Zaterdagavond

Dit verhaal werd gepubliceerd in Kerfstok 3/2002

Zaterdagavond. De boodschappen zijn gedaan, het huis is aan kant en kinderbedtijd is zojuist gepasseerd. Zelf hebben we ook ons bed opgezocht. We liggen tegen elkaar; mijn lief heeft haar rug naar me toegedraaid en ik lig met een been tegen haar billen. Overal op en om het bed liggen boeken en tijdschriften.

Mijn lief leest Anoniem Extra, iets dat ze zo nu en dan graag doet om haar gedachten te verzetten. Het lijkt, zo zegt ze altijd, een beetje op kijken naar een slechte soap op televisie; er zit weinig in, maar het voert je lekker mee op een wolkje van nietsdoen en aangenaam ontspannen. Even niet hoeven nadenken. Ik lees het blaadje trouwens zelf ook met plezier. Niet nu, echter. Nu lees ik een boekje over veranderen. Jezelf veranderen. Hoewel het aantal pagina's beperkt is, lijkt het me een stuk betrouwbaarder dan al die succes-in-x-stappen-boeken van zelfbenoemde goeroe's als Ratelband. Er wordt serieus met het onderwerp omgegaan. En er wordt al helemaal niet beloofd dat veranderen makkelijk is of zelfs maar zal lukken. Het lukt niet iedereen. Gelukkig lukte het ons wel.

We hebben een zware tijd achter de rug. Na de eerste maanden van onze relatie, die heerlijke eerste maanden vol liefde, was de roze bril onvermijdelijk afgezet. Kleine irritaties volgden en werden opgeblazen tot enorme ruzie's. We probeerden ons aan te passen, teneinde de ander tegemoet te komen, maar dat bleek alleen maar meer irritaties en zelfs frustraties op te leveren.

Uiteindelijk, na een uitputtend gevecht met onszelf en elkaar, besloten we een einde te maken aan onze goedbedoelde pogingen. We besloten weer onszelf te zijn, ons niet meer aan te passen aan de ander en elkaar gewoon te accepteren. Dat bleek een moeizaam proces. Uiteindelijk resulteerde het dan ook in een ziekbed van bijna drie weken. Dat was pure vermoeidheid. Het heeft maanden geduurd, maar het is ons gelukt. We hebben onszelf teruggevonden en daarmee ook onze relatie. Het is weer net zo mooi als in die begintijd. — Nee, veel mooier zelfs. De band tussen ons is een heel stuk sterker geworden. En de liefde voel ik nog beter dan voorheen. Ik ben ook weer verliefd op haar. Een heerlijk gevoel.

 

Zoals vaak lezen we elkaar af en toe stukjes voor. We geven commentaar, lachen, discussiëren. Het is grappig hoe associaties je van zo'n voorleesstukje allerlei kanten kunnen op voeren.

Vaak komen we bij onze relatie uit. We evalueren voortdurend, zonder trouwens de relatie kapot te praten. Integendeel; we leren elkaar steeds beter kennen en we komen steeds dichter bij elkaar. Dat is werkelijk heerlijk. Ik geniet van onze gesprekken. Gesprekken, overigens, waarin mijn lief een stuk vaker het woord heeft dan ik. Maar ik ben zeker niet passief.

Er zijn wat thema's die vaker de revue passeren dan andere. Eén van die thema's is seks en erotiek. Iets waar we beiden graag over praten. Ook nu weer, naar aanleiding van een verhaaltje in Anoniem Extra.

Het was een verhaaltje over een vrouw die vreemd was gegaan. Ze had het een hele tijd voor haar man verborgen gehouden, maar haar schuldgevoel werd dusdanig groot dat ze het uiteindelijk toch aan hem opbiechtte.

