Pijn

 

Als je mijn verhalen over cuckolding leest, zou je kunnen denken dat het één en al opwinding brengt. Geilheid. Heerlijke onderdanige gevoelens. Ik krijg met enige regelmaat e‑mail van (voornamelijk) mannen die mijn verhalen geweldig vinden en me vertellen dat ze ook heel graag in zo'n situatie zouden verkeren.

Ooit was ik ook één van die mannen. Een andere overeenkomst die ik met ze heb, is dat hun vrouw het idee niet zo geweldig vindt. Ook mijn lief had haar bedenkingen, toen ik een paar jaar geleden mijn fantasieën voorzichtig aan haar begon te vertellen. Ze vond het destijds allemaal wel grappig, maar het was vooral voor mij dat ze meefantaseerde en langzaamaan mee begon te experimenteren.

Inmiddels is het helemaal haar ding geworden. Dat had ik gehoopt en verwacht; uit berichten van cuckolds begreep ik dat het vaak voorkomt dat de vrouw wat terughoudend begint, maar radicaal omslaat als ze merkt dat ze het eigenlijk toch wel heel erg leuk vindt.

Ik was daar heel gelukkig mee. Tot gisteren was ze drie keer met een andere man geweest en, inderdaad, de opwinding, de geilheid en de heerlijke onderdanige gevoelens overheersten. Elk van die drie keer was zij bij de betreffende man thuis en ik elders. Ik heb het dus drie keer meegemaakt dat mijn vrouw vreemdging en ik haar na haar avontuur weer terugzag. Drie keer had ze het erg leuk gevonden. Maar ik zag ook dat het drie keer niet meer was geweest dan hooguit 'erg leuk'. En dus heb ik me, denk ik nu, steeds veilig kunnen voelen.

Gisteren was anders.

Een kleine twee weken geleden ontmoette mijn lief een man die ze erg leuk vond. Verder dan uitgebreid zoenen zijn ze toen niet gekomen. Dat was al spannend genoeg; voor haar, èn voor mij, vooral omdat het erg lekker was geweest. Een stuk lekkerder dan het ooit met mij was geweest, had ze gezegd. Hij was niet een beetje beter. Het was ook echt niet voor niets dat ze soms minutenlang met elkaars tong speelden; een ruime verbreking van het 'record' van haar en mij samen.

Ik zag het in haar ogen. Toen ze van die drie vorige mannen bij me terugkwam, zag ik tevredenheid. Nu zag ik haar stralen. En ze hadden alleen maar gezoend.

Ze had graag verder willen gaan, maar omdat hij naar zijn werk moest, was het er niet van gekomen. Wel hadden ze een afspraak gemaakt en die afspraak was voor gisteren.

 

Ik heb een kleine twee weken rondgelopen met gemengde gevoelens. Opwinding, geilheid en onderdanigheid overheersten (dat ze mij een klaarkomverbod had opgelegd en me ondertussen regelmatig opgeilde en tot het randje bracht, was daar zeker mede debet aan), maar zo nu en dan was er ook een ongemakkelijk gevoel. Jaloezie is mij niet vreemd.

De drie laatste dagen voor haar afspraak heb ik keihard gewerkt aan het opruimen en schoonmaken van ons huis. Ze zouden elkaar hier ontmoeten en mijn lief wilde natuurlijk een goede indruk maken. Ze had me haar minimumeisen verteld, maar omdat ook ik graag wilde dat ze een goede indruk zou maken bij die man, heb ik veel meer gedaan. Ons huis is nog nooit zo opgeruimd en schoon geweest als nadat ik er drie dagen mee bezig ben geweest. Het waren fijne dagen. We hebben erg genoten van elkaar; veel gepraat, veel gelachen, veel in elkaars armen gelegen en weinig geslapen.

