Trampling

"Notice the natural order of things, work with it, rather than against it."

De reactie van Madame verbaasde mij enigszins. Ik ken Madame vooral van haar voorkeur voor mentale sm. Ik weet dat zij een cuckold-relatie heeft met haar man en ik weet dat zij er genoegen in schept om slaven flink te vernederen. Daarom was ik aangenaam verrast dat zij interesse zou hebben in trampling als een uiting van sadisme. Ik voelde mij helemaal vereerd toen zij vroeg of ik een stuk wilde schrijven voor de site van haar en haar manlief. Zij zou het zeer op prijs stellen als ik een stuk zou willen schrijven voor mensen die nog niet zo bekend zijn met trampling. Die zouden het misschien graag eens willen proberen maar ja … op iemand gaan staan, is dat niet een beetje gevaarlijk? En wat is trampling nou eigenlijk?

'Trampling' is een Engels woord en betekent in het Nederlands zoiets als 'met de voeten treden, verbrijzelen of vertrappen.' En dat geeft meteen al aan waarom sommige mensen zo van trampling houden. Als je iets met de voeten treedt dan interesseert het je eigenlijk niet dat het niet mag. En de woorden 'verbrijzelen' en 'vertrappen' hebben allebei iets wreeds en sadistisch in zich. Een kwetsbaar en hulpeloos iets wordt met gemak geplet en kapot gemaakt door iets wat veel sterker en groter is. En dat kwetsbare dingetje kan daar helemaal niks tegen doen. Het kan alleen maar zijn lot accepteren en de vernedering en pijn ondergaan.

In de praktijk is natuurlijk niet zo dat mensen echt fysiek kapot gemaakt worden tijdens een spel. Maar trampling is wel een hele geweldige manier om een onderdanige of slaaf te vernederen en te pijnigen met behulp van de voeten in combinatie met het gewicht. Een Dame hoeft er immers niets anders voor te doen dan op iemand te gaan staan en dan rustig haar naaldhakken in het lichaam weg te laten zakken. Zonder een druppeltje zweet op haar voorhoofd kan ze genieten van het gekerm en de zware ademhaling van haar 'slachtoffer.' Het is een mentale en fysieke test die voor haar moet worden doorstaan. Ze heeft haar slachtoffer gereduceerd tot een vloerkleed of een deurmat die zij kan gebruiken voor haar gemak en plezier. Zij kan dit zeer lang volhouden en voor haar maakt het niet uit hoeveel pijn haar slachtoffer lijdt. Hij of zij is maar een ding!

De meest voorkomende vorm van trampling is met de man als 'slachtoffer' en de vrouw als 'dader.' V/v komt ook nog wel vaak voor maar dat is waarschijnlijk omdat beeldmateriaal van V/v nou eenmaal goed verkoopt. Een heel enkele keer zie je M/m en zelfs M/v. Maar voor het gemak ga ik in mijn uitleg uit van V/m omdat het mijn eigen situatie weerspiegelt en omdat dit de rode draad is in Hommage à Madame. Ik hoop een Dame zoals jij een beetje warm te kunnen maken voor trampling. Daarnaast wil ik wat aanwijzingen en/of tips geven zodat je veilig aan de slag kunt gaan. Een behoorlijk aantal mensen denkt namelijk dat trampling heel gevaarlijk is. Naaldhakken zouden zo scherp zijn dat ze meteen door de huid heen zouden steken. Alle botten zouden meteen breken als je over iemand heen zou lopen. Dat is allemaal onzin. Ja, ook ik ken de horrorverhalen van mannen met gekneusde ribben, gebroken vingers en neuzen. Maar in wezen verschilt het niet met bijvoorbeeld het gebruik van een zweep. Een zweep geeft gemene striemen maar daar kan het bij blijven. Je kunt ook iemand tot bloedens toe afranselen. De keuze is aan jou. Trampling is wel duidelijk een spel met pijn maar leidt niet tot permanente schade als je oplet. Overigens is het niet zo dat iedere tramplingliefhebber ook een sm'er is. Net zoals je bijvoorbeeld mensen hebt die puur van spanking houden, zo heb je ook mensen die alleen puur van trampling houden. Ieder zijn eigen kick!

