De klos @ The Boss

Ik geloof dat ik al maanden had lopen zeiken over mijn seksuele frustraties. Niet iedere dag, en ook lang niet altijd expliciet, maar je moest wel doof en blind zijn om me niet te hebben gehoord. Sure, ik zou best wel weer eens iets met een leuke vrouw willen. Maar wat vooral aan me knaagde was een ernstig gebrek aan man. Een leuke man voor mijn vrouw. Nou heb ik dat natuurlijk niet zelf in de hand — daarvoor is onze realtie niet van het juiste soort. Gelukkig is er een alternatief waarin ik in ieder geval voorlopig ook mijn ei kwijt kan. En dat alternatief past weer wel heel goed in de relatie die mijn lief en ik hebben.

Ik kreeg toestemming om op zoek te gaan naar een man voor seks. Dus Renéetje begon als een kind zo blij het internet af te struinen: dat moest toch geen probleem zijn, een man vinden voor seks? Even reageren op een paar geschikte advertenties, zelf een krabbel zetten op een paar homo- en bi‑sites, kat in het bakkie.

Forget it but! Het bleek nog helemaal niet zo makkelijk om via internet een instant‑date te regelen. Dat zulks met vrouwen geen sinecure is weet iedereen onderhand wel: het internet gonst ervan. Maar dat het vinden van een man zo lastig zou zijn had ik niet verwacht.

De oplossing kwam uit onverdachte hoek.

Een tijdje geleden hadden we vrienden te eten. Het was een erg gezellige avond en ergens kwam het onderwerp ter sprake. De man van het stel, laten we hem om privacyredenen G noemen, opperde dat het wellicht een goed idee was om eens een bezoek te brengen aan The Boss in onze diplomatieke hoofdstad. The Boss is een gaybar, waar men de woensdagavond reserveert voor holebi‑feestjes. Dat klonk als een plan.

Nu is Den Haag best een eindje rijden vanuit wat de hoofdstad van Brabant had moeten zijn, en aangezien ik op donderdag omstreeks vijf uur 's ochtends alweer mijn bed uit moet, is die woensdagavond niet zo heel handig. Tenzij ik vakantie heb. En laat dat nou net het geval zijn geweest.

De plagerijen begonnen al een dag of wat eerder.

Mijn lief had een afspraak staan die ze niet wilde verzetten. Ik zou dus in m'n eentje moeten gaan. Dat op zichzelf was al een noviteit: volgens mijn lief is het eerder gebeurd dat ik zonder haar de hort op ben geweest, maar ik kan het me niet heugen. Nou voel ik me zonder haar nog steeds, ook na meer dan tien jaar, soort van incompleet. Dus ik moest al dealen met een stap in het onbekende, en die stap moest ik bovendien alleen zetten. Kennelijk was dat nog niet spannend genoeg. Het leek mijn altijd behulpzame vrouw een goed idee om van de gelegenheid gebruik te maken en mij dan maar gelijk uit te lenen aan G ook. Iedereen die het wereldje een beetje kent begrijpt natuurlijk meteen waar de plagerijen vandaan kwamen, ongeveer subiet nadat bekend was geworden wie de bewuste woensdagavond mijn touwtjes in handen had. Inderdaad, G's partner H. Die is daar erg goed in. Zoals alle subs erg goed zijn in het pesten van andere subs.

De woensdag voltrok zich aldus in toenemende nervositeit. We hadden 's middags nog een belangrijke afspraak staan en dus was het 's avonds extra stressen. Maar uiteindelijk zat ik dan, strak in het pak, in de auto op weg naar Den Haag. Even na negen uur parkeerde ik mijn auto en liep naar de voordeur van een pand dat niet de indruk gaf een gaybar te zijn. Ik belde toch maar aan: als ik verkeerd zat kon ik nog altijd vragen of men wilde praten over hoe je bevrijd kunt worden van alle wereldse ellende — de meeste mensen realiseren zich toch niet dat Getuigen altijd met z'n tweeën zijn.

