Schets van een droom, deel 2

 

Het vervolg op Schets van een droom, deel 1.

Dit verhaal werd gepubliceerd in Kerfstok 1/2004.

 

Omdat we nog ruim de tijd hebben vraagt mijn lief me om een kopje thee. Terwijl zij zich weer met haar boek in de bank nestelt, loop ik naar de keuken. Ik zet een ketel water op, haal twee mokken uit de kast en mijn slavenlul uit m'n touwtje. Terwijl het water wordt verwarmd, masturbeer ik mezelf een aantal keer naar een bijna‑orgasme. Ik zwelg in de heerlijke bittere nasmaak in mijn mond en de gedachte aan wat zojuist is gebeurd. Veel te snel naar mijn zin kookt het water. Ik maak twee thee; voor mijn lief niet te sterk, drie suiker (ik probeer haar suikerconsumptie te beperken). Voor mezelf wel lekker sterk en het pure spul. Dan bind ik mijn slavenlul weer tegen m'n been, waarna ik met mijn mokken naar de bank loop, ze op de grond zet en me tegen mijn lief vlij. Daar genieten we bijna een vol uur van de rust en van elkaar. Zij leest. Ik streel zachtjes haar benen, kus haar voeten, genietend van de geur die een aantal ongewassen dagen daarop heeft doen neerslaan. Ik lik haar tenen en neem er regelmatig een in mijn mond. Met mijn tong speel ik met de korreltjes uitgekristaliseerd zweet, vermengd met huidschilfertjes en ander vuil en vergenoeg me aan de typische geur en smaak die dat met zich meebrengt.

Als ik erover nadenk vind ik mezelf compleet gestoord. Grote delen van mijn vrouws lichaam zijn verboden terrein voor mij en worden vol passie vrijgegeven aan andere mannen. Voor mij verzorgt zij zich niet, ze wast zich nauwelijks (doet alleen wat uit hygiënisch oogpunt echt nodig is), maakt zich niet op en draagt de meest aseksuele kleding over oude, degelijke onderbroeken, terwijl ze er voor haar minnaars altijd tot in de puntjes verzorgd, uiterst vrouwelijk en supersexy bijloopt. Mijn lief zal nooit naar de kapper gaan omdat het nodig is; ze gaat er alleen naartoe wanneer dat nodig is én ze een afspraak heeft met een man. Als we samen uit eten gaan, is onze bestemming meestal een leuk, maar goedkoop, restaurantje. Met haar minnaars neemt ze met minder dan een top 100‑restaurant geen genoegen; liefst neemt ze haar man mee naar Sprakeloos, waar we voorheen veel met z'n tweeën kwamen en dat we beschouwden als óns restaurant.

Ik bén compleet gestoord. Want niet alleen accepteer ik al dit soort zaken; ik vind ze heerlijk en ik zou niet anders willen. Ze bekrachtigen en verstevigen mijn positie als onmannelijke slaaf, haar positie als de sterke vrouw die wikt en beschikt en autonoom haar keuzes maakt, en de positie van haar minnaars als de echte mannen, de mannen wier zaad zeer gewild is in de queeste naar het beste, sterkste en meest gezonde dna. Ik ervaar mijn positie als een soort thuiskomen: mijn vrouw, mijn lief, mijn meesteres, mijn alles, dienen, bijstaan en stimuleren in haar zoektocht naar de mannen die haar de grootste kans bieden haar genen veilig door te geven, is heel natuurlijk voor een individu dat als taak heeft de soort mede in stand te houden en zelf niet aan de eisen voldoet. Dat is ook waarom ik het zo belangrijk vind dat mijn vrouw geneukt wordt. In het begin was ik regelmatig teleurgesteld als mijn lief wel seks had gehad, maar niet all the way was gegaan. Ik was ook teleurgesteld als ze vree met een vrouw. En ik was ook teleurgesteld als ze wel was geneukt, maar haar minnaar een condoom had gebruikt. Al die gebeurtenissen waren vreselijk geil en ik had ze niet willen missen, maar ze waren voor mijn gevoel niet compleet. Want uiteindelijk gaat het niet om de seks; de seks is slechts een middel om het feitelijke doel, voortplanting, te bewerkstelligen. En de enige natuurlijke weg om dat te bereiken is dat het mannetje het vrouwtje neukt en zijn zaad in haar deponeert.

