Minnaar

Het was alweer een week of twee geleden dat mijn lief en ik met elkaar hadden gevreeën. Gedwongen door drukte en ziekte kwam het er niet van. Natuurlijk knuffelden we wel. Natuurlijk kusten we wel. Natuurlijk streelden we wel. Natuurlijk waren we regelmatig dicht bij elkaar. Maar seks hadden we niet gehad. Zowel bij mijn lief als bij mij was er echter wel het verlangen. En daarom was ik dan ook erg blij dat het ernaar uitzag dat zich eindelijk weer de gelegenheid zou voordoen.

Maandag

De avond was mooi begonnen. We hadden een aangenaam weekend achter de rug met visites aan en van bekenden en hoewel de maandag druk en vermoeiend was ging, die eigenlijk ook vrij geruisloos voorbij. Die avond reden we naar een bouwmarkt. Mijn lief had een tijd geleden een bundel lederen strengen gekocht en ze wilde daar graag een zweep van maken. We waren dus op zoek naar materiaal voor het handvat. Daarnaast hebben we ons georiënteerd op haken, die we binnenkort thuis in het plafond van de woonkamer willen bevestigen. Al zoekende vonden we ook nog wat bamboestokjes en een kunststof 'dingetje' dat mooi dienst zou kunnen doen als rietje. Het is in ieder geval minstens zo pijnlijk. Thuis aangekomen is mijn lief direct begonnen met het maken van haar zweep.

Later, in bed, mijmerden we wat over de wending die ons leven had genomen. Hoe heerlijk het was dat we naast man en vrouw nu ook echt Madame en slaafje waren. We lagen heerlijk tegen elkaar aan en begonnen elkaar wat op te geilen. Daar was niet veel voor nodig. Veel verder dan dat kwamen we echter niet: het was al laat en de wekker zou ons al vroeg weer wreed uit onze slaap dwingen. Maar voordat we het licht uitdeden en onze ogen sloten, gaf mijn lief me nog een opdracht. Ik moest een man voor haar zoeken. Een mooie, jonge, potente man, die haar zou komen verwennen. En om me aan te sporen een beetje haast te maken, liet ze me weten dat ik haar niet meer zou mogen neuken voordat een ander in haar was geweest. Tegelijk zou tot die tijd een masturbatie- en klaarkomverbod van kracht zijn. Ik begon vrijwel direct een beetje te zweven. Angst en verlangen streden in mijn buik en hoewel ik erg moe was duurde het een tijd voordat ik eindelijk insliep.

Dinsdag

Dinsdagochtend, toen we samen naar het werk reden, hebben we over haar opdracht gepraat. Even had ik kunnen denken dat ze niet serieus was geweest, maar dat bleek een misvatting. Op mijn werk aangekomen heb ik daarom direct een advertentie op internet geplaatst. In de loop van de dag kwam daar een aantal reacties op, waaronder enkele veelbelovende. Eén jongeman, P, zag er heel goed uit. Een mooi atletisch lichaam, gespierd maar niet overdreven, een mooi gezicht met donkere ogen en donker haar en een mooie grote, dikke lul. Hij had nogal wat ervaring, zo schreef hij. Ook andere dingen die hij over zichzelf schreef beloofden veel. En het mooiste van alles: hij zag ons plannetje helemaal zitten. Ik heb zijn foto's en woorden in de loop van de dag regelmatig bekeken en de zenuwen gierden de hele dag door m'n lijf. Wil ik dit wel? Soms won de jaloezie; deze jongen was tè mooi en tè goed (als het waar was wat hij schreef). Maar wanneer ik misselijk van angst beelden door mijn hoofd zag schieten van die prachtige penis in mijn genietende lief voelde ik dat ding van mij hevig kloppen tegen m'n broek. Op zo'n moment realiseerde ik me wat voor slip ik droeg (ééntje met open kruis) en mede daardoor mijn positie: het slaafje. Het sletje dat er in eerste instantie is voor Madame's plezier. En dan won de geilheid het weer. Af en toe zweefde ik.

