Schets van een droom, deel 3

 

Het vervolg op Schets van een droom, deel 2.

Dit verhaal werd gepubliceerd in Kerfstok 2/2004.

 

'Mag ik van hem houden?' Toen ik mijn lief jaren geleden bekende dat de gedachte dat zij seks zou hebben met andere mannen me enorm opwond, heeft ze me heel snel duidelijk gemaakt dat mijn fantasie nooit werkelijkheid zou kunnen worden. Mijn fantasie was een echte mannenfantasie, in die zin, dat ik het helemaal voor me zag dat mijn lief de kroeg in zou duiken, een vent op zou pikken, er seks mee zou hebben en hem vervolgens de deur zou wijzen. Het klinkt misschien een beetje cru, maar daar kwam het wel op neer. Mijn lief vertelde me dat ze het één keer op die manier had gedaan. Het was allemaal best leuk geweest, maar het had ook erg leeg gevoeld. Ze kon niet zomaar een man neuken. Dat was haar veel te afstandelijk, veel te mechanisch. Voor haar moesten er meer gevoelens een rol spelen dan alleen maar lust. Ze zou ten minste enige genegenheid voor zo'n man moeten voelen. En dat zou ze alleen maar kunnen bereiken door hem eerst een beetje te leren kennen.

Ik begreep het wel. Maar het idee dat mijn lief geen seks zou hebben met een ander, maar echt met hem zou vrijen, stond me erg tegen. Toch heb ik betrekkelijk snel geaccepteerd dat het dan maar op haar manier moest gebeuren. Mijn lief stelde weliswaar een moeilijk te dragen voorwaarde, maar gaf daarmee wel impliciet te kennen dat er mogelijkheden waren mijn fantasie werkelijkheid te doen worden. En die gedachte spookte voortdurend door mijn hoofd. Het gevolg was dat mijn fantasie een wens werd en mijn wens een verlangen. En het verlangen werd zo groot dat ik ten slotte zover was, dat ik er letterlijk alles voor over had: wat ik er ook voor zou moeten doen, ik zou het doen. En als de prijs was, dat ik zou moeten tolereren dat mijn lief gevoelens zou koesteren voor die ander, misschien zelfs verliefd op hem werd, dan zou ik die prijs betalen. Als ik maar kreeg wat ik nodig had: een Echte Man die mij zou verdringen uit het bed van de vrouw die ik aanbad, en een vrouw die niets liever zou willen dan mij te verstoten ten gunste van die ander.

Maar de vraag die ze me nu had gesteld, ging veel verder dan dat. Ze verlangde geen verliefdheid. Die had ze al en ze had er ten volle van genoten. Ze had er zo van genoten, en was er zo in opgegaan, dat ze klaar was voor een volgende stap. En dus vroeg mijn lief me of ze die stap mocht nemen. 'Mag ik van hem houden?' was haar manier mij mijn zegen te vragen voor een volwaardige relatie met haar Yves. Niet alleen maar neuken, niet alleen maar vrijen, zelfs niet alleen maar verliefd mogen zijn; haar relatie met Yves was gegroeid, hun gevoelens voor elkaar waren gegroeid, en het was niet meer dan natuurlijk dat ze nu op het punt waren dat ze meer van elkaar verlangden. Want dat ook hij meer van haar wilde stond als een paal boven water.

Het dringt maar langzaam tot me door.

De aangename roes wordt allengs verstoord door kriebels van een ander soort. Een onaangenaam soort. Jaren geleden hebben mijn lief en ik een periode gekend waarin we financieel bijna aan de grond zaten. Telkens als de deurbel ging, ieder geluid van de telefoon, elke keer dat de brievenbus klepperde, verstijfde ik en werd ik bevangen door een vies gevoel bij de gedachte aan wéér een aanmaning, of wéér een deurwaarder. Dat zelfde gevoel mengt zich nu met de gevoelens van gelukzaligheid die in de loop van de dag waren opgebouwd. En ze krijgen de overhand. Ik voel een diepe angst, een diep verdriet. De eerste tranen ontspruiten.