Ik beweer overigens absoluut geen tramplingoeroe te zijn. Ik houd zelf van de wat meer afwijkende en hardere vormen van sm waarbij het lichaam zelf als martelinstrument dient. Denk bijvoorbeeld maar aan wurging / HOM (Hand Over Mouth), pijniging met lange scherpe nagels en zelfs ballbusting (simpel gezegd: schoppen en knietjes in het mannelijke kruis.)

Vanwege mijn afwijkende voorkeuren kreeg trampling al heel snel mijn interesse. Nu heb ik een vrij fors lichaam en ik kan goed tegen een stootje dus ik ben het gewoon gaan uitproberen. In eerste instantie kon ik alleen af en toe wat aanrommelen. Maar gelukkig kreeg ik een sm‑relatie met een geweldige Domme die bereidt was om eens met haar 13cm naaldhakken over mij heen te lopen. Ik was meteen verkocht en ook mijn ex-Domme genot er duidelijk van. Maar achteraf gezien was het misschien handiger geweest als we er van tevoren iets meer over hadden geweten. Vandaar dat ik je nu het één en ander wil vertellen als voorbereiding.

Trampling kent een aantal vormen of gradaties die variëren van warm en intiem tot koud en gemeen hard, afhankelijk van het uitgekozen schoeisel en de lichaamsdelen waar overheen gelopen wordt. Persoonlijk vind ik zelf het prettigst om helemaal naakt te zijn. Zonder kleren voel je gewoon veel meer van de soort schoenen of laarzen die iemand heeft uitgekozen. Bovendien veroorzaakt naaktheid ook (mentale) kwetsbaarheid. Voor mijn gevoel heb ik totaal geen bescherming tegen haar daden! Waar begint het plezier van het tramplingspel overigens mee? Juist, met het beslissen of en wat voor schoenen of laarzen je gaat dragen:

Intiem en warm

Als je jouw slachtoffer met je blote voeten betreedt dan voelt dat heel warm en intiem. Je gewicht is verdeeld over het hele oppervlak van je voeten zodat er geen echte pijnpunten ontstaan. Dit is ook de manier waarop de bekende Thaise massage wordt uitgevoerd. Bovendien is dit de makkelijkste methode. Je kunt gemakkelijk je evenwicht bewaren zodat je ook bijvoorbeeld over zijn benen, armen, handen en hoofd zou kunnen lopen. Dit laatste is dan natuurlijk weer iets pijnlijker maar het geheel blijft heel intiem. Het is trouwens ook grappig om dit met sokken aan te doen. Het kriebelende gevoel op de huid is net even anders maar nog steeds warm.

Koud en makkelijk

Maar niet alle slaven verdienen het natuurlijk om zo intiem benaderd te worden door hun Eigenaresse. Sportschoenen kunnen dan een oplossing zijn. Hij voelt niet de warmte van jouw voeten maar jouw gewicht wordt nog steeds over de hele voetzool verdeeld. Je kunt nog steeds goed jouw evenwicht bewaren ook al mis je wel een klein beetje de feedback die je met blote voeten wel krijgt. Overigens kunnen de zolen van sportschoenen grappige patronen achterlaten op de huid. Deze patronen zijn weer snel verdwenen dus het slachtoffer hoeft niet bang te zijn dat iemand de volgende dag zal zien dat hij getrampled is.