Een vriendelijke man opende de deur. Hij zag er gay genoeg uit, helemaal in leer, gelardeerd met hier en daar een ketting. Dus ik zat goed. Hij zag er bovendien zeker niet onaantrekkelijk uit. Dus ik zat goed. Ik vertelde hem dat ik er voor het eerst was en hij legde in het kort de huisregels uit: leer, rubber, army, tv of naakt. Ik had voor vertrek al besloten dat het een combinatie van de laatste twee zou zijn. Ik kleedde me dus uit, maar hield mijn slipje aan. Mij werd geadviseerd ook m'n schoenen aan te houden in verband met allerlei troep die in de loop van de avond op de vloer zou kunnen komen liggen en dus hield ik ook maar mijn sokken aan, wat me deed glimlachen bij de geachte aan het vrouwelijke mannen-met-sokken-in-bed-groepstrauma.

Terwijl ik me op m'n gemak van mijn kledij ontdeed kon ik H al horen. Wat ze precies zei, verstond ik niet. Maar het leek alsof ze een monoloog aan het houden was en omdat ik af en toe woorden als 'Tilburg' en 'nerveus' opving, vermoedde ik dat het over mij ging. Niet voor één gat te vangen, stapte ik ogenschijnlijk zelfverzekerd de zaak binnen.

 

Het bleek er een stuk groter dan ik van de buitenkant had verwacht. Recht tegenover de hal waar ik was binnengekomen bevond zich de bar. Daaraan zaten drie naakte mannen. Eén van hen was aan het kletsen met G en, vooral, H.

Ik werd welkom geheten. Er gingen goedkeurende blikken naar mijn slipje. Binnentreden in een onbekende ruimte, met daarin slechts een handjevol mensen – mensen, bovendien, die ongetwijfeld allemaal van de hoed en de rand wisten –, is zoveel moeilijker dan binnentreden in een onbekende ruimte die is volgepakt. Ik voelde me opgelaten. Desondanks zorgden de keurende ogen voor mijn eerste (gedeeltelijke) erectie van de avond: ik vond het lekker om bekeken te worden. De gedachte dat ik misschien wel een van die heren zou pijpen voordat de avond om was, resulteerde prompt in nog wat meer bloedtransport neerwaarts.

Stiekem gluurde ik naar de mannen terug. Ik wilde hun pikken zien. Er zaten mooie exemplaren bij en ik begon het nu echt warm te krijgen. Gelukkig werd ik gered door G, die me iets te drinken aanbood. Daardoor kon ik me enigszins verstoppen aan de bar.

 

We wisselden wat beleefdheden uit en na een paar minuten begon de spanning wat te zakken. G is een bijzonder sympathiek mens: zijn innemende glimlach en zijn humor breken het ijs zo makkelijk dat de schipper van de Arktika er jaloers op zou zijn.

Na gedrieën (of getweeëneenhalve, of gedrieëneenhalve, afhankelijk van in hoeverre je het gesprek tussen H en de naakte barzitter zou willen meerekenen) een poos gekoerd en gekalverd te hebben gaf G me een toertje door het pand. Er waren vier of vijf ruimtes, waaronder een darkroom. Ik zag een sling, wat alkoven, in één waarvan ik later op de avond nog een man betrapte die zichzelf stond af te trekken, een kooi en een gynaecologenstoel. Voorál een gynaecologenstoel.

 

Nadat ik een glas cola en een tweetal sigaretjes had geconsumeerd vond G dat het tijd was geworden om te gaan doen waarvoor we gekomen waren. Hij sommeerde H mij een halsband om te doen. Die deed dat aandachtig, met een allervriendelijkste grijns op haar gezicht. Toen ze tevreden was, stapte ze opzij.

