Schets van een droom, deel 1

Dit verhaal werd gepubliceerd in Kerfstok 6/2003.

Hoe toegevender de vrouw is, des te sneller wordt de man nuchter en heerszuchtig; hoe wreder en trouwelozer ze echter is, hoe meer ze hem mishandelt, hoe gewetenlozer ze met hem speelt, hoe minder medelijden zij toont, des te meer wekt ze de hartstocht van de man om door haar bemind, aanbeden te worden.

Uit: Venus in Bont, van Leopold von Sacher‑Masoch

Met kracht berijd ik het bed. Ik duw mijn buik tegen het kale matras en klauw met mijn handen in het kussen boven m'n hoofd. Als ik binnen enkele seconden alweer een heerlijk orgasme voel opkomen, draai ik me met een ruk op mijn rug en concentreer ik me wanhopig op het binnenhouden van mijn zaad. Het lukt me. Zodra de eerste opluchting van het hebben kunnen vermijden van een lozing is weggetrokken, komt een andere vorm van wanhoop naar boven: ik sta al weken droog. Ik weet niet meer precies wanneer ik voor het laatst het genoegen van een orgasme heb mogen smaken. Hoe het allemaal ging, kan ik me echter nog levendig voor de geest halen.

Mijn lief en ik waren samen met enkele vrienden naar een reuze gezellig kroegje geweest. We zaten aan een tafeltje; zij en ik aan de ene lange zijde, onze vrienden aan de andere. Tijdens de gesprekken die we gevieren voerden, wreef mijn lief me met grote regelmaat in mijn kruis. Om te stoppen als ik in de buurt kwam van mijn hoogtepunt. Mijn lief vindt het heerlijk mij aldus te kwellen. Aan het eind van de avond kwam gelukkig de verlossing toen ze me, vlak voordat we opstonden, naar een heerlijke climax wreef. Lang heb ik er niet van kunnen genieten; met veel misbaar wees ze luidkeels op de vlek in mijn broek. Ik had het gevoel dat iedereen me bekeek en wist niet hoe snel ik die kroeg uit moest komen. Mijn lief huppelde schaterlachend achter me aan. En ik besefte andermaal dat ik intens veel van haar houd.

Ik stap langzaam uit bed en voel een golf van zelfmedelijden door me heen gaan als ik denk aan die vele lange dagen waarin me enige verlichting is misgund. Ik ben boos op haar. Tegelijk ben ik haar dankbaar. Al weken ligt mijn kuisheidsgordel weg te roesten in de kast en het is me toegestaan zoveel te masturberen als ik wil — zolang ik maar niet klaarkom en zolang ik mijn masturbatieactiviteiten maar combineer met huishoudelijk werk. Ik trek mijn fitnesspakje recht en bekijk mezelf in de spiegel. Een narcist ben ik zeker niet, maar het beeld dat de spiegel me toont, windt me op. Ik vind het een geil gezicht: een lichtblauw pakje, subtiel afgezet met witte kant, heel teder en vrouwelijk … en dan daarin een toch niet geringe erectie, die het stof van het pakje een tikkeltje los doet komen van mijn benen. Ooit was het pakje van mijn lief. Ooit heeft ze daarin menig mannenhart op hol doen slaan, druk bezig haar conditie op peil te houden. Tegenwoordig is het mijn huishoudpakje. Ik heb een hekel aan huishoudelijk werk. Maar in mijn pakje heeft dat werk een grote erotische lading gekregen, waardoor ik mijn taken met genoegen ben gaan uitvoeren. Ik heb voortdurend een stijve in dat ding.

Werkzaamheden in de keuken of de tuin doe ik zo traag mogelijk. Dat maximaliseert de kans dat iemand me ziet. In mijn pakje. De gedachte alleen al geeft een heerlijke roes. En als het feitelijk gebeurt, als ik weet dat ik bekeken word en vermoed dat men schande over mij zal spreken, is dat bijna voldoende voor een spontaan orgasme. Gelukkig niet meer dan 'bijna'. Want mijn zaad moet binnen blijven.