's avonds heb ik de resultaten van mijn zoektocht met mijn lief besproken. Mijn vermoeden bleek correct: ze vond P een erg aantrekkelijke jongeman en vond dat ik maar mijn best moest doen om hem te strikken. Ze lachte liefdevol naar me en streelde m'n penis, terwijl ze me toefluisterde dat die van hem veel mooier was. Het was niet moeilijk dat te geloven. Ik had zelf de foto immers ook gezien en de wetenschap dat zijn twintig centimeter er vijf meer zijn dan die van mij, maakte het niet moeilijk te beseffen dat mijn lief gelijk had. Je hoort vaak zeggen dat de lengte er niet toe doet, maar daar geloof ik niets van. Seks zit voor een belangrijk deel tussen je oren en een mooie grote lul heeft zeker effect op je opwinding. In ieder geval op die van mij.

Voordat we naar bed gingen, heeft mijn lief voorzichtig haar nieuwe zweep in aanbouw op mijn rug geprobeerd. Hij voelt erg lekker: wanneer er niet te hard wordt geslagen (wat met deze zweep heel makkelijk wel kan) is het net alsof tientallen naaldjes tegelijk in je rug krassen. Het lijkt een beetje op de nagels van mijn lief, maar dan in veelvoud. De zweep wond me op. Alsof dat nog nodig was … Haar nagels heb ik trouwens in bed nog mogen voelen. Dat was mijn beloning omdat ze vond dat ik de taak die ze me had gegeven goed had uitgevoerd. Ik moest haar likken en daarna penetreren met Tarzan. Terwijl de vibrator zijn werk deed, moest ik mijn tong zo diep mogelijk in haar kontgaatje bewegen. Zo zoet en zacht als haar vocht smaakt, zo bitter en hard is de smaak van haar anus. Het wond me evengoed verschrikkelijk op. Terwijl mijn lief haar heupen omhoog duwde en de mooiste geluiden maakte, neukte ik de lucht. Dat blijkt toch iets te zijn wat ik erg lekker vind. Het gebeurt automatisch — maar het voelt goed. Tegelijk was het erg frustrerend. Wat had ik graag de plaats van Tarzan ingenomen! Beelden van P flitsten door mijn gedachten terwijl ik zag hoe mijn lief genoot. En weer vervulde dat me met angst, jaloezie, verlangen en lust.

Woensdag

De reacties bleven komen en hier en daar zat er een op het oog leuke jongen tussen. Maar ik had niet de concentratie daar erg veel aandacht aan te besteden. Natuurlijk bewaarde ik de mails wel en stuurde ik hier en daar een reactie. Je weet nooit waar het goed voor is; misschien kunnen sommige van deze jongens in de toekomst nog van pas komen. Ik besteedde mijn energie voornamelijk aan P. Ik schreef hem een uitgebreide mail en gaf hem een foto van mijn lief en mij, de URL naar mijn homepage en mijn telefoonnummer met het verzoek te bellen. Regelmatig heb ik zijn foto's bekeken en hij werd steeds mooier. Steeds jonger, steeds gespierder, steeds charmanter en met een steeds mooiere penis. Mijn opwinding werd zo groot dat ik regelmatig spastische gevoelens kreeg aan de wortel van mijn penis. Een heerlijk gevoel. Mijn lijf begon te tintelen en af en toe werd ik wat misselijk. Een beetje het effect dat ik nog ken van vroeger, toen ik af en toe een joint rookte.

