Cuckolding: algemene inleiding

Inhoud

Wat is een cuckold?

Het woord 'cuckold' is waarschijnlijk gebaseerd op het gedrag van de koekoek. De vrouwtjeskoekoek paart met een alfa‑mannetje, die vervolgens vertrekt om andere vrouwtjes te bevruchten. Het vrouwtje keert terug naar haar partner (die dus niet dat alfa‑mannetje is) en samen brengen ze de kinderen groot die het gevolg waren van mamas slippertje.

Traditioneel was een (menselijke) cuckold het object van hoon; wanneer werd ontdekt dat 's mans vrouw haar plezier had gevonden in het bed van een ander was zij een overspelige en hij haar cuckoldNoot: ik heb geen idee wat een goed Nederlands woord voor 'cuckold' zou kunnen zijn — René. De man was hoorndragerNoot: en die uitdrukking kennen we wèl in de Nederlandse taal; wellicht is 'hoorndrager' de enige correcte vertaling voor 'cuckold' — René geworden

Het woordenboek definieert een cuckold als "a man with an unfaithful wife."

In de context van alternatieve lifestyles, heeft de cuckold een positie die ergens tussen die van de traditionele definitie en die van 'swingers' in zit. Het verschil met de eerste definitie is dat de hedendaagse cuckold zowel op de hoogte is van zijn vrouws 'ontrouw', als dat hij er seksueel opgewonden van wordt; het verschil met de tweede definitie bestaat hieruit, dat 'swingers' beiden betrokken zijn in hun buitenechtelijke verhoudingen, of ten minste als gelijken naar bed gaan, waar dat bij een cuckold allerminst het geval is.

In gewoon Nederlands: een cuckold is een man die zijn vrouws ontrouw accepteert en steunt en seksuele opwinding haalt uit haar doen en laten. Het is mogelijk dat hij zelf, soms in deeltijd, een normale seksrelatie heeft met zijn vrouw, maar het kan ook zijn dat hij accepteert dat zijn vrouw een andere man heeft gekozen die hem in bed volledig vervangt.

Waarom zou iemand een cuckold willen zijn?

Ik heb veel gelezen (en geschreven) over dit thema en ben tot de conclusie gekomen dat er een aantal redenen is waarom een man een cuckold zou willen zijn. Elke combinatie van die redenen komt voor en een zekere combinatie kan (en zal) de relatie van een specifiek koppel duiden:

Onderwerping

Gehoornd worden is vaak een uiting van totale onderwerping, met als toegevoegd element dat tenminste één derde persoon (de minnaar) de rol van de cuckold kent. Een cuckold kan veel plezier halen uit het dienen van zijn vrouw en, soms, ook dier minnaar. Als hij onderdanigheid wil ervaren, kan het hem veel genot geven zijn vrouw en haar minnaar ontbijt op bed te brengen; als hij haar dominantie wil voelen, werkt het uitstekend wanneer zij hem opdraagt de kamer te verlaten zodat zij en haar minnaar ongestoord van elkaar kunnen genieten.

Daarbij gevoegd de wetenschap dat zij met haar seksualiteit kan doen en laten wat ze wil met wie ze dat wil, terwijl hij beperkt is tot wat zij hem toestaat, is waarschijnlijk de ultieme vorm van onderwerping: hij draagt zijn genitaliën over aan haar, terwijl er van wederkerigheid geen sprake is.

Vernedering

Veel swingers en mensen met een alternatieve levensstijl trekken de streep bij vernedering en verwerpen het als zijnde weerzinwekkend. Toch zullen velen van hen sm in een relatie begrijpelijk vinden! Vernedering is, naar mijn mening, eenvoudigweg mentale sm. Waarom zou iemand ervoor kiezen 'gestraft' te worden en erachter te komen dat dat hem seksueel opwindt? Als je het antwoord op die vraag kunt geven – en er begrip voor kunt opbrengen –, begrijp je ook wat er interessant kan zijn aan vernedering als seksuele stimulans. En als een man vernederd wenst te worden, wat zou dan beter werken dan te zien, te horen, te weten dat zijn vrouw een andere man in bed verkiest? Wanneer de ervaring bovendien wordt versterkt doordat zijn vrouw erkent dat haar minnaar stukken beter is dan hijzelf, dan is de vernedering totaal.