Nu ben ik wel gestoord, maar ik ben niet helemáál gek. Het is niet de bedoeling dat mijn lief écht het kind van een ander draagt. Dat wil ik niet en dat wil zij evenmin. Het is ook niet nodig. Want voor de gevoelens waar het allemaal om te doen is, blijkt het genoeg te zijn met het idee te flirten. Het hoeft geen werkelijkheid te worden, zolang de illusie dat het zou kunnen gebeuren maar ondubbelzinnig aanwezig is. Ook op ziektes zijn we bedacht. Mijn lief heeft maar twee minnaars die het condoom thuis mogen laten. Ze zijn allebei getest.

Wanneer ons samenzijn een klein uurtje oud is, zet mijn lief haar voet tegen mijn borst en duwt ze me van zich af.

"Genoeg gerust, sletje," zegt ze, "het is tijd voor mijn bad."

Ik ga zitten op mijn knieën en kus haar uitgestoken hand.

"Natuurlijk, mevrouw."

Terwijl ik opsta voel ik een adrenalinestoot door mijn lijf gaan. De tintelingen stijgen op naar mijn hoofd en besluiten zich daar te nestelen. Ik voel me zweverig. Ik voel me goed. Ik voel me meestal goed als mijn lief mij gebruikt voor haar plezier. Zeker als dat, zoals vandaag, samengaat met het mijne. Ik trek mijn rokje recht en loop heupwiegend de kamer uit. Nog net voordat ik de deur achter me sluit, hoor ik mijn lief me naroepen.

"Slet!"

Ik zwijmel. Ik vind het heerlijk haar slet te zijn.

In de badkamer begin ik met de voorbereidingen: ik laat het bad vollopen (waarbij ik de temperatuur zorgvuldig bewaak) en leg de nodige spullen klaar. Een paar handdoeken, een badjas, een scheermesje en een spuitbus scheermousse, een washandje, latex handschoenen, zeep, shampoo en badzout. Na een tiental minuten verschijnt mijn lief in de deuropening.

"Vandaag komt Yves op bezoek." Haar ogen tintelen. "Daar heb ik heel veel zin in. Het is lang geleden dat ik hem heb gezien en ik heb hem erg gemist."

Mijn slavenlul klopt tegen zijn touwtje.

"Weet je, sletje, aan de ene kant ben ik er best trots op dat hij zoveel succes heeft met zijn bedrijf. Maar het doet me pijn dat hij er zo vaak voor op weg is. Zeker als hij, zoals nu, een aantal weken ver weg in het buitenland zit."

Het touwtje begint vervelend te snijden en ik voel dat mijn lijf weer begint te tintelen. Ik kijk naar mijn lief. Zo te zien ben ik niet de enige die aan het zwijmelen is.

"Ik mis zijn lieve, zachte stem, waarmee hij zo heerlijk in mijn oor kan fluisteren hoe geweldig hij me vindt. Ik mis zijn lippen, waarmee hij me zo heerlijk warm in mijn nek kan kussen. Ik mis de kriebel in mijn buik als hij me strak aankijkt met die prachtige ogen van hem. Ik mis zijn armen, ik mis zijn benen, ik mis zijn billen. Ik verlang er zo naar die weer te kunnen strelen."

Ik zweef.

"Ik wi

 

l weer met hem praten, ik wil weer met hem lachen, ik wil weer met hem vrijen. Ik wil zo graag weer ontwaken met mijn hoofd op zijn borst en zijn arm om mijn schouder. Ik wil hem weer ruiken. En ik wil weer zien hoe hij jou gebruikt waarvoor je geboren bent: als het sletje in dienst van een man en zijn geliefde. Je weet dat ik heel veel van je hou en dat ik je nooit kwijt zal willen."

Ze aait door mijn haar.