 

Afgelopen vrijdag zijn we samen uitgegaan. Mijn lief begon steeds nerveuzer en onzekerder te worden, en ik had het gevoel dat ze wat extra zelfvertrouwen wel kon gebruiken. Hoewel ze eigenlijk erg moe was en daarom liever ging slapen, heb ik haar toch weten over te halen, en zijn we naar De Drie Gezusters en later de Lollipop geweest. We waren laat, maar toch hebben we de tijd genomen om ons voor te bereiden. Mijn lief zag er prachtig uit; ze droeg een rood topje dat haar schouders bloot lief, een lange zwarte rok met overslag, jarretelles met een paar kousen met een subtiele naad aan de achterkant van haar benen, en zwart/paarse pumps. We waren net naar de kapper geweest, dus ook haar haar zag er prima uit. Ze had zich mooi opgemaakt. Typisch mijn lief, zoals ze eruit zag: heel vrouwelijk, heel sexy, maar ook heel discreet. Ook ik zag er goed uit in mijn pak.

Mijn lief heeft gedanst en ik heb er met bewondering naar gekeken. Als je al vier jaar bij elkaar bent, dan is de verliefdheid van het prille begin wel zo'n beetje verdwenen. Maar af en toe komt 'ie weer even terug. Vrijdag was dat het geval; ik voelde weer die heerlijke vlinders toen ik haar daar zo zag dansen. Ik was niet de enige die zoveel belangstelling had voor mijn lief. Ze had veel aandacht, veel oogcontact en wat ik hoopte, gebeurde: haar zelfvertrouwen groeide met de minuut.

Behalve van mijn lief, genoot ik ook van een kwelling die ik mezelf aandeed. Er waren veel prachtige, jonge meisjes, daar in De Drie gezusters, de één nog spannender verpakt dan de ander. Zo nu en dan heb ik zo'n meisje aandachtig van top tot teen bekeken. Benen, billen, tailles, borsten; allemaal geaccentueerd door flatterende, uitnodigende kledij. Ik had veel, soms langdurig oogcontact. Ik was ervan overtuigd dat ik met alle gemak één van die meisjes mee naar huis had kunnen nemen, en ik heb er ook naar verlangd dat te doen. Natuurlijk heb ik het niet eens geprobeerd. Het is niet mijn positie. En bovendien zou ik het zo'n meisje niet aan willen doen; heeft ze een leuke, best wel mooie man in bed, bakt 'ie er helemaal niets van. Los daarvan zou ik het mijn lief niet willen aandoen; het zou haar veel pijn doen en dat wil ik haar besparen.

Hoewel de hele week al in het teken van mijn liefs afspraak had gestaan, bereikte dat gisteren natuurlijk een climax. 's ochtends was ik nog druk bezig met de laatste schoonmaakwerkzaamheden, heb ik het beddengoed gewassen (ik had er speciaal extra dure, lekker ruikende wasverzachter voor gekocht) en de slaapkamer wat gezelliger gemaakt. 's middags zijn we gaan winkelen. Heel even hebben we naar een fluitje gezocht (dat is een idee dat we van Didi hebben gepikt: mijn lief wil graag een fluitje waarmee ze mij kan laten weten dat ze me nodig heeft, en ik vind dat ook wel een leuk idee; het past niet bij haar dat ze onderaan de trap naar boven moet schreeuwen om mijn aandacht te kunnen trekken), maar ik was tegen die tijd zo verschrikkelijk nerveus dat ik er mijn aandacht niet bij kon houden en mijn lief meesleurde naar de winkels die er in mijn visie toe reden. We hebben kousen voor haar gekocht en daarna een dik uur bij Douglas gezeten. Daar kwamen we met een berg nieuwe make‑upspulletjes vandaan. Het deed me veel, te zien hoe mijn lief zich in die winkel uitbebreid liet voorlichten en een aantal dingetjes ter keuring liet opbrengen. In onze beginjaren deed ze dat soort dingen vaak voor (en met) mij, maar de laatste jaren kwamen haar spulletjes vooral van een vlug bezoek aan een drogisterij. Nu deed ze het voor hem en het begon tot me door te dringen hoeveel zin ze in haar afspraakje had. Ik begon te beseffen dat ze al dagen bezig was geweest met haar presentatie. Ik begon te beseffen dat deze man er echt toe deed. Ik zag beelden van onze begindagen en ik begon verdrietig te worden doordat ik zag dat ze nu voor hem aan het doen was, wat ze destijds voor mij deed.