Jaloezie

Jazeker, jaloezie windt cuckolds op. Sterker, het is waarschijnlijk een van de belangrijkste aspecten die het voor hem zo opwindend maken, al schrijven slechts weinigen erover. De cuckold heeft zijn vrouws trouw verloren, haar lichaam (tijdelijk, zoniet permanent), zijn gelijkwaardigheid als seksueel partner, zijn waardigheid … en al deze dingen zijn aan een andere man gegeven! Wie zou daar niet jaloers van worden? Voor mij persoonlijk begon het cuckold‑zijn pas echt te leven toen ik jaloezie begon te voelen. Het wond me verschrikkelijk op!

Voyeurisme

Hoewel ik vermoed dat voyeurisme ondergeschikt is aan de twee bovenstaande redenen, is het zeker waar dat zich in een leven niet veel gelegenheden voordoen twee mensen seks te zien hebben. Dat is ook waarom thuisvideo's zo populair zijn! Niets kan echter het echte werk, recht voor je neus, benaderen … en het uitnodigen van een andere man in je vrouws bed geeft je zonder twijfel een plekje op de eerste rij.

Angst

Een cuckold verklaarde zijn opwinding als "veroorzaakt door de dualiteit van bang en geil zijn." Angst is een krachtig afrodisiacum. Misschien heeft mijn lichaam een zekere hoeveelheid adrenaline nodig en dat kan prima worden gegenereerd door angst.

Waar zou je bang voor moeten zijn? Een cuckold kan bang zijn voor (en opgewonden raken van) de gedachte vernederd te worden in het aangezicht van zijn vrouw en haar minnaar, hij kan bang zijn dat hem verteld zal worden dat hij een bepaalde (vaak lange) periode niet zal mogen klaarkomen, hij kan bang zijn voor geluiden die zijn vrouw wel maakt bij haar minnaar maar die hij nooit hoorde als ze met hem vree, of hij kan gewoon het onbekende vrezen.

Het onbekende

Veel cuckolds geven toe dat ze geen idee hebben waarom dit hen zo opwindt, maar voor de meesten onder ons is het een seksuele fantasie met grote magnitude. Zoals ik mijn vrouw vertelde, zou ik veel liever háár in bed zien met een ander, dan zelf seks te hebben met welke vrouw dan ook, hoe mooi ook! Het is net als met elke andere seksuele fantasie: we kunnen stukjes van de puzzel duiden, maar een echte verklaring van waarom het ons zo opwindt zullen we nooit kunnen geven. Veel cuckolds vertellen dat zij geen idee hadden dat deze praktijken hen zo opwonden, totdat hun vrouw vertelde over een aantrekkelijke man, of over een man die haar probeerde te versieren. Op dat moment krijgt de man een boodschap van 'een andere autoriteit' en vraagt zich af wat er in godsnaam met hem aan de hand is. DAT is een cuckold in wording.

Waarom zou een echtgenote haar man willen cuckolden?

Legio vrouwen bedriegen hun man. Over die vrouwen hebben we het hier niet; we hebben het hier alleen over stellen die samen hebben besloten de weg van cuckolding te gaan. Als je ontdekt hebt dat jouw vrouw je bedriegt, lees dit dan niet — ga naar een relatietherapeut of een advocaat!