G klikte een riem aan de halsband vast, gaf de riem aan zijn vrouw en zei haar dat ze een stukje met me mocht gaan wandelen. Ze sputterde een beetje tegen. Als een klein kind dat denkt dat ze voor de gek gehouden wordt, stond ze wat op haar hakken te draaien, haar schouders wiegend van links naar rechts en weer terug, en keek ze met gebogen hoofd voorzichtig glimlachend omhoog naar G. Een lollie had het beeld compleet gemaakt, maar de zachte, kinderlijke toon waarop ze zei dat het misschien niet zo'n heel goed idee was, maakte veel goed.

Nu is G niet iemand waartegen je heel lang kunt blijven protesteren. Ik begrijp niet hoe hij het precies doet, maar hij kan buitengewoon overtuigend zijn zonder ook maar een moment te dreigen. Hij blijft vriendelijk glimlachen. En even later doe je wat hij van je vraagt. En dus deed H haar best mij te sommeren op handen en voeten te gaan, zodat we konden wandelen. Ik vond de situatie heel grappig en deed braaf wat ze zei, in de overtuiging dat zij zich een stuk ongemakkelijker voelde dan ik. Onwennig, zich nu en dan verontschuldigend, maar met toch ook wel met zichtbaar plezier, paradeerde H een paar rondjes met mij op de speelvloer.

Nu ben ik niet het type persoon dat zich vlug vernederd voelt door dingen waarvan anderen het vernederende aspect evident vinden. Natuurlijk speelt de setting ook mee: ik weet zeker dat het mijn lieve vrouw wel zal lukken een situatie te verzinnen waarin ik me zwáár vernederd voel als ik, aangelijnd, op handen en voeten voor haar kruip. Nu vond ik het eigenlijk vooral erg leuk om met deze twee prachtige mensen een beetje te mogen dollen.

Af en toe keek ik even omhoog, de zaal rond. Ik zag dat ik bekeken werd en dát zorgde wel voor wat kriebels in mijn buik. Het idee dat ik hier toch redelijk sletterig rondkroop, met mijn opengewerkte meisjesslipje, wond mij aardig op. Ik kreeg iets van een begin van een erectie bij de gedachte dat ik mogelijk door een van de toeschouwers gebruikt zou gaan worden.

 

Zodra H haar kans schoon zag, overhandigde ze de riem aan haar man. Die gaf hem echter net zo hard weer terug. Het schalks geflirt moest maar eens plaatsmaken voor wat serieuzer werk. G gelastte H met mij naar de bar te lopen en een man voor me te strikken.

Weer protesteerde ze, dit keer wat nadrukkelijker dan toen ze met me mocht gaan wandelen, en weer waren haar protesten vergeefs. Hoewel ze zei dat ze het maar helemaal niks vond, reuze eng en zo, kweet ze zich uitstekend van haar taak. Als een volleerd pooier bood ze mij aan de mannen aan. Heel erg veel moeite hoefde ze niet te doen, er was ruime interesse (wanneer twee van de drie barzitters wel willen, dan mag je dat klassificeren als 'ruim', toch?).

Bij mij begon het bloed nu echt de weg naar mijn pik te vinden. Dit was wat ik wilde. Ik was wel wat nerveus omdat ik nu zou moeten prijsgeven dat ik een kunstgebit draag. Persoonlijk ben ik heel blij met dat ding, maar ik vreesde dat ik erom afgewezen zou kunnen worden. Dat bleek echter geenszins het geval, integendeel, het werd wel gewaardeerd in het licht van het werk dat voor me lag.

 

Nu het duidelijk was dat ik in actie zou komen, nam G het heft in handen. Hij zei me op een bankje te gaan zitten. Ik vroeg hem daarop, toch wel wat besmuikt, of ik eerst mijn kunstgebit mocht uitdoen. Natuurlijk mocht dat, maar het duurde eventjes voordat G begreep dat men zoiets graag discreet doet. Ik heb maar niet laten zien waaróm die discretie prettig is. G regelde een whiskyglas voor me en ik toog naar het toilet. Met een stevige pas en een rechte rug: ik probeerde mijn spanning zo goed ik kon te verbergen.