Toen we weer thuis kwamen, nadat we snel nog even wat boodschappen hadden gedaan voor het avondmaal en wat uitgebreider hadden bekeken welke dranken en hapjes we voor mijn liefs afspraakje zouden kopen (het werd uiteindelijk, naast de traditionele koekjes en chips, een assortiment kaas met stokbrood), barstte de bom. De spanning had zich zowel bij mij, als bij mijn lief, opgebouwd tot flinke proporties en we belandden in een korte, maar fikse ruzie. We elkaar een dik uur vermeden en wanhopig gezocht naar het antwoord op de vraag hoe het nu verder moest. We hebben allebei gedacht dat het beter zou zijn de hele boel maar af te blazen en daar werden we nog veel wanhopiger van. Gelukkig zijn we na dat uur weer voorzichig nader tot elkaar gekomen en ter elfde ure konden we elkaar weer in de ogen kijken, in de armen nemen en naar elkaar lachen. Dat was natuurlijk een hele opluchting.

Na het avondmaal heb ik de kinderen meegenomen naar de bioscoop. Ik vond dat verschrikkelijk, maar mijn lief had me opgedragen het huis te verlaten omdat ze alleen wilde zijn als haar afspraakje zou arriveren. Om half acht waren we weg. Om acht uur zou hij bij haar zijn. Om acht uur begon ook de film — iets met Johnny Depp en over een gebroken raam of zo. Ik kon mijn aandacht niet echt bij de film houden. Mijn gedachten werden voortdurend naar mijn lief getrokken. Naar de vraag hoe het haar zou vergaan. Naar de vraag wat ze aan het doen was. Waren ze gezellig aan het kletsen? Of was ze misschien weer met hem aan het zoenen? Of lagen ze misschien zelfs al in bed? Zou hij er nog zijn als ik thuiskwam? En wat zou ik daar aantreffen als dat het geval was? Zouden ze kuis in de bank zitten? Voldaan? Zouden ze in de slaapkamer zijn? Tergende gedachtes. Tergend langzaam ook, ging de tijd voorbij. Ik stuiterde van opwinding naar onzekerheid en terug.

Toen de film was afgelopen (veel te laat naar mijn zin), ben ik met een rotgang naar huis gereden en heb ik de kinderen naar bed gedirigeerd.

En toen was het stil.

Mijn lief en haar man waren niet beneden. Ik keek de woonkamer rond. Ze hadden weinig troep gemaakt; ik zag slechts één glas, half gevuld met water. Daarnaast lagen de kleren van een man: een broek, een riem, een shirt, sokken en schoenen, alles netjes op een stapeltje. Een enorme rush van opwinding overspoelde me. Hij was dus nog in huis en hij was naakt. Even verderop zag ik mijn liefs topje liggen, verder lag er niets van haar. Weer een rush. Het was duidelijk dat ze hier waren begonnen en naar boven waren gegaan, nog voordat mijn lief helemaal ontkleed was.

Ik begon me te masturberen.

Voorzichtig luisterde ik onder aan de trap; naar boven durfde ik niet te gaan. Hoe ik me ook concentreerde, ik hoorde geen enkel geluid. Dat kon twee dingen betekenen: of ze waren in slaap gevallen, of ze waren aan het vrijen. De eerste optie leek mij een onmogelijkheid en dus waren ze aan het vrijen. Weer een rush. Mijn lief lag in mijn huis, in mijn slaapkamer, in mijn bed, met een andere man te vrijen, en ik was beneden, vlakbij. Met lange tussenpozen mastburbeerde ik me steeds kort; lang kon ik het niet volhouden en klaarkomen was geen optie.

Na een tijdje hoorde ik mijn lief kreunen. Het was het vertrouwde geluid dat ik vaak gehoord heb als we samen vrijden. Maar net toen ik verwachtte dat de geluiden weer zouden gaan temperen (zo was dat bij ons immers altijd gegaan), werden ze heviger. Ik hoorde mijn lief kreunen, schreeuwen, smeeken, tientallen keeren na elkaar, steeds korter, harder en dwingender "jà, jà, jà, jà" uitstoten. Ik hoorde hoe zij de j steeds meer inslikte en hoe haar 'jà' steeds meer een 'à' werd. Ik hoorde hoe die korte, stacccato 'à' steeds langgerekter werd, hoe ze verwerden tot eindeloos lang lijkende schreeuwen. Schreeuwen die zo verschrikkelijk luid waren dat de buren, als ze sliepen, er ongetwijfeld wakker van moeten zijn geworden.