In de loop van de dag begon ik steeds nerveuzer te worden. Er kwam geen enkel levensteken van P. Zou mijn site hem hebben afgeschrikt? Zou hij fake zijn? Zou de foto hem niet zijn bevallen? Dat laatste kon ik me nauwelijks voorstellen. Wie zou de kans met zo'n schitterende vrouw te mogen zijn, kunnen laten voorbijgaan? Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar één niet‑homoseksuele man bestaat die mijn lief niet in bed zou willen. Ik zou ook zwaar beledigd zijn als dat het geval was. Hoe dan ook, aan het eind van de werkdag had ik nog altijd niets van P mogen vernemen. Ik was teleurgesteld. Ik begon ook te vrezen dat dit weekend niemand (inclusief ikzelf) mijn lief zou neuken. Na P zou elke andere jongeman een teleurstelling zijn en dat wilde ik mijn lief niet aandoen. Maar dat zou wel betekenen dat ik nog minstens een week langer zou moeten wachten voordat ik weer met haar zou kunnen vrijen. Een hele week extra! Dat zou heel erg moeilijk gaan worden.

 

Thuis deed ik weer verslag van wat er die dag gebeurd was. Mijn lief schiep er genoegen in mij te treiteren met het uitblijven van een reactie van P. Ze deed erg haar best me zo geil mogelijk te houden en daar slaagde ze natuurlijk zonder enige moeite in. De latere avond was bijna een kopie van dinsdag. Eerst bewerkte ze me weer met haar nieuwe zweep. Dit keer uitgebreid en ook nu was het weer erg lekker. Als toegift kreeg ik een flinke mep op m'n billen met een bamboestokje. Dat deed verschrikkelijk veel pijn, maar het brandende gevoel dat ik daarna een tijdje had, was weer heel aangenaam. In bed hebben mijn tong en Tarzan mijn lief weer naar een hoogtepunt mogen brengen. Maar niet voordat ze me heel duidelijk had gemaakt dat ik nu echt helemaal van haar ben. Dat mijn seksualiteit nu volledig in haar bezit is. Alles wat ik nog aan seks zal hebben zal een gunst zijn van haar. Rechten heb ik niet meer. Ik voelde me beroerd en huilde. Nog steeds was ik misselijk van geilheid en ik had haar zo verschrikkelijk graag willen neuken. Maar ik deed niet eens meer een poging, wetende dat dat toch zinloos zou zijn. Mijn tijd komt wel weer. Maar eerst een ander. P? Waarom had die klootzak toch niet gereageerd vandaag?! Mijn lief was verschrikkelijk nat toen ik begon haar te beffen. Haar orgasme kwam snel. Tarzan was nog nauwelijks aan zijn werk begonnen of hij werd al bedankt voor bewezen diensten. En weer neukte ik de lucht. Al heeft dat niet lang geduurd; de spasmen die ik in de loop van de dag had gevoeld waren er nu weer alleen veel heviger. Een paar keer ben ik bijna klaargekomen en omdat ik dat niet mag, moest ik me concentreren op droog blijven.

Nadat mijn lief haar bevrediging had genoten, rookten we nog een sigaret. Dat kalmeerde me enigszins en ik was erg blij dat ik dicht tegen haar aan mocht kruipen. Zo tegen haar aan ben ik heerlijk in slaap gevallen.

Donderdag.

Het gaat maar door. Bij het opstaan zie ik hoe mijn lief zich buitengewoon sexy aankleedt: een paar stay‑up kousen, afgezet met kant, een mooi jurkje van een combinatie van doorschijnende en ‘gewone' stof, en open schoenen met een hakje. Ik vecht om haar te mogen vastpakken maar dat is uiteraard zinloos. We moeten op pad. Ik breng mijn lief naar het station en terwijl we op een goed gevuld perron wachten op de trein, beroert ze voortdurend mijn kruis. Het is geen ingewikkeld karwei mijn penis te vinden: het ding staat in de hoogste stand en doordat het vrij in mijn pantalon hangt is de bobbel meer dan duidelijk te zien. Ik zweef. Meer dan dat: even zijn mijn lief en ik het enige op de hele wereld. Ik heb geen idee wie wat gezien heeft, maar ik kan me niet voorstellen dat het onopgemerkt is gebleven. Als de trein met mijn lief vertrekt, staar ik haar verdoofd na. Ze steekt een vinger in haar mond en ik voel de vlinders in mijn buik. Dan brengt ze duim en wijsvinger van haar hand vlak bij elkaar en schudt nee. Waarna ze met beide armen een weids gebaar maakt en driftig ja knikt. De boodschap is duidelijk: ze wil geen kleine piemel, ze wil een mooie grote pik. Ze wil niet mij, ze wil P. Mijn buik staat in brand. Als de trein het perron al even verlaten heeft blijf ik nog een tijdje hijgend staan. Nog steeds verdoofd wandel ik daarna richting uitgang. Mensen kijken me vreemd aan. Het doet me niets. Een tijdlang kan ik niet nadenken. Alleen maar voelen. En het is een heerlijk gevoel.