Toen ik terugkwam, ging ik op het mij aangewezen bankje zitten. Ik kreeg een blinddoek om. Nu begon ik echt geil te worden. Ik hoorde voeten over de vloer schuifelen. Er kwamen mensen dicht bij mij staan. Heel dichtbij. Ik kon ze ruiken. Mijn pik begon te kloppen. Ik genoot van de geur en werd bevangen door een diep verlangen naar zaad. Niemand hoefde mij meer te bevelen die mannen te pijpen. Ik had geen enkele aansporing meer nodig, geen zetje, niks. Gretig stak ik mijn armen naar voren, zoekend naar mannenvlees.

Mijn hand vond een been. In weerwil van mijn afkeer voor intimiteiten met alles van een man dat niet zijn pik is, begon ik het been te strelen. De lust om zijn been te berijden zoals ik soms mijn vrouws been mag berijden, maakte zich van me meester. Ik spreidde mijn benen zodat ik hem dichter naar mij toe kon trekken. Net dicht genoeg om de illusie te hebben dat mijn lul zachtjes zijn been raakte en net ver weg genoeg om geen feitelijk contact te veroorzaken. Ik wist ten slotte niet of hij het wel fijn zou vinden mijn lul te voelen en ik wilde niet riskeren dat hij zou weglopen.

Want ik wilde zijn zaad.

Mijn handen vonden zijn pik. Hij was niet groot en niet klein, maar hij was wel al in volledige erectie. Dat gaf me een heerlijk gevoel. Hij wilde net zo graag gepijpt worden als dat ik hem die dienst wilde verlenen.

Ik bracht mijn hoofd naar zijn pik. Streelde hem met mijn lippen, met mijn neus, snoof de geur. Hij rook lekker. Hij rook naar seks. Gulzig nam ik nu zijn pik in mijn mond. Ik ben niet een heel ervaren pijper, maar ik had de indruk dat hij genoot. Hij kreunde, hij bewoog zachtjes met zijn heupen, af en toe duwde hij zijn pik voorzichtig wat dieper mijn mond in. Ik had inmiddels mijn handen om zijn billen en trok hem ook dichter naar mij toe. Het viel me op hoe fijn ik dat vond: mannenbillen in mijn handen. Ik kneedde ze, streelde ze en genoot enorm als ik voelde hoe ze zich spanden.

De onzekerheid die ik in het begin nog had gehad was nu compleet verdwenen en ik liet me zonder enige gene meevoeren op mijn gevoelens van lust. ik streelde zijn lijf, kuste zijn buik en benen, trok hem af, likte zijn pik, rook zijn zweet en zijn voorvocht, liet dat voorvocht smelten op het puntje van mijn tong en zonk weg in een wolk van seksueel genot.

Dat was de omstanders niet ontgaan. Wat er precies allemaal gezegd werd weet ik niet meer, maar ik weet nog wel dat ik G en H en misschien ook nog wel anderen, allerlei complimenten aangaande mijn pijpkunsten hoorde uiten. Ik vond het allemaal best. Ik was waar ik zijn wilde en had eigenlijk vooral dáár aandacht voor. Af en toe hoorde ik wel een woordje als 'slet' vallen en dat vond ik erg fijn. Kennelijk deed ik mijn werk goed. Ik vond het prettig om als slet gezien te worden. Dat was ook wat ik wilde zijn: makkelijk, beschikbaar, indiscriminatoir. Ik zag het beeld opdoemen dat ik op zekere dag The Boss weer zou komen binnenlopen en dat de aanwezige mannen subiet hun pikken uit hun broek haalden.

 

Veel te snel naar mijn zin begon de man die ik aan het pijpen was luider te kreunen en nadrukkelijker zijn pik achterin mijn mond te duwen. Hij ging klaarkomen. Ik masseerde zijn billen krachtig en met mijn vingers zocht ik zijn anus. Ik duwde een vinger een klein stukje naar binnen. Hij kreunde. Zijn lijf spande zich. Zaad vulde mijn mond. Heerlijk, dik, plakkerig zaad. Ik kreeg slikreflexen maar wilde dit heerlijke vocht nog lang niet kwijt.