Makkelijk en gemeen

Maar niets is natuurlijk zo leuk als iemand een beetje pijnigen dus dan kom je al snel toe aan schoenen of laarzen met harde zolen maar lage hakken. Er is een hele reeks elegante damesschoenen die hiervoor geschikt is. Maar denk ook eens aan rij- of cowboylaarzen. Vooral de laatste kunnen lekker zwaar zijn en hebben een heftig uiterlijk. Het is natuurlijk veel makkelijker om een slaaf te intimideren met een paar zware puntige laarzen dan met een paar lichte sportschoentjes. Want trampling is niet alleen een spel van pijn maar ook van macht en intimidatie. Tevens zorgt de lage hak er nog steeds voor dat je jouw evenwicht goed kan bewaren.

Gemeen en wreed!

Maar de ultieme kick voor iedere tramplingliefhebber is toch wel de naaldhak. Voor sommigen is de naaldhak een symbool voor de kwetsbaarheid en onderworpenheid van de vrouw. Voor tramplingliefhebbers staat hij juist voor macht, pijn en wreedheid. Het is niet een fashion statement maar een martelinstrument. Helaas zal het voor jou wat minder makkelijk zijn. Hoe hoger de hak hoe meer moeite het je zal kosten om je evenwicht te bewaren. Maar de pijn die je ermee op kunt wekken weegt meer dan genoeg op tegen het ongemak. Gelukkig zijn er op dit moment laarzen in de mode met heel korte naaldhakjes waarmee je iemand een heel goed lesje kunt leren. Wil je echter je levende vloerkleed laten bibberen van angst dan zijn de naaldhakken van 10cm of meer toch wel echt de ultieme instrumenten.

Creatief

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken te bedenken zoals sandalen, klompen en die houten sandalen die ze een paar eeuwen terug in Japan droegen. Er zijn fanaten die schoenen en laarzen modificeren om het geheel nog pijnlijker te maken. Dat varieert van bierdopjes onder de zolen lijmen tot het scherpvijlen van naaldhakken. Je zult misschien nog wel eens de term bz-heels tegenkomen. Dit zijn hakken waarvan het binnenste gedeelte aan de onderkant een beetje is uitgeboord zodat er een cirkel ontstaat (als je vanaf de onderkant kijkt). Deze cirkel zie je dan ook zeer duidelijk terug op de huid. Soms zelfs gedurende meerdere dagen. Ook worden er soms speciale naaldhakken gemaakt die bijvoorbeeld uit twee scherpe punten bestaan. Hoe ver je wilt gaan beslis je wederom helemaal zelf maar het is in ieder geval niet voor de beginneling.

Je zult overigens gaan merken dat de schoenen of laarzen die je vaak bij trampling gebruikt, een bepaalde waarde zullen gaan krijgen. Net zoals slaven een gezonde angst voor een cane kunnen krijgen, kunnen ze ook eerbied krijgen voor de laarzen van hun Dominante. Ze worden als het ware een heilig icoon.

Na het uitzoeken van een paar mooie schoenen en laarzen rijst natuurlijk de vraag waar je eigenlijk allemaal op kunt gaan staan. In principe kun je eigenlijk op iedere centimeter van zijn lichaam gaan staan als je maar met drie dingen rekening houdt: de schoenen of laarzen die je hebt uitgekozen, je gewicht en de ondergrond. Laat ik met het laatste beginnen.

Ondergrond

Ikzelf ben meteen op een harde houten vloer begonnen onder de mom van als we het doen dan doen we het meteen goed. Er zijn echter ook mensen die gebruik maken van matrassen en kussens. Ik heb nog nooit een matras gebruikt dus kan ik er eigenlijks niets over zeggen. Aan de ene kant lijkt het minder pijnlijk maar aan de andere kant is het ook moeilijk voor het slachtoffer om zich volledig stil te houden. Hij kan zich immers nergens tegen afzetten. Een harde ondergrond geeft dus meer stabiliteit en dat betekent volgens mij dat een Dame beter haar evenwicht kan bewaren. Probeer zelf maar eens uit wat je het prettigst vindt.