 

Ik masturbeerde niet meer.

Ik stond daar onderaan de trap, met mijn handen tegen de muur, uit alle macht mijn orgasme tegen te houden. Nooit eerder ben ik zo verschrikkelijk geil geweest als ik nu was. Ik heb mooie vrouwen gezien, ik heb met ze gevreeën, maar wat ik daarbij heb gevoeld valt compleet in het niet bij wat ik nu voelde. Ik kan niet uitleggen hoe groot het verschil was, maar het was gigantisch. Voor het eerst in mijn leven kwam het dier in mij naar boven. Voor het eerst in mijn leven voelde ik ongebreidelde lust. Ik stond voortdurend op het punt van klaarkomen, enkel en alleen van de geluiden die mijn lief maakte.

En ze ging maar door.

Schreeuwen werd grommen en grommen werd weer schreeuwen. Zo kende ik mijn vrouw helemaal niet. Ik heb in de afgelopen jaren vaak gedacht (en haar ook vaak verteld) dat zij veel seksuele energie in zich had. Ik heb vaak gedacht (en verteld) dat ik zo graag zou willen dat ze die energie de vrijheid zou geven. Maar dit? Dit had ik niet verwacht van mijn vrouw. Ze ging als een beest tekeer.

Na een hele tijd begon er ook een andere stem te klinken. Ik hoorde het gekreun van een man. En met een schok drong het tot me door dat mijn lief al die dierlijke geluiden maakte, doordat hij haar aan het neuken was. Ik bedoel; ik wist natuurlijk wel dat ze niet alleen was, maar die man was niet echt in mijn gedachten geweest. Pas toen ik hem hoorde kreunen kwam het besef. En allerlei gedachten gingen nu door me heen.

 

Dat ik mijn lief nooit eerder zo ongelooflijk hoorde schreeuwen, kwam niet door haar. Dat zij haar seksuele energie niet vrijliet, kwam niet door haar. Dat zij nooit echt een orgasme had, kwam niet door haar. Het kwam allemaal door mij.

Ik heb altijd geweten dat ik helemaal niet zo goed ben in bed. Ergens vond ik dat ook wel stoer; ik koketteerde er zelfs mee. Soms, als ik het tegen anderen vertelde, dan zeiden ze mij dat ik mezelf niet zo naar beneden moest praten. Maar ik praat me niet naar beneden. Het is gewoon de realiteit. Dat wist ik wel. Maar hoe reëel het feitelijk was, besefte ik pas nu ik mijn lief zo tekeer hoorde gaan bij die ander. En terwijl mijn lief maar bleef schreeuwen en kreunen en grommen, en haar minnaar nu ook luider begon te kreunen, zei ik tegen mezelf: zie je wel. Zie je wel dat je waardeloos bent in bed. Zie je wel dat je jouw vrouw niet kunt geven waar ze recht op heeft. Zie je wel dat het niet zomaar is dat je haar al meer dan anderhalf jaar niet meer mag neuken. Zie je wel dat dat een heel goede beslissing van haar was. Zie je wel dat het beter is al ze dat voorbehoudt aan een echte man. En zie je wel dat het goed van je was dat je haar destijds hebt warm gemaakt voor andere mannen.

Even begon ik te zweven. Even voelde het heel erg goed dat ik hier onderaan de trap mijn orgamse stond tegen te houden, terwijl mijn vrouw boven in ons bed werd genomen door een ander. Even voelde ik hoe fijn het is haar slaaf te zijn en te moeten accepteren dat zij zelf haar bedpartners koos en ze mij gewoon kon bevelen het huis te verlaten als ze privacy wenste.

