer zover?" vraagt ze samenzweerderig.

We barsten allebei in een spontane lachbui uit. Voordat René zich verwijdert om het gevraagde gebruiksvoorwerp te halen, kan ik nog zijn beteuterde gezicht bewonderen. Ik vermoed dat hij zich er ongemakkelijk bij voelt. Mijn vriendin en ik converseren lekker verder. Discreet zet René de asbak naast me en onderdanig blijft hij wachten op een nieuwe opdracht. Een opdracht of wat aandacht: voor hem is er op dit moment geen verschil meer. Zonder het telefoongesprek te interrumperen, begin ik zijn penis te slaan met mijn vlakke hand. Normaal heeft hij daar een hekel aan, wat ik dan weer extra leuk vind. Vandaag kreunt hij met een mengeling van genot en pijn. Het is zo luid dat het mijn vriendin opvalt.

"Ben je die arme man weer aan het pijnigen?"

"Natuurlijk niet," repliceer ik, "hij vindt dit lekker."

Ze kan het niet nalaten om me te vertelen dat ik een sadist ben. Gelukkig dat ik dat al wist, want anders zou deze mededeling me van slag maken. We praten verder. Ondertussen wijs ik naar mijn voeten. René heeft wel een cadeautje verdiend voor zijn goede zorgen. Voordat hij ze vol overgave kust, zendt hij me een dankbare glimlach toe. Blijkbaar ziet hij het ook als een gunst die ik hem verleen. Wat voel ik me goed! Als ik er genoeg van krijg, schop ik hem weg. En dat terwijl ik ook nog mijn aandacht bij het gesprek houd.

 

Nadat ik het telefoongesprek heb afgerond, ga ik langdurig douchen. Als ik de badkamer uitloop, begin ik te haasten. Ik moet mijn haren nog föhnen, mijn make-up nog doen, en me aankleden. Eigenlijk heb ik ruim de tijd, maar ik wil niks bewaren voor het laatste moment. Daar houd ik nou eenmaal niet van; het geeft me een gestresst gevoel. Op naar de slaapkamer waar al mijn spulletjes liggen. Toevallig is René daar ook aanwezig, bezig de laatste hand aan het bed te leggen. Uitnodigend vouwt hij een punt van het schone dekbed open. Met een ongeduldig handgebaar wenk ik hem naar het midden van de kamer, daar waar het licht het beste valt. Zonder een woord te zeggen, positioneer ik hem zoals ik dat wil. Dan duw ik de grote spiegel in zijn handen.

"Vasthouden. En niet bewegen," snauw ik hem toe.

Aandachtig begin ik mijn haren te drogen en te modelleren. Ik ga zo erg in mijn taak op dat ik mijn menselijke spiegel vergeet. Rust daalt over me neer. Tevreden bekijk ik mijn weerspiegeling: ik zie er echt goed uit. Een second opinion kan geen kwaad.

"Hoe vind je mijn haar?"

"Uw haar ziet er prachtig uit, Mevrouw."

Iets aan René's stem wekt me uit mijn trance. Mijn ogen glijden over hem heen. Zijn armen trillen, hij heeft een verbeten trek op zijn gezicht. Die spiegel is zwaar. En het mentale gewicht is loodzwaar. Ik weet hoe moeilijk hij het vindt om als object gebruikt te worden. En nu is er geen twijfel mogelijk; René is gereduceerd tot een spiegel. Niet meer en niet minder. Toch zie ik aan heel zijn houding dat hij nog steeds zweeft. Ik overweeg een paar seconden om mijn make‑up in de badkamer aan te brengen. Maar dat kan ik René niet aandoen. Dat zou een motie van wantrouwen zijn. Dat zou hem het gevoel geven dat hij niet voldoet. Dat zou hem – in de staat waarin hij nu zit – kapot maken. Ik moet er maar op vertrouwen dat hij zijn stopwoord weet en zal inzetten indien nodig.