Ze was erg bang geweest voor een groot conflict. En misschien zelfs een echtscheiding. En dat was haar een enorme last; ze hield erg veel van haar man en wilde hem niet verliezen. Uiteindelijk nam ze dus toch maar het risico. Tot haar stomme verbazing bleef de grote ruzie uit. Ja, natuurlijk was haar man gekwetst. Maar dan toch vooral omdat ze hem iets belangrijks verzwegen had. Het feit op zich was voor hem geen reden tot ruzie.

Heimelijk fantaseerde hij al lange tijd over zijn vrouw met een ander. Het verhaal liep goed af. De vrouw beloofde nooit meer belangrijke zaken te verzwijgen en hun seksleven werd opgeluisterd met af en toe een extra man. Ik heb vele fantasieën en een groot deel daarvan kent mijn lief. Ze weet dat het idee dat zij seks heeft met andere mannen mij erg kan opwinden.We hebben er al vaak over gepraat. Ook over het probleem dat in mijn fantasie eigenlijk alleen seks bestaat en dat de werkelijkheid vaak anders zal zijn; er zal een periode van anderssoortige intimiteit aan vooraf gaan. Mijn lief duikt niet zomaar met iemand in bed. Het intieme deel beangstigt me weleens.

Naar aanleiding van het verhaaltje in Anoniem Extra begonnen we weer een gesprek over mijn fantasie. Dit keer was het een kort gesprek. Al na een paar zinnen krulden haar mondhoeken naar boven en begonnen haar pupillen te twinkelen.

"Zullen we naar Le Cour gaan?" Vroeg ze. Nu heb ik de natuurlijke neiging na zo'n vraag direct op te springen en me kwispelend en kwijlend vol overgave op het aangeboden bot te storten, maar geremd door mijn hersens trachtte ik toch eerst te achterhalen of dit een serieus voorstel was.

Dat was het.

Na nog een sigaretje of twee stonden we op. We plaagden elkaar wat, knuffelden en lachten en onderwijl kleedden we ons aan. Zij zoals ze dat zo goed kan: gedistingeerd, klassiek maar o zo vrouwelijk en sexy. Een mooi diepzwart truitje met col, zwarte lange rok met split aan de zijkant, antraciete stay‑up kousen afgezet met kant en een paar mooie zwarte schoenen. Met hakje, uiteraard. Om alles te completeren had ze zich nog lichtjes opgemaakt. Ze zag er geweldig uit en ik begon erg veel zin te krijgen in de avond. Benieuwd naar wat die voor ons in petto zou hebben.

Le Cour was zoals we het ons herinnerden van de eerste keer dat we er waren: donker, laag plafond, diverse knusse hoekjes en in het bargedeelte muziek die helaas smakeloos en te hard was. Het was er druk. Mooie mensen, lelijke mensen, oud, jong, van alle rangen en standen. De behoefte aan seks blijkt universeel en kenmerken die doorgaans afstand scheppen tussen mensen – zoals intelligentie, voorkomen en inkomen – vielen hier compleet weg. Seks kan met iedereen. Zeker als liefde geen rol hoeft te spelen.

We namen plaats aan de bar, namen een sinasje (zonder ijs!) en rookten een sigaret. We keken om ons heen, bespraken wat mensen die we bijzonder mooi, lelijk, sexy of wat dan ook vonden. Af en toe streelden we elkaar voorzichtig wat. Het laatste half uur voordat de kleding, op het ondergoed na, verplicht uit moet, werden we wat nerveuzer. Te oordelen aan de mensen om ons heen maakt het wat dat aangaat weinig uit hoe vaak je al een visite hebt gebracht aan deze gelegenheid; de spanning werd bij een ieder merkbaar hoger.

Na het omkleden nestelden we ons in een comfortabele bank even verwijderd van de bar. Sommige mensen waren al naar de actieruimtes gegaan waardoor het in het bargedeelte niet meer zo heel druk was. We continueerden ons gesprek nog even maar werden al snel intiemer. Mijn lief masseerde plagend mijn penis.