Maar al snel begon ik beelden te zien van ons samen. Van hoe we (of liever: ik) maar wat aanklooiden. Van hoe ik dan wanhopig mijn orgasme probeerde te stoppen, vanaf het moment dat ik haar penetreerde, totdat ik kort daarna (soms enige minuten, maar meestal enkele tientallen seconden) grommend klaarkwam. Ik schaamde me. Ik schaamde me voor mijn 'prestaties' en ik voelde een enorm verdriet opkomen. Verdriet om wat ik haar nooit heb kunnen geven, en wat zij dus ten minste vier jaar heeft moeten missen. Verdriet ook, om wat ik zelf moest missen. Het is helemaal niet zo fijn als je niet zo geweldig bent in bed. Niet voor je partner, maar ook niet voor jezelf. Want ik zou ook graag langdurig willen kunnen genieten van vrijen met mijn vrouw. Ik zou haar ook graag hebben willen horen schreeuwen als wij samen bezig waren. Ik zou ook graag het beest in mij los willen kunnen laten.

Dit deed pijn. Dit deed verschrikkelijk veel pijn. Mijn opwinding was op slag verdwenen.
'Wanhoop' is niet het goede woord voor wat ik daarna deed. Ik weet niet wat de overtreffende trap is van 'wanhoop', maar dat is wat ik voelde toen ik weer driftig begon te masturberen, in de hoop op het geluid van mijn lief en haar minnaar de opwinding weer terug te vinden. Het lukte niet. De pijn was te groot, het verdriet was te groot, de schaamte was te groot.

 

Het heeft nog enige tijd geduurd voordat het weer stil werd. Weer een tijdje later hoorde ik ze praten en lachen. Ik ben toen maar gaan douchen, zodat ik mijn lief, als ze al naar beneden zou komen, me in ieder geval opgefrist onder ogen zou kunnen komen.

Het duurde niet lang. Ik was nog bezig met het aantrekken van mijn polsboeien, toen de woonkamerdeur open ging. Een stoere, sterke, zelfverzekerde man, met een brede glimlach op zijn gezicht, kwam naakt de kamer binnen. Zijn glimlach was in geen enkel opzicht schamperend naar mij bedoeld. Het was de glimlach van een voldane man. Hij kwam naar me toe, gaf me een hand en stelde zich voor. Mijn lief kwam nu ook de kamer binnen. Zij droeg een lange rok en had die tot over haar borsten opgetrokken.

Nadat de man zich had aangekleed, ging hij naast me zitten. Ik ging door de grond. Ik voelde me zo verschrikkelijk klein naast hem. Mijn lief zat in de andere bank glimlachend naar hem te kijken. Ook haar glimlach was die van een voldaan mens. Gedrieën raakten we in een koetjes en kalfjesgesprek en ik deed mijn best om daar zo luchtig mogelijk aan bij te dragen. Later zei mijn lief dat ze weinig aan me had gemerkt, maar ik had steeds het gevoel deze man met 'meneer' aan te spreken. Ik zei (bij wijze van spreken) "het was inderdaad mooi weer vandaag," maar in mijn hart zei ik "ja, meneer, erg mooi weer."

Kort nadat het paar beneden was gekomen, is de man vertrokken. Hij moest weer, net als de eerste keer dat de twee elkaar ontmoetten, naar zijn werk. Hoe hij in de deuropening afscheid nam van mijn lief heb ik niet goed kunnen zien, maar wat ik er wel van zag verried een innige omhelzing en heel wat zoenen.

Ik zat nog in mijn liefs badjas op de bank toen zij met een stralend, ietwat verlegen gezicht naar me toe kwam. Zonder iets te zeggen omhelsden we elkaar. Enerzijds was dat erg fijn, maar aan de andere kant miste ik de vertrouwdheid die er anders altijd wel is. Ik had het gevoel dat mijn vrouw mijn vrouw niet meer was. Ik had het gevoel dat mijn vrouw zijn vrouw was geworden. Mijn vrouw, die ik nu veel meer zag als een echte vrouw dan ik ooit gedaan had. Ik had het gevoel dat hij haar helemaal had genomen, lichaam en geest. Natuurlijk was dat ook zo. Hoewel ze mij in haar armen had, was het onmogelijk dat ze ook haar aandacht volledig bij mij had. Ik bleef me klein voelen, daar in de armen van mijn lief.