Mijn lief kijkt me geschrokken aan. Ze legt haar trouwjurk naast zich neer, trekt me op bed en pakt me stevig beet.

"Stil maar lief …" fluistert ze met ongeruste stem in mijn oor. "Ik hou van je. Ik hou van je! Stil maar …"

Met mijn hoofd op haar borst probeer ik me te concentreren op haar geruststellende stem. De tranen stromen nu onafgebroken uit mijn gesloten ogen. Mijn liefs vraag heeft een angst naar de oppervlakte gebracht die ik al een hele tijd, met wisselend succes, tracht te onderdrukken, en nu het rotsblok is weggerold van de ingang van de afgrond waarin ik haar bewaarde, komt ze in volle hevigheid naar de oppervlakte. Natuurlijk had ik al lang gezien dat er tussen mijn vrouw en haar minnaar heel wat meer speelde dan alleen maar een leuke vriendschap. Ik had haar verliefdheid zien groeien en ergens diep van binnen wist ik ook wel dat het hier niet bij kon blijven. In het begin had ze nog wel rekening met mij gehouden, vooral ook omdat ze bang was mij te kunnen verliezen. Dat zorgde voor een soort natuurlijke rem op haar relatie met Yves. Maar toen ze merkte dat haar feitelijke vrijheid net zo groot was als de woorden waarmee ik haar haar vrijheid gaf, ging ze die ook steeds meer nemen. De remmingen werden steeds minder, totdat ze tenslotte helemaal verdwenen waren. En dan kan het niet anders dan dat een verliefdheid, zo intens als die tussen mijn lief en Yves, groeit. Het is allemaal heel natuurlijk; je wilt zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen, je wilt zoveel mogelijk intiem met elkaar zijn – en lang niet alleen tussen de lakens – en als dan blijkt dat het ontzettend goed klikt, wil je uiteindelijk samen verder. Ik zag het gebeuren, ik zag het aankomen, maar ik wendde me af, bang voor wat er gaande was en bang voor mijn eigen gevoelens, die stiekem toch een flinke wissel op me trokken. En dat komt er nu dus allemaal uit.

"Heb je het er zo moeilijk mee, lief?"

Ze streelt met haar vingers door mijn haar. Ik kan niet veel meer dan knikken. Ja, ik heb het moeilijk. En ik voel me daar verdomd schuldig over. Het is … ach, ik wil dit helemaal niet! Stotterend probeer ik allerlei excuses mijn mond uit te laten komen, maar echt lukken doet het niet. Mijn lief probeert me te sussen door me zachtjes te wiegen, en terwijl ze mijn haar blijft strelen en me blijft vertellen dat ik me geen zorgen hoef te maken en dat ze echt heel veel van me houdt en me echt niet wil verliezen, ziet ze nog kans ook mijn tranen regelmatig te deppen met een puntje van het dekbedovertrek.

Dan gaat de deurbel.

Verschrikt kijk ik mijn lief aan.

"Slaafje," fluistert ze. "Lief slaafje, je moet jezelf nu even vermannen. Als jij Yves even binnenlaat, kleed ik me verder aan. We zullen hier later nog wel op terugkomen, goed?"

Ik slik mijn tranen in. Het is raar hoe makkelijk het slaafje soms zijn tranen kan bedwingen, terwijl René dat in een gelijksoortige situatie een stuk minder goed kan. Dat klinkt wellicht wat schizofreen, maar zo bedoel ik het natuurlijk niet. 'Slaafje' en 'René' zijn gewoon dezelfde persoon. Het is alleen dat ik me soms meer slaaf voel en soms juist minder.

 

Ik sta op en maak aanstalten de slaapkamer te verlaten. Mijn lief kust me op m'n mond.

"Ik hou van je, lieve René," fluistert ze.

Ik probeer een glimlach te forceren. "En ik van jou. Ik hou zóveel van je!"

"Ik hou van je, mijn lieve slaafje."

"En ik van u."