Ik liet het zaad uit mijn mond lopen, over mijn lijf. Toen mijn mond leeg was likte ik zijn pik schoon, onderwijl mezelf inmasserend met zijn zaad: mijn borst, mijn buik; eigenlijk had ik het spul het liefst over mijn eigen lul gesmeerd en me erop afgetrokken. Maar dat durfde ik op het laatste moment toch niet aan.

Ergens tijdens het pijpen van deze heerlijke pik was ik mijn blinddoek kwijt geraakt. Ik kon er niet mee zitten, en G kennelijk ook niet, want hij deed geen moeite het kleinood terug over mijn ogen te plaatsen. De man die ik zojuist had klaargepijpt keek me glimlachend aan. Hij bedankte mij, ik bedankte hem. Het gaf een enorm goed gevoel om eindelijk weer eens een man te hebben voelen klaarkomen in mijn mond.

Al snel stonden er twee andere mannen voor mijn neus. Ik was nog lang niet verzadigd en dus stortte ik me nu op twee pikken tegelijk. Om en om had ik de ene in mijn mond en de andere in mijn hand. Opnieuw volgde een spel van het strelen, kussen, ruiken, likken en pijpen van mannenvlees. Ik hunkerde naar meer zaad, maar tot mijn grote spijt wilden ze allebei niet klaarkomen, het was nog te vroeg op de avond en ze wilden nog een tijdje geil blijven.

Daarmee waren de mannen op. Dat wil zeggen, de mannen die gepijpt wilden worden waren op. Maar er was nog een andere man, die het schouwspel had gadegeslagen, en die dolgraag óók wilde pijpen. H had ergens in de loop van de avond al een tijdje met hem rondgelopen, aangelijnd zoals ze dat eerder met mij had gedaan, en nu vroeg ze me of ik het erg zou vinden als hij mij zou pijpen. Ik was bloedgeil. Het kostte geen enkele moeite mij te overreden. Ze vroeg me waar ik wilde gaan zitten of liggen en ik dacht meteen aan de gynaecologenstoel.

Ik ging liggen, met mijn benen in de stijgbeugels en voelde de mond van de pijpgrage man om mijn lul sluiten. Hij deed het echt ontzettend lekker. Zoals de andere mannen dat deden bij mij, zo beloonde ik nu hem met mijn gekreun en gedraai. Ik streelde mezelf over mijn buik en merkte dat het zaad dat ik daar het uitgesmeerd was gaan opdrogen en een beetje begon samen te klonteren. Ik werd er alleen maar nog geiler van.

H stond al een tijdje vlak naast me het schouwspel te bewonderen, af en toe streelde ze wat door mijn haar, en in mijn zucht naar nóg meer prikkels vroeg ik of ik haar okselgeur mocht ruiken. Ik geloof dat ze dat wel een beetje raar vond, maar even later zat ik met mijn neus daar waar ik zijn wilde. Ik had gehoopt dat ze wat gezweet had, het was er warm genoeg voor in het gebouw, maar helaas rook ze vooral heel schoon en fris.

Het was evengoed heerlijk, zoals ik daar lag, beschikbaar, met gestold zaad op mijn lijf, in mijn meisjesslipje en natuurlijk mondde het uit in een spetterend orgasme. Het was het beste orgasme sinds de laatste keer dat mijn vrouw met een andere man het bed had gedeeld — en dat was toch alweer een tijdje geleden.

Ik bedankte de jongen, die er evident net zoveel plezier aan had beleefd als ik. Nadat ik nog een tijdje was blijven liggen nagenieten in die heerlijke gynaecologenstoel, stond ik op. Ik mocht mijn tanden weer indoen, we dronken nog wat, hebben nog even nagepraat en daarmee was de avond tot een eind gekomen. G en H en ik namen afscheid. Ik trok mijn kleren aan en genoot van de rit naar huis, nog steeds met dat gestolde zaad op mijn lijf.

© René, mei 2011.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!