Na enige tijd vroeg ik haar retorisch of ze het naar haar zin had gehad. Zij stelde voor samen in bed te gaan liggen en erover te praten. Want ze wist dat ik het graag allemaal wilde horen, en zelf wilde ze ook heel graag haar verhaal kwijt. Ze vroeg me het stokbrood aan te snijden en dat, samen met de kaasjes, mee naar boven te nemen. Ik schrok. Kaas en brood waren voor haar en haar afspraakje bedoeld en ze hadden het dus met geen vinger aangeraakt. Verbaasd vroeg ik hoe dat kwam; ze was immers met hem aan het vrijen geweest toen ik thuis was gekomen van de bioscoop, hadden ze al die tijd voordat ze naar boven gingen dan nergens zin in gehad?

Haar antwoord deed me weer schrikken. Ze hadden geen tijd gehad voor een hapje. Toen hij, klokslag acht uur, was aangekomen, had hij een glas water geaccepteerd en waren ze beginnen te kletsen. Maar dat duurde maar heel kort. Binnen een kwartier had hij zich al ontdaan van zijn kleding en vanaf dat moment waren ze langdurig aan het vrijen geweest. Wat ik had meegekregen, was slechts het staartje. Ik maakte vlug een rekensommetje en kwam tot de conclusie dat ze dus een uur of vier met elkaar bezig waren geweest. Vier uur! Dat kwam niet eens in de buurt van wat mijn lief en ik ooit samen hadden meegemaakt, sm‑sessies uitgezonderd.

 

Ik begon het brood te snijden en mijn lief ging op haar praatstoel zitten. Zonder dat ze al te veel in detail trad, kreeg ik te horen wat er allemaal was gebeurd. Hoe hij was binnengekomen. Hoe ze hem al snel met een grapje uit de kleren kreeg. Dat ze eerst beneden op de bank uitgebreid zoenden. Hoe hij haar haar topje uittrok en haar likte en vingerde. Hoe ze toen al schreeuwend was klaargekomen. Hoe mijn lief hem daarna mee naar boven had genomen en op het bed had gesmeten. Hoe ze op hem was gaan zitten, nog steeds met alleen haar bovenlichaam ontblood, en hij haar voor het eerst die avond had geneukt.

Voor het eerst?

Ja, voor het eerst. Hij had haar vier keer langdurig geneukt en pas de laatste keer was hij ook zelf klaargekomen. Het geschreeuw dat ik van mijn lief had gehoord, was slechts één van haar vele orgasmes. Hij had haar een aantal keer neukend naar een hoogtepunt gebracht, maar ook nog een aantal keer met zijn tong en met zijn handen. Die hadden trouwens haar hele lichaam gehad; geen plekje had hij onberoerd gelaten.

Ik ging andermaal door de grond. Voor zover ik me kan herinneren, is het in de vier jaar dat mijn lief en ik samen zijn (eigenlijk vier jaar min één dag, want morgen vieren we ons vierde jaar) één keer gebeurd dat ze twee 'orgasmes' had. En vier keer neuken …? Volgens mij hebben wij de twee niet eens gehaald.

 

Later, in bed, kreeg ik nog een schok te verwerken. Mijn lief had haar rok uitgetrokken en ik zag dat ze haar kousen nog aan had. Die had ze de hele tijd aangehouden, zei ze. Het was een verschrikkelijk geil gezicht: mijn lief, helemaal naakt, op die kousen na. En ze had het voor hem gedaan.

Ten slotte vertelde mijn lief me ook nog dat ze hem had gepijpt. Dat heeft ze mij nooit gedaan. Dat heeft ze bij bijna geen enkele man ooit gedaan.

Ik heb een hele tijd zachtjes in haar armen liggen huilen. Naast het bed lagen de stille getuigen van wat er die avond in ons bed was voorgevallen. Condooms, een blinddoek, wasknijpers, klemmetjes en allerlei andere attributen.

De pijn bleef. De schaamte bleef. En het verdriet bleef.

 

Lang heb ik ernaar verlangd dat mijn lief een man zou tegenkomen die haar geweldige seks zou bieden. Iemand die haar lichaam en geest zou kunnen geven wat ik haar niet geven kon, maar waarvan ik vond dat zij er recht op had. Ik had allerlei scenario's in mijn hoofd. Over het best-case scenario fantaseerde ik maar niet te veel; dat zou er alleen maar toe leiden dat ik teleurgesteld zou zijn als mijn lief met minder genoegen had moeten nemen. Bovendien achtte ik dat scenario niet erg reëel.