"Maar je weet ook dat ik niet zonder Yves kan. Hij is de echte man in mijn leven. Jij bent mijn sletje. Allebei even waardevol, maar allebei in de rol die het best bij je past."

 

Mijn liefs woorden brengen me in een roes van gelukzaligheid. Ik voel me heerlijk onderdanig aan haar (en aan haar Yves) en dank God dat ik, samen met mijn lief, het leven mag leven zoals dat nu is. Van mijn liefs minnaars is Yves mijn favoriet. Met z´n drieën passen we perfect bij elkaar; het voelt zo goed dat het bijna niet anders kan dan dat het allemaal voorbestemd was. Zo heb ik het overigens niet altijd gevoeld; in het begin vond ik hem helemaal niks. Dat was in de tijd dat ik nog iets te zeggen had over mijn liefs keuzes. Als een man mij niet beviel, kon ik er een veto over uitspreken. En dat heb ik ook een paar keer gedaan. De laatste keer dat ik dat deed is mijn lief echter zo boos geworden dat ze me het vetorecht ontnam. Ze vond die man echt helemaal geweldig en was smoorverliefd op hem. Ze had hem laat in de middag ontmoet en lag aan het begin van de avond al in zijn bed. En dat is uitzonderlijk: meestal (of eigenlijk altijd) heeft mijn lief wel een paar ontmoetingen nodig voordat ze met een man gaat vrijen. Met deze man was dat dus niet zo. De dag na de ontmoeting kwam ze nog thuis, al heeft ze de halve avond met hem gebeld en kon ze nergens anders meer over praten; de zes dagen daarna was ze weer bij hem. Toen ze eindelijk thuiskwam en maar blééf vertellen hoe perfect hij was, hoe geweldig ze het hadden gehad, hoe ze niet van elkaar af konden blijven, hoe verschrikkelijk goed hij in bed was, hoe verliefd ze was, toen knapte er iets bij me en heb ik mijn veto uitgesproken. Ik was doodsbang voor die man en voor wat mijn lief voor hem voelde.

Dat pikte mijn lief dus niet. Woedend was ze. Ik had haar nog nooit zo verschrikkelijk boos gezien. Ze had de hele buurt bij elkaar geschreeuwd. Over hoe ze in het begin had geluisterd naar de verhalen die ik vertelde over mijn verlangen. Over hoe ze haar best had gedaan mijn verlangen in te passen in haar leven. En dat was helemaal niet zo makkelijk voor haar geweest. Natuurlijk, ze had het vanaf het begin best een leuk idee gevonden, maar er ook echt iets mee doen, dat was nog heel iets anders. Had ze niet veel moeten overwinnen? Barrières moeten doorbreken? Grenzen moeten verleggen? Ik had haar warm gemaakt voor het hele idee, schreeuwde ze. En ja, ze was het leuk gaan vinden. Heel leuk. En ja, het was haar verlangen geworden. En dan zou ik nu, nu ze eindelijk de man had gevonden waar ze al die tijd op had gewacht, nu ze eindelijk een man had gevonden die er ècht toe deed, mijn veto inzetten? No way! Dat ging dus echt niet gebeuren! Ze had mijn riem losgegespt, mijn broek open en naar beneden getrokken (wat me een knoop en een rits kostte), me tegen de grond gesmeten en me met ijzige stem bevolen in de strafpositie te gaan zitten. En terwijl ze me met mijn eigen riem tot bloedens toe op mijn billen had gehengst, had ze me heel duidelijk gemaakt dat ik geen keuze hád. Ik was haar slaafje. Zij bepaalde zelf wel met wie ze het bed deelde en op wie ze verliefd werd. En als het mij niet beviel, dan had ik gewoon pech. Ik had haar keuze maar te accepteren. Punt. Einde discussie en einde vetorecht. Toen ze was uitgeraasd had ze zich opgefrist en was ze teruggegaan naar haar minnaar. Ik heb uren als een klein kind liggen janken en heb me voor mijn liefs voeten gestort toen ze weer was thuisgekomen. Ik heb me gewonnen gegeven. Ik had niet anders gekund; haar verliezen was een nog veel grotere ramp geweest.