Met een al iets minder geforceerde glimlach loopt ik de trappen af naar de begane grond. Vlak voordat ik de deur open, verwijder ik het laatste traanvocht van mijn gezicht.

 

Yves begroet me op een voor hem karakteristieke manier: een brede lach ontsluit zijn parelwitte tanden, een hand gaat naar m'n kruis.

"Hai sletje, heb je tijdens mijn afwezigheid goed voor mijn vriendin gezorgd?"

Voor Yves ben ik altijd 'sletje'. In zijn beleving herbergt een huis nooit meer dan één man, en aangezien hij die man is, kan ik het niet zijn. Ik ben sowieso geen man, vindt hij, want een echte man houdt zijn vrouw voor zichzelf. Wat dat betreft heeft hij best wel moeite met mijn liefs andere minnaars; het is dat zij niet zijn echtgenote is, maar anders wist hij het wel.

Yves kan af en toe wat bot uit de hoek komen, en ik weet dat hij het allemaal nog meent ook, maar hij doet het altijd met een knipoog en ik weet dat hij me respecteert en erkent voor wie ik ben. Ik weet ook dat hij me graag mag.

 

Als ik Yves' hand door de wollen stof van mijn rokje mijn slavenlul voel masseren begint de geilheid weer de kop op te steken. Hij brengt zijn mond naast m'n oor en zegt met zachte stem: "De man is weer in huis, sletje."

Ik voel me wegglijden …

"Ik kom je vrouw opeisen."

… heerlijk wegglijden.

"Zolang ik hier in huis ben is jouw vrouw van mij."

Een rilling gaat door me heen als ik in een flits mijn lief weer zie met haar trouwjurk in haar handen: 'zolang' zou wat haar betreft heel erg lang mogen zijn. Maar de kracht van Yves' masserende hand en verrukkelijke woorden is dermate groot dat het onaangename gevoel geen kans maakt te groeien.

"Ik zal je steeds verder verdringen. Ik zal steeds meer afpakken wat van jou is, steeds minder voor je overlaten."

Ik zweef …

"En je weet wel waarom, hè sletje?"

… zo zalig.

Ik kreun zachtjes: "Ja, meneer. Ik weet heel goed waarom."

Achter Yves loopt een buurvrouw met haar hond. Ze kijkt even in onze richting. Blijkbaar ziet ze iets van wat er aan de hand is, want ze wendt haar blik razendsnel weer af. Ik kijk haar na. Heerlijke billen wiegen in een strakke spijkerbroek mee op de maat van haar – inmiddels versnelde – passen. Ik duw mijn slavenlul tegen de masserende hand van de man die zojuist mijn echtgenote heeft opgeëist. Ik verlang enorm naar een vrouw. Met een mengeling van diepe lust, droefheid en verslagenheid, volg ik steeds nadrukkelijker kreunend die verschrikkelijk lekkere billen van mijn buurvrouw. Daar, waar die billen samenkomen, bij de naad, hoef je maar een paar centimeter naar beneden te gaan om bij die warme, zachte schede te komen, die zich zo magistraal om een penis kan klemmen.

Ik rijd mijn slavenlul nu tegen Yves' hand aan. Hij reageert door me naar achteren te duwen, mijn rokje op te stropen, het touwtje los te maken en mijn slavenlul stevig beet te pakken. Met diepe halen neuk ik zijn hand, terwijl ik de buurvrouw uit het zicht zie verdwijnen.

Vertel eens waarom, sletje," glimlacht Yves." Vertel eens waarom er steeds meer voor mij zal zijn en steeds minder voor jou."

Hij kent het antwoord. Ik ken het antwoord. We hebben dit soort gesprekken vaker gehad. Ze bevestigen de positie die we ten opzichte van elkaar innemen en we genieten allebei enorm van die bevestiging. Het voelt goed de dingen steeds weer uit te spreken.