Veel cuckolds beschrijven jaren en jaren waarin ze hun vrouw vragen seks te hebben met een andere man. De vrouw biedt hier meestal weerstand tegen, om een aantal redenen. Om te beginnen druist het in tegen alles wat ze heeft beloofd toen ze hem huwde en ze is ervan overtuigd dat seks met een ander het begin van het einde van het huwelijk is. Ten tweede is het vaak bedreigend voor de vrouw, omdat ze aanneemt dat het een voorbode is voor seksuele uitstapjes van haar echtgenoot (mocht je dat allebei willen: veel plezier; je bent terug in de categorie der swingers en dit verhaal gaat niet over jou). Ten derde zijn veel vrouwen, vooral als ze de dertig zijn gepasseerd en niet meer op Barbie lijken, bang dat geen enkele man hen aantrekkelijk zal vinden. En de teleurstelling van vele afwijzingen willen ze zich liefst besparen. Tenslotte maken ze zich (volkomen terecht) zorgen over alle gemene dingen des levens: slechte mensen, slechte vibraties, slechte ziekten.

Waarom zeggen vrouwen dan ja? Sommigen doen het eenvoudigweg omdat hun mannen er weinig van bakken in bed. Ik geloof echter dat de meesten beginnen (merk op dat ik zeg 'beginnen'; de redenen veranderen later) om het brandende verlangen van hun man te bevredigen. Wat voor sommige vrouwen ook wel een reden is, is dat zij voor hun huwelijk weinig seksuele ervaringen hebben gehad en nieuwsgierig zijn naar wat er zoal beleefd kan worden. En als de weinige ervaringen die ze hebben dan ook nog tam zijn geweest, vragen ze zich oprecht af waar iedereen het toch over heeft.

Als de vrouw andere mannen begint te ontmoeten is het nog een heel andere – en vaak moeilijke – stap haar echtgenoot te gaan cuckolden. Ze houdt immers van hem! (En als ze niet van hem houdt, is het de hoogste tijd om weer professionele hulp of een advocaat in te schakelen). Het is voor een vrouw moeilijk te geloven dat haar man oprecht wil dat zij liever seks heeft met haar minnaar dan met hem. Het is nog veel moeilijker te geloven dat hij er van haar echt alles over wil horen. Meestal begint dit deel heel voorzichtig; de vrouw laat slechts mondjesmaat voorzichtig enkele details los. Ze zal echter zien dat haar man uitstekend(!) reageert en ze zal merken dat hoe explicieter zij is, hoe meer ze vertelt over haar plezier, des te opgewondener het mannetje wordt. Als ze het bed deelt met haar minnaar en haar echtgenoot toekijkt, zal ze haar genot niet makkelijk laten zien. Totdat hij duidelijk maakt dat hij dat juist heerlijk vindt.

Als het dan allemaal zo lastig en ingewikkeld is, waarom zou je het dan toch willen doen? In de woorden van mijn vrouw: "Ik kan doen en laten wat ik wil." Wat is het probleem als een vrouw zich realiseert dat haar man zo'n beetje alles voor haar zal doen wat hij kan, zolang zij maar geweldige seks heeft met haar minnaar en haar met groot enthousiasme weer thuis ontvangt (vaak in een brandschoon huis) als ze klaar is?

Daarstraks had ik het over de angst van een vrouw, dat ze niet meer aantrekkelijk gevonden zou worden. Stel je je eens voor hoe zij zich gaat voelen als die leuke, intelligente man die ze ontmoet helemaal voor haar valt! Zien dat hij een erectie krijgt van haar, zijn opwinding gewaarworden als zij zich uitkleedt, als zij hem aanraakt, als hij haar aanraakt... het brengt haar helemaal terug naar haar middelbare schooltijd, maar dan met het seksueel bewustzijn van een volwassene. Het doet absoluut wonderen voor haar ego!

Wat is het verschil tussen een cuckold en een man met een 'hete vrouw'?