Ook in de loop van de dag blijft de spanning gehandhaafd. P heeft een e‑mail gestuurd waarin hij laat weten zeer geïnteresseerd te zijn. Hij zal in de loop van de dag bellen. Ik schrijf de andere jongens die hadden gereageerd een mail. Het grootste deel van hen moet ik teleurstellen omdat ik het niet in ze zie zitten. Een aantal jongens krijgt een mail waarin ik vertel dat ze in principe interessant zijn, maar dat ik iemand heb gevonden voor het weekend. Ik vraag ze of ik later eventueel nog een beroep op ze mag doen. Het zou immers zomaar kunnen dat mijn lief nog eens een afspraakje met een leuke jongeman wil.

's avonds zijn we de stad in gegaan. We hebben wat geslenterd en multirods gekocht. Dat zijn grappige dingetjes: ze lijken een beetje op kwastjes (van die drumstokjes die je vaak in de jazz gebruikt ziet worden), maar dan van hout. We krijgen een sms'je (strikt genomen is het natuurlijk een sm'pje; men verstuurt geen Service maar een Message) van P. Hij is verhinderd en zal dus niet komen. Zo makkelijk komt hij er natuurlijk niet van af: omdat we nu zijn telefoonnummer hebben belt mijn lief hem even. Hij klinkt nogal nerveus en volgens mij is dat de echte reden dat hij toch maar niet verschijnt. Verschrikkelijk jammer natuurlijk. Ik word er flink chagrijnig van, maar omdat ik ook wel weet dat ik daarmee mezelf het hardst heb, tracht ik me er zo snel mogelijk overheen te zetten. De opwinding is verdwenen. Dat wel.

Ondanks, of misschien juist dankzij, deze domper – ook mijn lief is teleurgesteld, al is zij volgens mij vooral beledigd – besluiten we ons te verwennen met een diner in ons favoriete restaurant. Het is er druk. Zo druk dat we genoegen moeten nemen met een minder goede plaats; een tafel midden in de ruimte, omgeven door andere tafels. Had de eigenaar geweten van onze komst, dan hadden we zeker een mooie plek gekregen – we zijn er inmiddels kind aan huis en hebben een erg leuk contact met de eigenaar/kok – maar dat zat er nu uiteraard niet in. De eerste twee gangen zijn weer erg verrassend en overheerlijk. Het helpt. We ontspannen en lachen. En als mijn lief me kust, vlamt de geilheid weer helemaal op. Mijn lief zou mijn lief niet zijn als ze dat niet zou uitbuiten. Ze excuseert zich en gaat even naar het toilet. Als ze niet veel later terugkomt en een vinger in mijn mond stopt kom ik bijna spontaan klaar. Haar vinger is doorweekt van haar geil. Vanaf dat moment ontstaat een spel van plagen, ophitsen en afweren. Een heerlijk spel waar we beiden ontzettend van genieten.

Weer thuis ontdekken we dat de bestelde slipjes zijn aangekomen: twee witte, twee zwarte, allen met open kruis. Het is niet de eerste keer dat ik damesondergoed aantrek. Maar dat het er eentje is met open kruis, nota bene in opdracht van mijn lief, dat is wel voor het eerst. Opgewonden was ik al en het slipje doet er nog een schepje bovenop. In bed moet ik haar weer verwennen. Ik mag niet en dat frustreert enorm. Wanhopig val ik uiteindelijk dodelijk vermoeid in mijn liefs armen in slaap.