"Hoe lang heb ik nu al geen macht meer over je orgasmes?" Een hele tijd had ze die macht gehad. Ik moest altijd toestemming vragen om te mogen klaarkomen. Ook masturberen mocht ik alleen na toestemming. In de periode dat onze relatie onder druk stond kon ik dat niet meer aan en vroeg haar me van mijn belofte haar die macht te gunnen te ontslaan. Gelukkig had ze dat gedaan.

"Toch zeker een aantal maanden," repliceerde ik.

"Mag ik het weer terug?" Natuurlijk mocht ze dat. Het ging weer goed tussen ons en ik kon de frustratie die dit 'spel' af en toe met zich meebracht nu weer dragen. Ze maakte er direct gebruik van. Glimlachend zei ze: "Dan heb je vanaf nu tot nader order een masturbatie- en klaarkomverbod".

Ze lachte. Ongetwijfeld was de teleurstelling van mijn gezicht af te lezen. Hoewel ik het had zien aankomen, vond ik dit nou niet echt de plaats en tijd voor zo'n verbod.

"Blijf hier wachten," zei ze terwijl ze opstond. Een kus in de lucht volgde en mijn lief verdween naar de bar.

 

Ze bleef daar een tijdje rondhangen en mengde zich in een groepje. In een mum van tijd stond ze in het middelpunt, zoals mijn extraverte lief dat zo goed kan. Af en toe legde iemand een hand op haar schouder of bovenbeen. In de loop van het gesprek keerde ze zich steeds vaker naar een bepaalde man. Ze ging ook dichter bij hem staan totdat ze uiteindelijk op centimeters afstand was. De rest van het groepje werd nu genegeerd. De hand op de schouder werd een streling en al snel werd het gebied daaronder ook verkend. Toen zijn handen haar onderrug hadden bereikt draaide mijn lief zich naar hem toe, sloeg haar armen om zijn nek en begon hem te kussen. Dat was het moment waarop mijn maag hevig begon te vlinderen. Eindelijk zag ik wat ik al zo lang had willen zien.

Het zoenen werd heviger en handen beperkten zich niet meer tot algemeen geaccepteerde gebieden. Toen de man nadrukkelijk haar billen kneedde en mijn lief dicht naar zich toe trok, nam zij hem bij de arm en leidde hem mijn richting in. Ze stopte even om mijn penis te strelen.

"Afblijven,' fluisterde ze, en samen met haar man verliet ze de barruimte, op weg naar één van de meer private kamers.

Ik stond in brand. Vond wat er nu gebeurde heerlijk en afschuwelijk tegelijk. Mijn lief ging vrijen met een onbekende man en ik mocht er niet bij zijn. Niet alleen dat; ik moest er nog passief onder blijven ook!

 

Een zware periode brak aan. Wat achteraf een dik half uur bleek te zijn geweest, leek toen uren te duren. Mijn gedachten raceten van het ene beeld naar het andere, mijn verlangen hen te zien of op z'n minst de hand aan mezelf te slaan was bijkans ondraaglijk, maar ik was gebonden aan de opdracht van mijn lief: hier blijven, niet masturberen, niet klaarkomen. Rondom me waren hier en daar wat mensen aan het vrijen en dat maakte het er ook niet eenvoudiger op. Toen ze eindelijk, arm in arm met haar man, weer verscheen en hem tenslotte een laatste kus gaf en naast me kwam zitten, stortte ik me vol overgave op haar. Dat bleek niet de bedoeling. Ik kreeg een liefdevolle kus en een heerlijke knuffel, maar verder mocht het niet gaan. Ze weigerde ook maar iets los te laten over wat was gebeurd. Gefrustreerd legde ik mijn hoofd in haar nek. Ze streelde mijn haar en net op het moment dat ik een beetje kalmeerde stopte ze deze liefkozing. Ze stak haar hand in haar slipje, zocht even en haalde er iets uit dat ze mij gaf. Twee gevulde condooms, netjes afgesloten met een knoopje.