 

Rustig, zonder me te haasten, smeer ik mijn make‑up op. Ik besteed extra aandacht aan mijn ogen die ik er groter uit wil laten zien. Af en toe werp ik een steelse blik op René om me gerust te stellen: hij kan het aan. Gelukkig. Ik voel trots opkomen: wat een geweldige slaaf heb ik toch. Als laatste doe ik mijn lippen. Ze moeten er natuurlijk uitzien. Dat lukt me nog ook. Het resultaat van mijn inspanningen mag er zijn. IJdel tuit ik mijn lippen en werp mezelf een kusje in de spiegel toe. Tijd om René te verlossen. Maar niet direct. Het moet niet makkelijk voor hem zijn; hij smeekte om een strenge en harde Meesteres. En die zal hij dus krijgen ook. Niet alleen omdat hij daarom vroeg. Integendeel zelfs, hij bepaalt niet. Maar vooral omdat ik dat al langere tijd zelf wil. Voor vandaag dacht ik dat hij het niet aankon. En waarschijnlijk kon hij het toen ook niet aan. Nu is hij er klaar voor. O, zeker weten, hij is er echt klaar voor. Voordat ik achter hem langsloop om mijn zwarte lakbustier te pakken, beveel ik hem om niet te bewegen.

"Wat zei U Mevrouw?" informeert René terwijl hij zich naar mij omdraait.

"Om - niet - te - be - weg - en."

Elke lettergreep articuleer ik afzonderlijk. De hele uitdrukking op mijn gezicht roept: idioot. Gekwetst gaat hij weer in de houding staan. Hoewel hij dat vlug doet, doet hij het niet zo vlug dat ik niet de tijd heb om de traan te zien die zich in zijn ooghoeken vormt. De hele situatie windt me op en tegelijk zwelt mijn hart van mededogen. Je hebt gelijk liefje, dit is oneerlijk. Toch laat ik deze woorden mijn lippen niet verlaten. Nu is het niet het moment. Wat hou ik van deze man. Wat hou ik van deze slaaf. Wat maak ik het hem moeilijk. Uit liefde en sadisme. En wat ben ik trots op hem. Trots op de groei die hij heeft doorgemaakt, trots op zijn trotse houding. Trots dat hij niet protesteert tegen mijn onrechtvaardigheid, maar hem gewoon aanvaardt.

 

Ik wil hem in mijn armen nemen en troosten. Ik wil hiermee doorgaan en hem nog meer pijn doen. Met mijn bustier in mijn handen ga ik weer voor de spiegel staan.

"En, hoe zie ik eruit?" Mijn stem klinkt zachter.

" U bent mooi, Mevrouw. M boft."

Verlangen en bewondering klinken door in zijn stem. Ik glimlach tevreden.

"Help me met de sluiting van de bustier. Je mag de spiegel op zijn plaats hangen."

René gehoorzaamt met zichtbare vreugde. Teder sluit hij alle haakjes van mijn ondergoed. Aangezien de bustier maar een kwart cup heeft, priemen mijn borsten fier vooruit. Ik kies een zwarte kanten string die er mooi bij past en trek hem aan. Dít ziet er al geweldig uit. Stijlvol doch sexy. Ik draag René op me te helpen met mijn kousen. Voorzichtig rolt hij ze naar boven, om mijn been, oppassend dat er geen ladder in komt. Mijn rok ligt al klaar. Het is een prachtig niemendalletje dat ik me nooit had kunnen veroorloven als ik het niet in de uitverkoop had bemachtigd. Doorzichtige geplisseerde zwarte laagjes die verhullen en onthullen tegelijkertijd. Dan, of het een kostbaar sieraard betreft, reikt hij me mijn angora trui aan. Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij hem vanochtend met de hand gewassen; hij vindt vandaag mijn uiterlijk even belangrijk als ik. René wacht op gepaste afstand af of ik nog meer van hem verlang. Openlijk bewondert hij mij. Volgens mij zie ik zelfs zijn adem stoken in zijn keel. Zijn hele gezicht drukt begeerte uit. Begeerte, vermengd met verdriet omdat dit niet voor hem is. En opwinding omdat dit niet voor hem is. Ik zal het nooit begrijpen. In ieder geval nooit gevoelsmatig. Ik vermoed dat alleen een andere cuckold dat kan. Maar dat is niet belangrijk; ik weet hoe ik ermee moet spelen. En dat doe ik dan ook; ik bespeel zijn emoties als een echte virtuoos. Tot vreugde van ons beiden.