Schoeisel

Ook de schoenen of laarzen die je hebt uitgekozen kunnen nog uitmaken. Hoe gemener het soort schoeisel dat je uitkiest, hoe meer je moet oppassen waar je op gaat staan. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vingers. Met je blote voeten of met sportschoenen kun je daar wel op staan omdat je huid of de zachte zolen zich naar de vingers vormen. Ga je dat met de keiharde hakken van een cowboylaars doen dan kun je zelf neem ik aan ook wel begrijpen dat het wel eens fout kan gaan.

Gewicht

En dan is er nog de tere kwestie van het gewicht. Vergis je niet, ook een Dame van 120kg kan iemand trampelen zonder permanente schade toe te brengen! Maar ze zal echter veel voorzichtiger moeten zijn met de wat zwakkere lichaamsdelen. Aan de andere kant imponeert haar gewicht natuurlijk weer veel meer dus dat geeft het tramplingspel een zekere charme. Er zijn overigens ook mannen die juist om die redenen meer geïnteresseerd zijn in de wat zwaardere Dames.

Maar natuurlijk wil je heel graag weten waar je op zou kunnen gaan staan. Zoals gezegd kun je eigenlijk wel op alles gaan staan afhankelijk van hoe zwaar je het spel wil spelen:

Rug

Dit is verreweg de makkelijkste plek om op te gaan staan voor zowel hem als voor jou. Het is stevig en plat. De borstkas, schouderbladen en rugspieren dienen als steun en je slaafje kan zich goed stabiel houden. Ikzelf geef er de voorkeur om met mijn armen langs mijn hoofd te gaan liggen als ik op mijn buik lig. Hierdoor kan ik mijn arm en borstspieren gebruiken om stil te blijven liggen. Overigens is het wel pijnlijker als je met je armen naar beneden langs je lichaam ligt. Maar op die manier kan het ook gebeuren dat de rug bol komt te staan en dus moeilijker te bewandelen is.

Pas overigens wel op met het plaatsen van hakken op de ruggengraat! Het is één van de belangrijkste lichaamsdelen en je wilt echt niet meemaken dat er een stukje bot of kraakbeen afbreekt omdat je er met je hak op bent gaan staan.

Borst en buik

Het is een behoorlijk stuk pijnlijker om op de borstkas te gaan staan. Die is wel heel stevig maar kennelijk heb je als slachtoffer niet een soort bescherming die bijvoorbeeld de rugspieren wel kunnen bieden. De buik is natuurlijk helemaal afhankelijk van de ontwikkeling van de buikspieren. Langdurig op iemands buik staan is trouwens wel een heel mooie overgavetest! Het probleem is wel dat sommige slaven niet veel gewicht op hun onderbuik of liezen kunnen hebben. Om de een of andere reden kan de onderbuik heel gevoelig zijn dus probeer dat eerst even uit voordat je er je volle gewicht erop zet.

Benen

De benen zijn een mooi vrij groot oppervlak. Helaas zijn ze rond waardoor ze kunnen gaan rollen als je er op gaat staan. Probeer het eerst eens uit met blote voeten of sportschoenen. Wil je persé naaldhakken gebruiken dan kun je eventueel op een stoel gaan zitten en dan veel druk zetten op je naaldhakken. Je kunt dan in ieder geval niet vallen! Overigens doen naaldhakken op kuiten echt heel gemeen pijn.

Armen en handen

Voor armen geldt hetzelfde als voor benen: rond en kunnen dus wegrollen. Bovendien zijn de armspieren veel minder ontwikkeld dan de beenspieren en dus zijn de armen kwetsbaarder. Toch kun je er goed op gaan staan zolang zijn armen maar plat op een oppervlak liggen.