Hoewel je een cuckolddress zeker kunt omschrijven als een 'hete vrouw'Noot: 'hot wives' is weer een ander subcultuurtje in de VS; het wordt gebruikt voor vrouwen die graag – en veel – vrijen met anderen dan hun partner. Ook in deze subcultuur is de man volledig op de hoogte. Vaak is zij zijn slet. Ik denk dat wij zulk een samenleving gewoon onder het kopje D/s zouden scharen. — René, is er naar mijn mening een verschil tussen een cuckold en een man met een 'hete vrouw'. En dat verschil zit hem daarin, dat ze niet alleen seks heeft met andere mannen dan haar echtgenoot, maar dat ze er de voorkeur aan geeft — en hem dat ook vertelt.

Belangrijke cuckold‑thema's

"Die van hem is groter dan die van jou"

Ondanks alles wat wordt beloofd in allerlei advertenties, hebben we nog altijd geen manier gevonden om te veranderen wat God ons gegeven heeft. Slechts weinig vrouwen trouwen hun man vanwege de grootte van zijn penis, maar er is veel geschreven over hoe lekker het voor een vrouw is als ze 'helemaal gevuld' is. En dus gaat de vrouw op zoek naar een man die één en ander in huis heeft. Of de cuckold doet dat voor haar, als hij zich netjes gedraagt. Sommige vrouwen ervaren een grote penis als zijnde pijnlijk en oncomfortabel, maar als ze wel geniet van de ervaring kan de echtgenoot niet anders dan erkennen dat hij haar met geen mogelijkheid kan bieden wat haar minnaar te bieden heeft. In onze maatschappij, waar groter vaak gezien wordt als beter, is het voor een man erg vernederend minder tussen zijn eigen benen te zien, dan wat hij kan zien hangen aan de man tussen zijn vrouws benen. En als die minnaar dan ook nog vertelt hoe heerlijk het is daar diep binnenin haar te zijn en lacht om het feit dat haar echtgenoot die ervaring nooit zal kunnen delen, dan is de vernedering compleet. In andere woorden: deze man voelt een deel van zijn vrouws lichaam waar hij noiot bij zal kunnen komen — dus ga jij maar in de hoek zitten en luister naar haar gehijg en gekreun als ze zorgt dat ik kom met die plekken die jij niet kunt bereiken!

"Hij is beter dan jij bent"

Waarom de vrouw dit zou willen is evident — wat een verrassing; na 5, 10 of 20 jaar huwelijk ontdekken dat seks veel leuker is dan je ooit hebt kunnen vermoeden! En voor cucky is de vernedering in dit geval nog veel groter dan wanneer haar minnaar alleen maar goed geschapen zou zijn: als hij groter is, kun je nog zeggen dat het jouw schuld niet is. Maar als hij béter is — vooral als hij ongeveer dezelfde afmetingen heeft als cucky, dan is de pijnlijke waarheid: "jij bent niet zo'n geweldige minnaar." (Feitelijk is dat de diplomatieke waarheid; de echte waarheid is dat je in bed ronduit waardeloos bent.)

Sally's minnaar – de man die haar deed besluiten permanent een cuckold van me te maken — heeft een penis die ongeveer precies gelijk is aan die van mij. Maar toen ik haar vroeg ons beiden een cijfer te geven kreeg hij een 10. Pas na veel aandringen wilde ze me wel vertellen dat ik niet veel verder kom dan een 4. Wanneer zij en ik nu de liefde bedrijven zucht ze vaak en zegt dat ze zou willen dat haar minnaar in haar was in plaats van ik. Zulke woorden zouden me enorm kwetsen, als ik niet druk bezig zou zijn met het hebben van een orgasme.

"Raak me niet aan!"

Hier is een groot verschil tussen een 'hete vrouw' een een cuckoldress: ik heb vaak gelezen van mannen die nog seks met hun echtgenote hadden voordat zij op pad ging met haar date. Cuckolds mogen hun vrouw zelden aanraken voor zo'n date. Behalve als het is om haar te wassen, aan te kleden of om haar haar makeup aan te brengen. Het is ook logisch: als haar echtgenoot echt zo'n slechte minnaar is, waarom zou ze dan haar zin willen verpesten? In mijn geval mag ik vanaf ongeveer vier dagen voor een date niet meer aan Sally komen. Ik mag haar zelfs niet meer naakt zien. Zij bewaart het allemaal voor hem.