 

Met een glimlach op mijn gezicht ga ik naar beneden. Het is daar druk. Ontzettend druk. Mijn zwager is er, de kinderen gillen en spreken door elkaar. Ik probeer rustig te blijven: M zal pas later komen. Langzaam adem ik in en uit. Dat helpt niet: onrust neemt bezit van mijn hele lichaam. Rust! Ik heb rust nodig. Ik kruip achter de pc. Ik kan me niet concentreren. De spanning neemt toe. Het duurt nog minstens 20 minuten voordat René met de kinderen naar de bioscoop gaat. 20 minuten! Ik wil rust. Nu! Ik wil voorgenieten. Me voorbereiden op mijn minnaar. Dit werkt niet. Met gejaagde tred klim ik de trap op.

"René. Neem direct de kinderen mee naar de bioscoop."

Hij schikt van de felheid van mijn opdracht. Hij aarzelt. Dit staat hem tegen. Elk atoom in zijn lichaam verzet zich hiertegen. Vanavond weggaan met de kinderen vond hij al niet leuk. En nou moet het ook nog op staande voet gebeuren. Ik zie aan zijn houding dat hij in opstand wil komen, tegenwerpingen maken.

"Schiet op. Treuzel niet zo."

 

De minachting en het ongeduld in mijn stem treffen hem als een mokerslag.

"Ja, Mevrouw."

Verdrietig loopt hij langzaam de trap af. Elke stap drukt berusting uit. Ik hoor hem tegen de kinderen vertellen dat ze nu al gaan. Hij zorgt ervoor dat ze in de auto belanden, neemt afscheid van zijn broer die ervandoor gaat, probeert zich groot te houden. Rust daalt over het huis en mezelf neer. Net als ik denk dat ze al weg zijn gereden hoor ik onderaan de trap René's stem: "Ik ga Mevrouw. Blijmoedig."

Bij het laatste woord lijkt het of zijn stem breekt. O, shit. Ben ik te ver gegaan? Zo kan ik hem niet laten gaan; ik moet hem zien. Zien of hij het nog steeds aankan. Innerlijk ongerust, uiterlijk kalm roep ik hem naar boven. Aarzelend komt hij de slaapkamer binnen. Meteen presenteert hij zijn excuses voor het verzet dat ik in hem zag.

"Ik begrijp uw beslissing. Ik heb het er moeilijk mee, maar voor u is het beter," vervolgt hij.

Die man blijft me verbazen. Het liefst zou ik hem nu in mijn armen nemen, maar dat kan niet. Het zou averechts werken. Ik volsta met hem begrijpend toe te knikken en mijn voeten aan te wijzen terwijl ik hem toespreek.

"Neem eens gepast afscheid van me, beestjebeestje."

Zijn gezicht klaart op bij dat vernederende koosnaampje. Opgelucht laat hij zich op zijn knieën zakken en kust hartstochtelijk mijn voeten. Ook voor mij voelt deze manier van afscheid nemen beter.