"Bewaar ze goed," zei ze. Ze gaf me een kus, zei dat ze heel veel van me hield en stond op.

"Tot nu toe gedraag je je netjes. Hou dat vol. Blijf hier, bewaar de condooms en blijf van jezelf af." Lief en hard tegelijk. Een heerlijke vrouw, mijn vrouw. Na nog een kus verliet ze me weer en voegde zich bij haar groepje aan de bar.

 

Wat zojuist was gebeurd werd nu min of meer herhaald. Weer werd ze na verloop van tijd intiem met een man (deze leek erg op Jan, een man die eens een hele avond lang mijn liefs aandacht had gehad, waar ik toen vreselijk jaloers om was geweest). Dit keer ging ze aan de bar iets verder, maar meer dan zijn hand in haar slip te mogen zien was me niet gegund. Er was nog een verschil: ze kwam nu niet naast me zitten toen ze terugkeerde uit de private kamers, maar liep direct door naar de bar. Toen ze me passeerde wierp ze me een condoom toe. Weer was het gevuld en afgebonden. De boodschap was duidelijk: bewaren. Ze voegde zich opnieuw bij het groepje en raakte opnieuw in geanimeerd gesprek. Een hele tijd later wenkte ze me. Ik liep naar de bar en werd verwelkomd met een intense knuffel, een glas sinas en een sigaret. Even was ze weer van mij. We praatten wat, al weigerde ze nog steeds ook maar iets los te laten over de twee mannen waar ze intiem mee was geweest. Koetjes en kalfjes, meer niet. Maar ik was al lang blij met de aandacht die ze me gaf. Ik genoot van haar geur, haar aanrakingen, haar lach en haar aanwezigheid. Totdat ze me plotseling vol in m'n kruis greep.

Direct gierde mijn hele lijf van onder tot boven en van voor naar achter. Denken kon ik nauwelijks nog en ik reed wild tegen haar hand op. Toen ik mijn hand ook richting haar geslacht bracht, duwde ze me weg.

"Trek je onderbroek uit," beval ze. Dat hoefde ze me natuurlijk geen tweede keer te zeggen. Ik was heel erg toe aan iets spannends. Welnu, iets spannends zou volgen maar op een heel andere manier dan ik verwacht en gehoopt had. Mijn lief gebood me te wachten en vertrok weer. Een man en een meisje volgden haar even later en ik had daar niet veel acht op geslagen als ze niet na korte tijd gedrieën waren teruggekomen. Ze hadden zich aangekleed. Het meisje was bijzonder aantrekkelijk: een lang, mager, bleek lichaam, halflang dik golvend donkerbruin haar en een mooie curve in haar onderrug. Ze droeg een lichtblauw truitje en een zwarte rok. Een erg korte zwarte rok. Kort genoeg om net te zien dat ze geen slipje droeg. Ik steigerde van verlangen en schrok tegelijk. We zouden toch niet gevieren … ? Mij zien vrijen met een andere vrouw kon mijn lief in gedachten al niet verdragen, dus laat staan in werkelijkheid.

Hoe de man eruit zag interesseerde me niet. Ik kon m'n ogen niet van het meisje afhouden. Toen mijn lief me grappend tot de orde riep ontdekte ik pas dat ze mijn kleding bij zich droeg. Ze overhandigde me het pakketje. Of ik zo vriendelijk wilde zijn het spul in de kofferbak van de auto te gooien en plaats te nemen achter het stuur. Naakt?! Jazeker! Naakt!

Enigszins beschaamd, maar toch vooral in alle opgewonden staten, vertrok ik naar buiten. De portier deed even moeilijk over mijn ontkleede toestand maar liet me na een korte uitleg toch passeren. Ik deed wat mijn lief me had gevraagd en na een minuut of vijf te hebben gewacht, verschenen de drie ook buiten. Ze stapten in en tot mijn stomme verbazing nam het meisje naast mij plaats.