Wat heb ik me vergist. Gisteren is gebleken dat het zeer reëel was. Gisteren is het werkelijkheid geworden. Het enige dat, voor zover ik nu kan beoordelen, niet is gebeurd, is de verliefdheid die wel in mijn droomscenario zat, maar volgens mij geen werkelijkheid is geworden. Al zou het mij in het geheel niet verbazen als dat in de nabije toekomst alsnog gebeurt. Ze zullen elkaar zeker weer ontmoeten, dat hebben ze al uitgesproken, en in hun beider ogen las ik meer dan alleen lust …

"Wees voorzichtig met wat je wenst; je zou het wel eens kunnen krijgen."

Toen mijn lief haar verhaal had gedaan gaf ze me permissie me tegen haar been klaar te rijden. Terwijl ik me in positie manouvreerde vertelde ze me dat ze nu zeker wist dat ze mij niet meer nodig had voor de dingen die ze voortaan van een echte man kon krijgen. Ik drukte mijn slavenlul tegen haar been en nog voordat ik begon te bewegen kwam ik grommend klaar. Ondanks, of misschien wel dankzij, de pijn en schaamte die ik voelde, was het veruit het beste, lekkerste en meest langdurige orgasme dat ik ooit heb mogen beleven. Bij iedere samentrekking fluisterde ik in gedachten de naam van de man die onze droom had waargemaakt.

Ook nu voel ik me nog steeds heel klein. Waardeloos. Een loser. Het is geen fantasie meer; mijn lief heeft nu een geweldige minnaar. Ze heeft vandaag veel herhaald hoe geweldig het was en hoe blij ze was dat ze eindelijk weer eens echt had gevreeën. Ze heeft ook herhaaldelijk gezegd dat ik haar inderdaad nooit zou kunnen geven wat ze nodig heeft. Als ik naar een mooi meisje op straat keek, zei ze me dat ik geen moeite hoefde te doen; ik zou haar toch niet kunnen bevredigen.

Mijn lieve vrouw vond het heerlijk met haar minnaar te hebben gevreeën. Ze vindt het fijn er veel over te praten en ze vindt het fijn mij in te peperen dat ik er niets van bak en dat ze blij is dat ze daar nu vanaf is. Het doet erg veel pijn. Ik hou zoveel van haar en zo verschrikkelijk graag zelf met haar vrijen. Maar ik weet dat dat niet kan en ik weet dat haar nieuwe minnaar er veel meer aanspraak op mag maken dan ik.

Ik heb veel gehuild, vandaag. Lange tijd droomde ik ervan verstoten te worden door een echte man. Nu dat is gebeurd zie ik voortdurend beelden voor me van onze vrijpartijen samen. Vrijpartijen die nooit meer zullen zijn. Ik mis ze, hoe klungelig ook. Ik ben nu bezig er afscheid van te nemen. Want ondanks de pijn, ben ik wel heel erg blij met wat er gebeurd is. Ik kan mijn lief dan misschien niet seksueel bieden wat ik vind dat haar toekomt, maar ik kan haar wel bieden dat ze dat bij een ander vindt. Er zijn niet veel mannen die dát kunnen, en ik ben er trots op dat ik het wel kan. Het is mijn manier om via een omweg toch zoveel mogelijk te zorgen dat het mijn lief aan niets ontbreekt. Ondanks de pijn haal ik veel positiefs uit de gebeurtenissen. Het is voor mij een stuk makkelijker me echt mijn liefs slaafje te voelen als zij zich zo geeft aan een echte man. En dat vind ik heel fijn.

Geloof het of niet, maar ik kijk nu al verlangend uit naar de volgende keer.

Toch wil ik al die mannen die het wel een spannend idee lijkt een cuckold te zijn een waarschuwing meegeven: denk na voordat je eraan begint en blijf nadenken als je ermee bezig bent. Dit gaat over heel diepe gevoelens, met heel echte mensen, met heel veel echte pijn. En ja, ook met heel veel voldoening en plezier en genot … mits je de pijn accepteert.

© René, mei 2004.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!