In de meer extreme gevallen, waar de echtgenote haar man permanent heeft vervangen door een andere man (of mannen), komt het voor dat hij haar helemaal nooit mag aanraken. In deze gevallen kan een sporadische blik op haar naakte borst of haar schaamhaar voldoende zijn voor een spontaan orgasme van de echtgenoot!

"Maak het huis schoon als ik weg ben"

Als de echtgenoot zijn seksuele inferioriteit erkent, is het zeer wel mogelijk dat hij gaat compenseren. Daardoor kan hij één van de meest gehoorzame mannen ter wereld zijn. Onthoud dat de echtgenoot opgewonden raakt van zijn eigen seksuele onkunde. En dus zal hij het huis schoonmaken, al was het alleen maar om hem eraan te herinneren dat hij zo waardeloos is in bed. Het kan weleens een van de weinige keren zijn dat je een man ziet stofzuigen met een erectie. Sally hoeft een verzoek maar te beginnen met "Hé C!" en ik sta direct paraat.

"Ik wil zijn baby"

Ik ben ervan overtuigd dat de meeste cuckoldverhalen waarin de echtgenote opzettelijk zwanger raakt van haar minnaar, fantasieverhalen zijn. Maar ik kan het verkeerd zien. Het is natuurlijk zonder meer waar dat als je echt wilt voelen dat je je vrouw 'verloren' hebt aan een andere man, haar zwangerschap uit zijn zaad het summum is. Ik vel hier geen oordeel en dus vertel ik eerlijk dat veel cuckolds enorm opgewonden raken als ze ontdekken dat hun vrouw haar pil niet meer slikt …

Kijken of wachten?

Er is veel discussie over wat spannender is: je vrouw in bed zien met een andere man, of thuis (of elders) wachten terwijl zij met hem op stap is. In het algemeen heeft de cuckold hierin weinig inspraak; de vrouw zal waarschijnlijk het één fijner vinden dan het ander en dat is wat ze zal kiezen.

Seks zien recht voor je neus en je voortdurend realiseren dat de vrouw die je daar passioneel de liefde ziet bedrijven je eigen vrouw is, is adembenemend. Zelfs wanneer je zelf seks hebt, krijg je het niet te zien; het beeld van de penis van een man die in en uit een vagina glijdt is op zich al stimulerend genoeg, maar wanneer het de vagina van je eigen vrouw betreft is het overdonderend. En dan ook nog haar orgasmes zien (en horen) … het zelfde, maar van een oneindig grotere orde!

Daarentegen, als het krachtigste seksuele orgaan inderdaad tussen de oren zit, is er veel te zeggen voor de cuckold die thuis zit te masturberen, zich afvragend wat zijn vrouw en haar minnaar nu aan het doen zijn. En nu. En NU. En … Als je dacht dat tieners zich veel aftrekken, kan ik je vertellen dat het amateurs zijn ten opzichte van de cuckold in zijn zesde uur wachten.

Cream pie

Ik zou bijna zeggen dat hier veel te veel over gepraat wordt, ware het niet dat het me zo enorm opwindt (en dat doet het praktisch elke cuckold). Of het nu onderwerping of vernedering is, het zaad van een andere man uit je vrouws vagina likken is nummer 1 op de hitparade. Waarom dat zo is? Ik denk dat hier een combinatie van een aantal taboes samenkomt:

Door al deze redenen vinden de meeste cuckolds cream pies horen tot hun krachtigste fantasieën en hun geilste ervaringen.