Ik noemde eerder al de kwetsbaarheid van de vingers. Ze breken nou eenmaal snel dus het is rcht iets om op te letten. Je kunt echter wel op zijn handpalmen of op de rug van zijn handen gaan staan. Gek genoeg is dit helemaal niet zo pijnlijk als je zou verwachten. Je kunt puur met de ballen van je voeten op zijn handpalmen gaan staan maar je zou daarbij ook met je hakken op zijn onderarmen kunnen staan. Het tegenovergestelde is ook heel goed mogelijk: met je zolen op zijn onderarmen en met je hakken op zijn handpalmen. Ik kan uit ervaring vertellen dat het voor een slachtoffer een heel machtig gezicht kan zijn als hij daarbij op zijn knieën en ellebogen zit.

Hoofd

Ja, ook daar kun je op gaan staan. Als hij zijn hoofd goed plat op de zijkant kan leggen dan kun je met je volle gewicht op de zijkant van zijn gezicht gaan staan. Let er wel op dat er niet heel veel gewicht op zijn kaak komt te staan want die gaat dat echt niet houden. En plaats niet je volle gewicht op je naaldhakken als je die op zijn gezicht hebt geplaatst. Een schedel is heel stevig maar je wilt niet per ongeluk uitschieten en zijn oog doorboren met je hak. Als je niet al te zwaar bent en hij kan zijn hoofd goed stil houden dan zou je ook met één voet op zijn voorhoofd kunnen gaan staan. Hij moet daarbij dan op zijn rug gaan liggen en met zijn achterhoofd op de grond steunen. Je kunt hem dan lachend in zijn gezicht aankijken en langzaam de zool van je laars of schoen op zijn gezicht laten neerdalen. Dit is echt heel intimiderend voor hem. Als je dan met één voet op zijn voorhoofd staat kun je jouw andere voet eventueel op zijn mond plaatsen. Maar oefen eerst maar met je evenwicht bewaren op wat minder kwetsbare lichaamsdelen. Ikzelf geef er de voorkeur om een kussen te gebruiken bij het staan op het hoofd. Het kussen tussen de vloer en het hoofd zorgt ervoor dat de druk een beetje verdeeld wordt.

Nek

Als hij op zijn rug ligt kun je met één voet op zijn nek gaan staan en hem op die manier zijn adem ontnemen. Je krijgt dus een soort wurgeffect. Dit is overigens wel een wat gevaarlijker spelletje waar je erg mee op moet passen. Die kwetsbare ruggengraat loopt nou eenmaal door dat dunne nekje.

De mannelijke delen

De wat meer sadistische Dames zullen het leuk vinden om te horen dat de mannelijke geslachtsdelen op dit gebied heel wat mishandeling kunnen incasseren. Je kunt er namelijk gewoon met je volle gewicht op gaan staan. Het is behoorlijk pijnlijk maar gek genoeg wat minder kwetsbaar.

De vrouwelijke delen

Niet geheel in de V/m‑gedachte, maar wel even een aardige om bij stil te staan. Sommige vrouwen zijn namelijk voorzien van een mooie stevige boezem. Mooi zacht en gevoelig. Dus heel mooie objecten om misbruik van te maken. Maar denk er aan dat het niet hard is dus dat het ook geen weerstand kan bieden.

Je kunt ervan uitgaan dat zijn hele lichaam jouw speeltuin is. Iedere persoon verschilt wel dus het is gewoon al spelende uitvinden wat het meest vernederend of pijnlijk voor hem is. Overigens kun je nog variatie in het spel aanbrengen door verschillende manieren van staan en lopen:

Heen en weer lopen

Je kunt veel plezier hebben door gewoonweg over hem heen en weer te lopen en zo nu en dan eens af te stappen en weer op te stappen. Het opstappen is één van de zwaardere momenten voor hem. Al het gewicht staat op één voet en dat gewicht moet ook nog eens omhoog geduwd worden: actie is reactie dus dat maakt het even extra zwaar voor hem. Het afstappen is dan juist weer veel makkelijker voor hem.

Stil staan en balanceren.