"Naar huis," zei mijn lief en ze kuste me op m'n wang. Het was stil in de auto. Er hing een enorme spanning – of was ik de enige die dat voelde? – die uiteindelijk door mijn lief gebroken werd. Of ik een beetje opgewonden was, vroeg ze retorisch. Of ik zin had in seks. Of het meisje me beviel. Of ik haar zou willen neuken.

Gotver! Natuurlijk wilde ik dat!

Toen wendde ze zich tot het meisje en fluisterde haar iets in het oor. Het meisje knikte. Ze legde een hand op mijn been en begon me te strelen. Mijn hart beukte tegen m'n borstkas. Toen ze me zachtjes over m'n penis streelde reed ik van schrik bijna een sloot in. Na van de eerste schrik te zijn bekomen, jende m'n lief: "Dat vond je zeker wel erg lekker, hè?"

Nou en of ik dat lekker vond. Ik kon niet wachten tot we thuis waren. Het meisje had haar hand inmiddels weer teruggetrokken en keek me glimlachend aan.

"Je hebt een mooie lul," zei ze.

"Ja, en die is nu wel genoeg verwend," voegde mijn lief er met een al even lieve glimlach aan toe. "Dit is namelijk alle seks die je vandaag zult krijgen."

 

Tegen de tijd dat we thuis aankwamen, was ik compleet verward. Eerst had ze me enorm opgewonden in Le Cour, daarna had ze het toegestaan dat het meisje me helemaal gek had gemaakt en toen ik er zo'n beetje van overtuigd was dat ik een heerlijk spannende avond ging beleven, brak ze dat in één klap af. Ongetwijfeld een grapje zoals ze er wel meer maakt.

Het bleek echter allesbehalve een grapje. Ze gaf me een klein wit damesslipje en vroeg me er goed aan te ruiken. Een heerlijke geur, maar zeker niet van mijn lief. Het bleek van het meisje te zijn. Ze was niet zonder slipje naar Le Cour gekomen, maar had het tijdens het aankleden aan mijn lief overhandigd. Ik moest het slipje aantrekken en dat wond me vreselijk op. We liepen de trap op naar de slaapkamer en daar zette ze me op een stoel. Ze bond mijn benen elk aan een poot en mijn armen aan de rugleuning.

Het slipje was veel te klein om mijn penis te bevatten en dat ding, keihard, stak er dan ook een heel eind bovenuit.

Mijn lief, de man en het meisje begonnen elkaar te betasten. De laatste keer dat ze die avond tegen me sprak was toen ze het meisje even had gevingerd en haar vocht in mijn neus wreef.

"Dit zou je graag willen proeven, hè? Je zou haar willen strelen, ruiken, likken, neuken. Maar dit is alles wat ik je geef. Ik laat je haar ruiken om je te laten weten wat je mist. Ik laat je haar slipje dragen om je voortdurend bewust te laten zijn van haar aanwezigheid. Ik laat je naar haar kijken als ze gestreeld, gelikt en geneukt wordt — maar niet door jou."

Wat volgde was een enorm opwindend triootje. Ik werd gek van verlangen en wanhopig van de opwinding die geen uitweg vond. De man kreeg twee wilde vrouwen en elk van die twee vrouwen kregen een wilde man, een wilde vrouw en als klap op de vuurpeil werd Tarzan ingezet. Elk van hen kwam hoorbaar een aantal keren klaar en toen het spel na een uur of twee voorbij was en de gasten voortrokken waren werd ik losgemaakt. Mijn mastuurbatieverbod werd opgeheven. Ik kreeg toestemming mezelf klaar te maken …

… zodra mijn lief in slaap zou zijn gevallen.

© René, maart 2002.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!