Een opmerking over sletjes

Er zijn mannen die graag willen dat hun vrouw een slet is, dat ze zo'n beetje alles en iedereen neuken waar een lul aan zit. Ik ken maar weinig cuckolds die deze wens delen en ik geloof dat dat te maken heeft met het feit dat wij onze vrouwen enorm respecteren. We vinden het niet erg om zèlf vernederd te worden, maar waag het niet om aan onze vrouwen te komen! Dat is voor ons een afknapper van jewelste. Dus, nogmaals – en laat het me weten als ik het mis heb –, ik denk dat er maar heel weinig cuckolds zijn die hun vrouw ooit 'slet' zullen noemen. En als ze het wel doen, zullen ze waarschijnlijk moeten wachten op een koude dag in de hel voordat ze zelf weer eens aan de beurt komen.

Risico's

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel mooie kanten aan cuckolding. Maar zijn er ook zaken waar je je zorgen over zou kunnen maken? Nou en of die er zijn!

Om te beginnen kan het paar maar beter een prachtige, positieve, open en stabiele relatie hebben. Je speelt een levensecht spel hier, met echte gevoelens en echte verlangens en het is van het grootste belang dat je samen veel en vaak kunt praten en dat je kunt stoppen als dat nodig mocht blijken. In de woorden van een cuckold: "Jij en je vrouw moeten verschrikkelijk veel van elkaar houden. Liefde, vertrouwen, begrip, eerlijkheid en de wil open te zijn naar elkaar zijn absolute voorwaarden wil je niet eindigen met een verbroken of beschadigde relatie."

Er zit veel kracht en macht in seks. Niet voor niets gebruiken adverteerders het zo vaak. Je kunt niet verwachten dat je vrouw seks heeft met een minnaar, zonder andere gevoelens voor hem te gaan koesteren. Tenzij ze een afschuwelijke ervaring heeft gehad, maar daarover zodadelijk meer.

Die andere gevoelens zijn bij cuckolding zelfs gevaarlijker dan in een relatie met een 'gewone' hete vrouw, omdat de ultieme fantasie van de cuckold is dat zijn vrouw haar minnaar liever in bed heeft dan hemzelf. Doe het dus rustig aan; stapje voor stapje. Ik heb met veel koppels gecorrespondeerd voor wie cuckolding een krachtige fantasie was, maar die, zodra ze de eerste kleine stapjes in het uitvoeren van hun fantasie hadden gezet, zich realiseerden dat ze helemaal niet blij waren met wat er aan het gebeuren was. Ik complimenteer deze koppels — we hebben meer dan genoeg scheidingen.

"Wat zijn je grenzen?" is een vraag die voortdurend gesteld zou moeten worden. Als je van elkaar houdt en je doet dit samen om een ervaring rijker te worden, dan zou je allebei doordrenkt moeten zijn met zorgen over hoe je partner het allemaal ervaart en of de meest recente stap wellicht tegen of over de grens was. Dames, er is een praktisch fool‑proof‑methode om relatieve zekerheid te krijgen en het heet de Piemelmeter. Als je praat over een eerste feitelijke ontmoeting met een potentiële minnaar, of over het weekje dat je met je minnaar de hort op gaat, zal je mans penis je vertellen of dit een Erg Goed Idee, dan wel een stapje te snel is.

Onthoud vooral dat zodra de vrouw eenmaal een minnaar heeft, die niet zomaar zal verdwijnen. Het is geen televisie die je aan en uit kunt schakelen zoals het je belieft. Het is een echt mens en zijn aanwezigheid in jullie leven is ook buitengewoon reëel. Zoals een cuckold zei: "De vernedering is bijzonder echt. Het stopt niet nadat je je een paar keer hebt afgetrokken; haar minnaar is nog steeds in beeld."

Dus, mannen, dit is een stukje dat je niet meer kunt terugdraaien. Nooit. Je kunt stoppen, maar je kunt niet ongedaan maken wat al gebeurd en gezegd is. Als je niet wil leven in de wetenschap dat je vrouws minnaar beter is in bed (en hij is ècht beter; dat deel van het spel is géén spel, het is realiteit!), of dat je vrouw verlangt naar haar minnaar (en ook dat is harde realiteit; dat verlangen is honderd procent oprecht!), of dat die paar extra centimeters haar echt meer plezier geven, begin er dan niet aan!