Je kunt echter ook veel plezier hebben door een langere tijd op één plek te gaan staan. Je slaafje zal het gevoel krijgen alsof het gewicht dat op hem staat steeds zwaarder wordt. In principe moet hij zijn spieren aanspannen om het gewicht tegen te houden. Zijn spieren worden op een gegeven moment moe en verslappen. Dan begint het pijnlijker te worden. Naaldhakken lijken bijvoorbeeld steeds dieper weg te zakken in zijn huid en het gewicht lijkt steeds zwaarder en zwaarder te worden. Een zwaardere variant hiervan is het balanceren op de hakken. Als er stevige hakken onder de schoenen of laarzen zitten dan kan het gewicht volledig op de hakken gezet worden door de tenen 'op te trekken.' Je moet je natuurlijk wel ergens aan vasthouden of tegenaan laten leunen. Ik waarschuw maar alvast: dit kan uiterst pijnlijk zijn.

Draaien

Verder kun je nog met de zool van je schoen/laars en met de hak draaien. Met de zool kun je draaien alsof je een sigaret uitdrukt. Doe je dit bijvoorbeeld in het gezicht dan is dat extra vernederend. Het is tevens een aardige behandeling voor de geslachtsdelen.

Met de hak kunnen een soort boorbewegingen gemaakt worden. De huid raakt hierbij wel 'beschadigd' dus pas hiermee op als dat niet de bedoeling is. Laatst zag ik een foto van een Dame die krassen met haar hakken maakte op iemands rug. Dat was een erg mooi gezicht en weer eens wat anders voor de afwisseling.

Stampen en springen

Dan zijn er nog twee activiteiten waar ik niet zo happig op ben: stampen en springen. Bij beide komt meer 'geweld' kijken en dus ook het risico op breuken en/of serieuze schade.

Stampen kan bijvoorbeeld nog wel op de buik als het slachtoffer tijd krijgt om zijn buikspieren aan te spannen. Maar ik heb ook wel eens filmpjes op het internet gezien waarbij een jonge meid vol op de zijkant van iemands gezicht stond te stampen. Ze deed dat o.a. met gympen maar ook met schoenen met harde zolen. Je kunt je afvragen of dat nou wel zo slim is om te doen. Trampling in het gezicht is extra vernederend maar een hersenschudding is toch echt niet het doel!

Springen vind ik helemaal een risicovolle bezigheid. Ook daar kun je foto's en filmpjes van vinden op het internet. Maar let dan ook even op het feit dat dit vaak kleine lichte dames zijn die het doen. Iedereen kan zich wel bedenken dat op deze manier de krachten niet goed te doseren zijn en dat er ergens een keer wat serieus kapot kan gaan. Kleine sprongentjes op de buik of de rug maken gaat nog wel. Maar met 10cm blokhakken van een kast afspringen is natuurlijk vragen om problemen. Is het niet slecht voor zijn lichaam dan is het wel slecht voor jouw enkels!

Mentale aspecten

Tot zover het hele fysieke verhaal. Er speelt echter ook nog een ander aspect mee. Hoe ga je in je hoofd om met trampling? Om een tramplingspel namelijk veilig te maken zijn er twee dingen heel belangrijk: durf en overtuiging. Een Dame moet durven haar gewicht ergens neer te zetten. Het heeft geen zin om te gaan lopen alsof je op eieren loopt. Je maakt het jezelf alleen maar moeilijker en de kans dat je valt wordt alleen maar groter. Zet je gewicht vol overtuiging ergens neer. Het is beter dat hij meer pijn lijdt dan dat jij valt. Een krasje meer of minder maakt toch niet uit. Wat daar trouwens bij kan helpen is dat je hem niet meer zo als een persoon beschouwt maar meer als een ding. Je moet meer denken in de trant van: "Hij is mijn deurmat en ik loop lekker over hem heen als Ik dat wil. En als er dan iets bij hem kapot gaat … jammer dan!"