Achteraf ben ik dolblij dat mijn lief me destijds voor het blok heeft gezet. De man waar het om ging was natuurlijk Yves en ik heb ontdekt dat ik juist uit de hefigheid van mijn liefs relatie met hem het meest heb mogen ontvangen van wat ik in onze levensstijl zoek: angst, jaloezie, vernedering, onderdanigheid en mateloze opwinding. Maar mijn god, wat ben ik bang geweest!

 

Mijn lief kleedt zich uit, overhandigt mij haar kleding (die ik vervolgens in de wasmand deponeer) en stapt het bad in. Ik scheer haar schaamstreek, haar onderbenen en haar oksels. In het begin vond ik het heel eng om dat te doen; ik was bang haar te zullen beschadigen. Maar dat viel allemaal reuze mee. De echte truuk van het scheren is ervoor te zorgen dat het badwater niet wordt verontreinigd met van donkere spikkeltjes haar vergeven scheerschuim. Met het washandje was ik mijn liefs lichaam (voordat ik haar heiligdom en borsten was, trek ik de handschoenen aan) en hoofdhaar en spoel haar vervolgens na, terwijl het badwater in het afvoerputje verdwijnt. Als ze het bad verlaat help ik haar in haar badjas. Zij poetst haar tanden, ik maak het bad snel schoon.

Zoals ik het hier vertel klinkt het allemaal nogal statisch, maar dat is het absoluut niet. We praten veel, lachen veel en genieten. Ik was mijn lief, streel haar en kus haar overal waar ik dat mag. We praten over onze liefde, loven onze relatie, koesteren ons geluk en gaan vaak, ook nu, terug naar de dag dat we elkaar ontmoetten op een vssm‑soos in Breda. We genieten niet alleen van elkaar. We genieten ook van de spanning die aan het ontstaan is en vanaf nu steeds groter zal worden. Want ik verzorg mijn lief niet elke dag tot in de puntjes. Dat gebeurt alleen als het de moeite waard is. Wassen, scheren, make‑up, sexy ondergoed en flatterende kleding is aan mij niet besteed. Ik ben slechts haar slaafje en ik kan haar toch niet plezieren. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een man die in zijn gekwetstheid zijn vrouw niet meer streelt en knuffelt omdat hij weet dat het zinloos is: hij zal toch geen seks van haar krijgen. Mijn lief is niet gekwetst. En ik heb ook zeker zin in haar. Ik zal haar met alle plezier en diep genoegen seksueel benaderen als zij dat wenst. Ja, dat zou ik heel graag doen. Ik mis het verschrikkelijk en ik verlang er hevig naar. Maar ook al zou ze zich optutten en ook al zou ik haar allesbehalve afwijzen, ik zou haar niet kunnen plezieren. Omdat ik niet voldoe. Dáárom is het zinloos.

 

We verlaten de badkamer en gaan nog een verdieping hoger, naar onze slaapkamer. Daar doe ik mijn liefs haar, haar nagels en haar make‑up. Voor dit soort delicate zaken heb ik een aantal cursussen gevolgd en die zijn hun geld meer dan waard gebleken. Terwijl ik met haar nagels bezig ben, vertelt mijn lief me hoe blij ze is met haar minnaars. Ze geven haar een gevoel van vrijheid, een gevoel van vrouwelijkheid, een gevoel van compleetheid.

Mijn aandeel in de voorbereidingen voor de komst van Yves is nu bijna volbracht. Het huis is piekfijn in orde en mijn vrouw om door een ringetje te halen. Het enige dat nog ontbreekt is haar kleding. Die kiest zij altijd zelf, al houdt ze terdege rekening met mijn advies. Mijn lief weet dat ik alles uit de kast zal halen om haar zo mooi mogelijk af te staan aan haar minnaar. Die mannen complimenteren mij vaak met mijn goede smaak en ook dat weet ze. Ze vertrouwt me. En daar ben ik erg trots op. Ze weet dat ik alles zal doen om haar en haar minnaar te behagen. Om hen het samenzijn zo aangenaam mogelijk te maken. Ik doe alles wat ik kan en wat nodig is, zodat zij zoveel mogelijk tijd met elkaar kunnen doorbrengen en van elkaar kunnen genieten.