Mannen, de enige raad die ik jullie kan geven is wat ik Sally vanaf het begin heb verteld: zij heeft het absolute veto in alles wat met cuckolding te maken heeft. Altijd. Ze kan opstaan en een restaurant uitlopen, of een hotelkamer, of een gesprek afbreken, ze kan zeggen dat ze iemand niet meer wil zien, ze kan zeggen dat ze zich onprettig voelt bij een gebeurtenis of een gesprek, en in alle gevallen, ga ik direct akkoord; ik sta altijd volledig achter haar. Vanaf het moment dat ze ontdekte dat ik het ook echt meende (ze was bang dat ze me zou teleurstellen, maar ik heb haar uitgelegd dat het niet mijn fantasie is als zij het niet naar haar zin heeft), gaf dat haar de vrijheid haar eigen grenzen te verkennen.

Tenslotte: laten we eerlijk zijn; het Internet is een prachtig medium, maar de gevaren die op de loer liggen voor kinderen gelden liggen er net zo goed voor volwassenen. Mensen zijn niet altijd wie ze lijken te zijn en sommige zijn botweg gevaarlijk. Praat veel – véél – voordat je erin toestemt iemand te ontmoeten. Begin met e‑mail, ga door met ICQ of IRC of MSN [Noot: Linuxgebruikers kunnen al dit soort speeltjes in één programma terugvinden: Gaim — René], praat daarna aan de telefoon. Als je bang bent dat de persoon aan de andere kant van de lijn nummerweergave heeft, zorg dan dat jouw nummer niet getoond wordt.

Wanneer het tijd is elkaar te ontmoeten, adviseren we ten zeerste een etentje, waarbij nadrukkelijk wordt afgesproken dat die avond niets meer dan een etentje op het programma staat (onthoud dat een goede cuckold de rekening betaalt!). Dit is een prima manier om elkaar vis‑a‑vis te leren kennen en geeft de vrouw de kans te overdenken of ze deze man echt wel ziet zitten in bed, zonder de druk te voelen te moeten 'presteren'.

En zoals ze vroeger plachten te zeggen in Hill street blues: "be careful out there." Cuckoldstellen en hun minnaars zijn in het algemeen gewone mensen met levens, banen en kinderen. En daarom hebben ze liever niet hun hebben en houden op de voorpagina van een lokale krant. We raden aan, vooral in het begin, pseudoniemen en valse identiteiten (valse van‑alles‑en‑nog‑wat, eigenlijk) te gebruiken totdat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Hotmail, Yahoo, enz., bieden anonieme e‑mail en hoewel we nooit zouden willen worden beschuldigd van oneerlijkheid, is er geen enkele reden om al vanaf het begin je personalia of adres prijs te geven. Zeker niet aan Hotmail of Yahoo.

Beste citaten van cuckolds

Cuckold zijn klinkt niet als iets waar de meeste mannen trots op zouden zijn.

Het is soms moeilijk voor mijn man als hij weer eens sociaal moest zijn tegen een man waarvan hij weet dat ik ermee slaap.

Er gaat niets boven de geluiden die mijn vrouw maakt als zij in bed ligt met haar minnaar.

Tenslotte

Nu, kinders, dat is het verhaal! Als je graag meer zou weten, of als je zou willen corresponderen met een echte cuckold (zij het voor informatie, of gewoon voor de gein), voel je vrij om me te contacterenNoot: als je contact zoekt, doe dat dan wel in de Engelse taal ☺ — René.

Veel plezier!

Oorspronkelijke titel: The Cuckold's and Cuckolder's Guide (internet archive). Vertaald door René, augustus 2003. Overgenomen met toestemming.

Translated and published with the author's permission, august 2003.

© Cuckold Paul.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!