Ik weet dat dit heel fout klinkt. En bij andere sm‑spelletjes mag je ook zo absoluut niet denken. Maar door bij trampling zo te denken maak je het juist veiliger. Twijfel en besluitloosheid verdwijnen. Dat voorkomt dat je raar gaat staan wankelen om je evenwicht te bewaren. Natuurlijk moet iedereen wel eens corrigeren maar lukt het je niet snel je evenwicht terug te vinden? Stap dan meteen af en stap daarna resoluut weer op.

Waarom ik er zo over denk? Ik heb het persoonlijk meegemaakt. Ik had mijn nu ex-Domme kennis laten maken met trampling. Ze deed het zeker niet slecht maar tijdens een bepaald spel merkte ik opeens een 100% verbetering. Toen ik haar achteraf vroeg waarom was haar enige antwoord dat ze mij tijdens het spel was gaan zien als een ding.

Mocht je bang zijn om je evenwicht te verliezen, zorg dan dat je jouw evenwicht niet hoeft te bewaren. Maak gebruik van een tafel, muur, stoel, enz. Een heel mooi hulpstuk is overigens de deurpost. Laat je dierbare vloerkleedje in de deuropening gaan liggen. Je kunt nu aan beide kanten de deurpost beetpakken wat een heel goede houvast biedt.

Nu klinkt het alsof jij de enige bent die een verantwoordelijkheid heeft tijdens een tramplingspel. Dat is zeker niet waar dus als je aan trampling gaat doen dan zou je jouw potentiële slachtoffer eens het volgende stukje kunnen laten lezen:

Voor de slaaf

Als jouw Domme van plan is om van trampling een regelmatige hobby te maken dan loont het echt de moeite om buikspieroefeningen en spierversterkende oefeningen te doen. Ja, ik hoor je nu al zuchten maar het is toch echt zo! Het is een feit dat hoe sterker je bent, hoe langer je het vol kunt houden om getrampled te worden. Zeker de buikspieren hebben wat training nodig omdat daar de organen niet beschermd worden door de ribbenkast.

Daarnaast zul je moeten leren om zo stil mogelijk te blijven liggen. Je mag best kermen en kreunen maar je moet proberen te voorkomen dat je lichaam op één of andere manier wegrolt want anders gaat die lieftallige Dame die op je staat op haar gezicht. En dan weet je zeker dat je voorlopig nog niet jarig bent!

Tevens moet je nooit haar enkels beetpakken! Het kan wel eens voorkomen dat ze op een plek is gaan staan waarvan jij denkt dat ze eigenlijk niet kan staan (ook al is de kans vrij groot dat het wel kan). Sommige mensen grijpen dan in paniek de enkels beet van de Dame die op hun staat. Dat is dom want als je haar enkels beet hebt kan zij niet van je afstappen!

Haar van je afgooien is zeker ook niet de oplossing. Ten eerste is het natuurlijk ondenkelijk dat je überhaupt je Dame laat vallen. Dan weet je helemaal zeker dat je het de komende weken slecht gaat krijgen. Ten tweede kan door het vallen haar gewicht raar op je terechtkomen waardoor er juist iets beschadigt.

Het enige wat je in zo'n situatie kunt doen is accepteren dat zij daar staat en verbaal aan haar duidelijk maken dat jij denkt dat het niet kan. Ik weet dat het heel eng is want je legt letterlijk de gezondheid van jouw kostbare lichaam in haar handen. Maar ja, ging het daar nou uiteindelijk ook niet om?

Dit stuk is veel langer geworden dan ik had verwacht dus wil ik het nu graag afsluiten. Ik hoop dat het voor jou wat duidelijker is geworden en dat je het misschien nu wel eens uit zou willen proberen. Ik heb dan nog maar één tip: vergeet vooral niet te genieten van het spel en van elkaar!

© burgie, april 2004.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!