Ik kreun hard als ik in zijn hand stoot. In gedachten zie ik de buurvrouw geknield haar naakte billen de lucht in steken. Dan zie ik de klungelige pogingen met mijn lief en mijn ex. Pogingen die het woord 'neuken' amper waard waren, omdat ik na vier of vijf stoten mijn kruit al verschoot. Ik zie de vriendinnetjes die ik nooit geneukt heb, zelfs niet in een relatie van meer dan een jaar. En ik zie Andrea, die maar een paar strelingen en tongzoenen nodig had om te ontdekken dat het met mij in bed niets zou worden. Tenslotte zie ik drie van mijn exen met een kind. Alle drie hadden ze dat kind binnen een jaar nadat de relatie met mij eindigde. En nee, geen van die kinderen is van mij.

Waarom er steeds meer voor Yves zal zijn en steeds minder voor mij?

"Omdat ik geen man ben," hijg ik met een piepstem.

"Ja, sletje, omdat je geen man bent. En wat betekent dat dan? Teefje?"

Ik zweef zo heerlijk.

"Dat ik het niet waard ben een vrouw te neuken, meneer."

Ik neuk zijn hand …

"Precies, sletje. Er is geen enkele vrouw, hoe wanhopig ook, die je zelfs maar een klein beetje plezier zult doen door haar te neuken. Laat staan zo'n prachtige vrouw als jouw meesteres."

… en zweef …

"Jouw lul is waardeloos."

"Ik weet het, meneer."

"Jij hebt geen neuklul. Alleen maar een slavenlul."

… en neuk …

"Ja meneer," kerm ik. "Een slavenlul die het bezit is van mijn vrouw."

"En van mij," vult hij aan.

"Ja meneer, en ook van u!"

Dit gesprek is zo overdonderend lekker dat ik vrees een zaadlozing niet meer te kunnen tegenhouden. Ik stop abrupt met stoten en concentreer me uit alle macht, met ingehouden adem, op het binnenhouden van mijn vocht. Yves begrijpt meteen wat er aan de hand is en in één soepele beweging verplaatst hij zijn hand van mijn slavenlul naar de ballen die strak in hun zak zitten. Hij knijpt zo verschrikkelijk hard dat ik schreeuwend van de pijn door m'n knieën ga. Een sliert zaad verlaat mijn eikel en hecht zich aan Yves' onderarm. Maar het gevaar van een orgasme is godzijdank geweken.

Yves brengt zijn arm naar mijn mond en ik lik hem schoon.

"Wat ben jij toch een vieze, geile slet," zegt hij. "Maar goed dat ik op tijd ingreep."

"Ja meneer, dank u wel meneer." Ik hijg zwaar

"Jij zult wel nooit leren je zaad in bedwang te houden. Wees maar blij dat je vrouw mij heeft ontmoet, want als ik er niet was geweest had ze haar leven moeten slijten zonder een echte man — en je weet hoe gelukkig ze is met wat ik haar wèl geven kan."

"Ik ben heel dankbaar dat mijn lief u heeft ontmoet." Ik meen wat ik zeg. Vanuit de grond van mijn hart.

"Dat weet ik, sletje." Hij glimlacht. "En je kunt gerust zijn. Ik zal haar de komende dagen weer goed verwennen. Ik zal met haar lachen, ik zal haar mee uit nemen, ik zal voor haar koken, ik zal lang en intens met haar vrijen en ik zal haar neuken zoals geen man haar neuken kan. Dat vind je fijn, hè sletje, dat ik haar zo goed neuk?"

"Ooo, ja meneer!"

Mijn slavenlul is weer driftig aan het kloppen. Mijn hoofd voelt vederlicht. Mijn lijf tintelt. Ja, ik vind het fijn dat hij haar zo goed neukt. Natuurlijk vind ik dat! Het is voor mij precies waar het allemaal om draait!

Yves legt zijn hand weer om mijn slavenlul.

"En dan," fluistert hij op samenzweerderige toon, "als ze er helemaal klaar voor is, neem ik haar zoals een echte man zijn vrouwtje hoort te nemen, op z'n hondjes."

Ik neuk zijn hand weer.

"Ja, Yves." Mijn stem klinkt hees. Ik hijg weer. Ik kreun weer. "Neem haar! Neem mijn vrouw!"