 

Mijn lief gaat voor de passpiegel staan en bekijkt zichzelf aandachtig."Je hebt je werk goed gedaan, sletje, ik zie er prima uit."

"Dank u wel, mevrouw."

Ze streelt met haar hand langs haar benen en over haar heiligdom.

"Perfect. Keurig gladgeschoren."

Ik glimlach. Zij glimlacht.

"Ja. Echt netjes gedaan. Hier zal Yves erg blij mee zijn. En o, wat zal ík blij zijn als ik hem eindelijk weer zie. Wat zal ík blij zijn als hij me eindelijk weer in zijn armen neemt."

"Nog maar een half uurtje, mevrouw."

"Yves …"

Met een diepe zucht fluistert mijn lief een aantal keer zijn naam. Ze sluit haar ogen. Ze legt haar hoofd in haar nek.

"Yves …"

Ik fluister terug: "Mevrouw, Yves zal binnenkort aan de deur staan. Mag ik u erop wijzen dat we u nog moeten kleden?"

Wazig kijkt ze me aan. Dan lijkt het kwartje te vallen.

"Natuurlijk, sletje, je hebt gelijk. Wat zal ik eens aantrekken?"

Samen kiezen we voor een setje prachtige lingerie dat we enkele weken geleden kochten. Het was niet alleen erg mooi, maar ook erg duur. Voor bijzondere gelegenheden, zo had mijn lief besloten. En als dit geen bijzondere gelegenheid was, dan zou er nooit meer een komen. Een buitengewoon sexy zwart transparant slipje, smaakvol versierd met kleine blauwe bloempjes en afgezet met kant, een bijpassende jarretellegordel en zwarte kousen. Het stond haar perfect; élke man zou hiervan gaan watertanden. En Yves al helemaal. Die is gek op jarretelles.

Mijn lief kijkt me doordringend aan.

"Je weet dat ik Yves ontzettend gemist heb."

Ik knik.

"Je weet ook dat ik hem erg belangrijk vind en dat ik heel veel om hem geef. Echt heel veel."

Weer knik ik.

"Ik wil dat vanavond heel speciaal wordt en daarom wil ik iets aantrekken dat écht bijzonder is. Iets dat heel veel waarde voor me heeft."

Met enige aarzeling loopt ze naar de kast. Een beetje verbaasd wacht ik op wat komen gaat. Dan haalt mijn lief een jurk uit de kast en draait ze zich om. Als ik besef wat ze gekozen heeft, gaat er even een steek door mijn hart. In haar hand draagt mijn lief een prachtige jurk in zachte herfstkleuren, opgebouwd uit een aantal lagen transparante stof. Het is haar trouwjurk. Een stukje stof dat voor ons alletwee een enorme gevoelswaarde heeft en dat ze slechts zelden gedragen heeft.

"Lieve René," fluistert ze en weer gaat er een schok door me heen. Mijn lief noemt me wel vaker gewoon bij mijn naam. Maar zelden in een periode waarin in onze verhouding zo duidelijk de nadruk ligt op de D/s.

"Lieve René, ik weet dat deze jurk ook voor jou veel waarde heeft en ik weet dat het iets is dat écht van ons is. Ik wil hem nu heel graag dragen voor Yves. Om ons samenzijn extra bijzonder te maken. Om hem te laten zien hoe speciaal hij voor mij is. Om jou dat te laten zien. Om ons alledrie te laten zien dat ik van jou houd, maar ook van hem. Om te laten zien dat ik met jou ben getrouwd, maar dat ons huwelijk mijn relatie met hem nooit in de weg zal staan. Ik spreek je nu aan als mijn man. De man waar ik zielsveel van houd. Lieve René, kun je ermee akkoord gaan dat ik dit doe? Mag het? Mag ik van hem houden?"

Lees ook het vervolg: Schets van een droom, deel 3.

© René, december 2003.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!