Vrijdag

Als het weekend bijna begonnen is, heb ik nog steeds geen man gevonden. De geilheid is er nog wel, maar de wanhoop begint steeds grotere proporties aan te nemen. Ik probeer nog een van de jongens te pakken te krijgen die ik kort geleden nog heb geschreven dat we al voorzien waren, maar daar wordt natuurlijk niet meer op gereageerd. De lichamelijke kenmerken van mijn opwinding zijn er nog steeds. Meer dan dat, ze worden steeds sterker: de spastische gevoelens in mijn kruis worden steeds heviger en ik heb steeds vaker het gevoel dat ik op het randje van klaarkomen balanceer. Desondanks zit het in m'n koppie niet meer echt lekker. Ik begin te accepteren dat het er dit weekend niet van zal komen en dat voelt niet goed. Ben bang dat het nog een hele tijd kan duren voordat ik de opgebouwde spanning zal mogen laten wegvloeien. Bovendien voel ik me in toenemende mate verdrietig als ik bedenk dat ik de kans heb voorbij laten gaan mijn lief dit weekend met een ander bezig te zien. Als mijn lief me dan ook nog per mail vertelt dat Tarzan niet schoon is gemaakt, stort ik bijna in. 's avonds word ik er met een rietje matig voor gestraft (matig omdat er verzachtende omstandigheden waren) en dat lucht op. Maar de lichamelijke opwinding wil maar niet verdwijnen.

Zaterdag

De zaterdag verschilt niet veel van de vrijdag. De godganse dag loop ik rond met een lichamelijke opwinding die de geest maar niet wil volgen. Erg vermoeiend. Erg frustrerend. Ik heb nergens zin in, maar we besluiten toch maar naar een spelletjesavond van enkele goede bekenden te gaan. In de twee uur durende autorit vertel ik mijn lief dat ik eigenlijk helemaal geen zin heb in het spelen van spelletjes. Ze bedenkt hardop dat het dan misschien wel handig is als ik, gehuld in slechts mijn slipje met open kruis, de drankjes en hapjes zou verzorgen. Even sluit de geest weer aan bij het lichaam en is de opwinding weer compleet. Even bevind ik me weer zwevend in mijn coconnetje. Maar als tijdens de spelletjesavond al heel snel blijkt dat dat er niet in zit, slaat mijn stemming weer om. En dit keer komt het als een klap: ik begin me ziek te voelen. Letterlijk: ik word enorm misselijk, mijn hart begint kuren te vertonen, ik voel me zwak en af en toe ziet het zwart voor mijn ogen. Ik probeer te ontspannen, probeer de koelte op te zoeken, water te drinken, maar het baat allemaal niet. Uiteindelijk, als ik ook nog braakneigingen begin te krijgen, gebruik ik mijn stopwoord. Mijn lief had het al eerder willen stoppen maar ik was natuurlijk te eigenwijs en trots en vroeg haar me nog wat extra tijd te geven. Maar het ging echt niet meer. We zijn naar buiten gegaan en daar heeft ze me twee keer tot een orgasme gemasturbeerd. Klaarkomen was niet lekker. Maar het nam wel heel veel spanning weg.

In tegenstelling tot wat we vooraf van plan waren geweest, zijn we die avond toch maar blijven overnachten. Het zou onverantwoord geweest zijn te gaan rijden. Mijn stopwoord heeft het hele spel gestopt en misschien was dat maar goed ook. En al vond ik het verschrikkelijk jammer dat ik mijn opdracht niet heb kunnen voltooien, het was een heerlijke week waarin we diep zijn gegaan, veel over onszelf hebben geleerd, grenzen hebben verlegd en enorm hebben genoten. Wat is het toch heerlijk het leven te mogen delen met een vrouw die niet alleen in romantische-, maar ook in sm‑zin de perfecte vrouw is. Ik wil nooit meer zonder haar.

© René, juli 2002.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!