"O, dat zal ik zeker doen, teefje. Ik zal je vrouw nemen en ik zal haar steeds meer de mijne maken."

"O ja!"

"En als ik haar dan neem zoals een echte man zijn vrouwtje neemt, …"

"Ja! Ja!" Overweldigend.

"...dan zal ik mijn zaad diep in haar spuiten …"

 

Beelden volgen elkaar nu in razend tempo op: mijn vrouw die mij afwijst, mijn vrouw die intens verliefd naar Yves kijkt, Yves die mijn vrouw zachtjes, maar dwingend op haar knieën zet, die haar langs achteren neemt, die terugtrekt en wiens sperma langzaam uit haar heiligdom druipt, mijn vrouw die zeer bevredigd wegkruipt in zijn armen en wier liefde voor Yves weer is gegroeid. Ik voel me zo verschrikkelijk goed. De mooiste woorden die ik in mijn leven heb gehoord, zijn de 'ja' die mijn lief uitsprak in de kerk en de vele malen dat ze me vertelt hoeveel ze van me houdt. De mooiste daarna zijn die van Yves. Hij zegt precies wat ik horen wil en voegt daarna ook nog de daad bij het woord.

"… en jouw vrouw zal klaarkomen door mijn diepe stoten …"

"Jaaaa!" Ergens in de verte zegt een stemmetje dat maar weinig vrouwen kunnen klaarkomen van neuken alleen, maar ik geloof op dit punt ongeveer alles wat Yves me zegt.

"… en door haar orgasme zal ze mijn superieure, zwarte zaad, haar baarmoeder inzuigen …"

Weer kom ik bijna klaar. Weer stop ik mijn neukbewegingen. Dat Yves zijn zaad superieur vindt omdat hij toevallig zwart is, interesseert mij niet zo heel veel. Zijn zaad is superieur en dat is voor mij het enige wat telt. Met de in sommige kringen vanzelfsprekende preoccupatie met negers heb ik niets; mijn lief is gewoon verliefd geworden op een man die ze leuk vond. Punt uit. Het enige argument dat ik ooit las en dat ik wel hout vind snijden, is dat het zo'n mooi contrast visueel geeft: een witte vrouw met een zwarte man. Een donkere penis bij je vrouw naar binnen zien gaan is inderdaad nóg mooier. Het contrast maakt dat je alles beter kunt onderscheiden. En bovendien lijkt zo'n grote, sterke man, als hij bezig is met je vrouw, nog groter en sterker dan hij al is, enkel en alleen omdat hij donker is en mijn lief een erg bleke huid heeft.

"… en je vrouw zal van mij zijn, sletje …"

"Ja, Yves, mijn lief zal van jou zijn." Ik wil niets liever!

"Ze zal steeds meer mijn vrouw zijn en steeds minder de jouwe …"

Ik begin mijn slavenlul weer in zijn hand te stoten: één stoot.

"… totdat ik haar uiteindelijk helemaal heb ingepikt en jij alleen nog maar ons slaafje bent."

Twee stoten. Ik krijg het warm.

"Ik wil jouw vrouw, sletje."

"Neem haar dan, meester." Drie stoten. Mijn lijf tintelt hevig, mijn knieën beginnen te knikken.

"Ik zal haar nemen. En zij zal mijn vrouw zijn."

Vier stoten. Het wordt nu zwart om me heen.

"En jij zult ons dienen. Dat zal jouw rol zijn, iedere dag weer."

Vijf stoten. Met een enorme kracht spuit het zaad uit mijn slavenlul. Yves grijpt me nog bij mijn ballen maar dit keer is hij te laat. De enorme pijn kan mijn orgasme niet meer onderbreken. Noch kan het voorkomen dat ik er ontzettend van geniet.

Als ik na enkele tientallen seconden weer enigszins tot mezelf kom en Yves aankijk, besef ik wat er is gebeurd. En ik weet: ik heb een groot probleem.

Lees ook het vervolg: Schets van een droom, deel 4 (slot).

© René, februari 2004.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!