Kort nadat ik alleen thuis ben, komt mijn minnaar eraan. Verlegen begroeten we elkaar. Gelukkig dat de schroom vlug verdwijnt. Gepassioneerd vrijen we met elkaar. Dit keer is het zelfs beter dan de eerste keer; we zijn wat meer ontspannen, lachen af en toe tussendoor. Tegelijk laten we ons meer gaan. Heerlijk. René is geen enkel ogenblik in mijn gedachten. Na meerdere uren, veel te vlug in mijn ogen, moet M. er jammer genoeg vandoor. Met lichte tred dalen we de trap af. In de woonkamer zie ik René voor het pc‑scherm. Blijkbaar heeft hij er al voor gezorgd dat de kinderen netjes op bed liggen. Eerlijk gezegd verbaast het me niet om hem aan te treffen aan ons bureau; hij wil zich een houding geven, er niet uitzien of hij de hele avond zit te wachten. Tenminste dat vermoed ik. De mannen wisselen een paar woorden voordat mijn minnaar zijn kleren aantrekt bij de bank; daar waren we immers onze avond begonnen. Ik ga naast hem zitten, we beginnen weer met kussen. Ziet René dat? Het kan me niks schelen. Op weg naar de deur praten de mannen weer even met elkaar. De situatie komt op mij surrealistisch over; ik onderdruk een neiging tot giechelen. Nog een laatste langdurige vurige afscheidszoen en M. is ervandoor. Voldaan, als een kind op Sinterklaasavond, richt ik langzaam mijn aandacht op René.

"En sletje? Heb je weer beneden staan luisteren?"

"Nee Mevrouw," antwoordt hij met een hese stem waarin schaamte doorklinkt, "ik heb voor de slaapkamerdeur staan luisteren."

Licht als zeepbelletjes borrelt mijn lach naar boven.

"Wat ben jij toch een slet," beschimp ik hem, "een echte cuckoldslet."

 

Zijn gezicht vertoont dezelfde uitdrukking als die van mijn zoon, toentertijd nog een peuter, betrapt op heterdaad met zijn hand in de suikerpot. De man die me ooit verzekerde dat hij zich nooit schaamde, schaamt zich nu — en niet een beetje. Dit is echt mentaal smullen. Wat lijkt het me vernederend om stiekem te luisteren hoe je eigen vrouw door een andere man tot genot wordt gebracht. En dat nog moeten toegeven ook.

"Mevrouw?" klinkt René's stem aarzelend.

Met mijn ogen moedig ik hem aan om door te gaan.

"Mevrouw, mag ik U nu als U blieft een kus geven?"

Schattend neem ik hem op. Hoewel hij nog steeds zweeft, heeft hij het ook erg zwaar. Hij blijft geduldig wachten onder mijn strakke blik. Een echte kus, een kus tussen geliefden, is een te grote verandering op dit moment, maar hij heeft wel iets nodig. Iets om zich echt aan vast te kunnen houden, iets om zich veilig te voelen. Met een liefdevolle glimlach reik ik hem mijn hand. Zijn warme lippen beroeren direct de huid.

"René, ga naar de bank, ga daar zitten en wacht op mij. Ik kom er zo aan," fluister ik hem intiem toe.

Een paar minuten later zitten we beiden in onze zithoek. René heeft ervoor gekozen om op de grond te zitten; hij is nog te zeer slaaf om op de bank te kunnen zitten. Mijn handen spelen met zijn haar. Contact, dat heeft hij nodig. Ik vraag hem hoe hij alles heeft ervaren. Terwijl hij praat, komt hij wat uit zijn trance. Ik raak hem regelmatig liefkozend aan, laat hem merken dat hij me ook mag aanraken. Na een tijdje kus ik hem voorzichtig. Af en toe moet ik hem troosten. Hij wil ook weten hoe het voor mij was. Geduldig geef ik antwoord op zijn vragen, zover ik dat kan. Als we elkaar globaal hebben verteld hoe we deze dag hebben ervaren, trek ik zijn hoofd op mijn schoot. Hij is weer in staat om uit zichzelf zijn hand op mijn been te durven leggen. Ik blijf hem aaien. In deze positie blijven we nog een hele tijd, samen nagenietend in stilte.

© Madame, juni 2004.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!