 

Ik leg een schoon laken om het matras, trek een frisse kussensloop over de hoofdkussens en voorzie het dekbed van een pasgewassen overtrek. Het onderlaken wordt gladgestreken, de kussens gaan netjes op hun plek en tenslotte drapeer ik het dekbed, half opgeslagen, over het geheel. Ik beoordeel mijn werk en vind dat ik tevreden mag zijn over het resultaat. Nu de slaapkamer netjes is opgeruimd, schoongemaakt en gestofzuigd, is hij klaar voor gebruik. Mijn matje ligt keurig in de hoek. Ernaast staat een stoel: mijn lief zal tevreden zijn en die gedachte doet me goed.

Ontspannen trek ik mezelf nog naar een bijna‑orgasme, met voor mijn geestesoog een beeld van wat wel eens zou kunnen gaan komen. Weer kost het me slechts seconden. Eigenlijk is dat nog het meest frustrerende van dat hele klaarkomverbod: ik masturbeer mezelf zo snel naar een bijna‑orgasme, dat ik nauwelijks tijd heb te genieten van het spelen. Ik zou zo graag eens langer door willen kunnen gaan, langer willen kunnen genieten, maar het kost me al moeite genoeg om het die paar seconden te kunnen volhouden, laat staan die paar minuten waarnaar ik zo verlang.

 

Met de slaapkamer op orde zitten mijn taken er bijna op. Het enige wat ik nu nog moet doen, is zorgen dat ik zelf opgeknapt ben. En dus stap ik onder de douche. De douche is dé plek waar ik tot mezelf kom. Meestal vertel ik me een verhaaltje of laat ik mijn gedachten gaan over een bepaald thema en het is niet zelden dat ik er, al wassend, scherend, nagelknippend en tandenpoetsend, de nodige inspiratie opdoe of inzichten verwerf. Vandaag dwarrelen mijn gedachten naar een periode, jaren voordat ik mijn lief heb mogen ontmoeten, waarin ik vaak samen was met de enige andere vrouw waar ik ooit smoor op ben geweest.

Andrea was prachtig en ik helemaal weg van haar. Zij vond ook mij wel leuk, maar niet leuk genoeg om … enfin, je kent het misschien wel. Ook toen ik alweer een nieuwe vriendin had, ben ik Andrea nog enige maanden blijven zien. Onze relatie was vrij intiem maar strikt platonisch. Desondanks voelde mijn omgang met haar als de overtreffende trap van ontrouw ten opzichte van mijn nieuwe vriendin. Mijn hart was bij Andrea en is dat nog heel erg lang gebleven.

Hoewel – of, zoals dat dan zo mooi heet, misschien wel doordát – onze relatie zich slechts op cerebraal vlak afspeelde, sliepen we vaak in hetzelfde bed. Vol verlangen lag ik dan naast haar, soms een beetje tegen haar aan, maar altijd erg kuis. Op zekere nacht was mijn verlangen zo groot geworden dat ik me niet meer had kunnen inhouden en haar ben gaan strelen. Aanvankelijk nog steeds erg kuis, met de toppen van mijn vingers zachtjes over haar rug. Ik gloeide van binnen, ik trilde van buiten. Tot mijn stomme verbazing draaide zij zich om, pakte me vast en begon me te kussen. Lange, diepe tongzoenen. Ik smolt. Ik ging helemaal in haar op en ik verloor mijn remmingen. Mijn handen gingen naar haar taille, van haar taille naar haar buik en van haar buik naar haar borsten. Ik kneep en door mijn enthousiasme kneep ik te hard. Althans, dat is wat ik vermoed sinds ze vlak daarna zei dat ze vond dat we maar beter konden gaan slapen.

Jarenlang ben ik kwaad op mezelf geweest. Ik had mijn kans – de eerste echte kans van mijn leven – voorbij laten gaan. Dat ik geen geweldig minnaar ben, wist ik al veel langer, maar echt problemen had het nog nooit gegeven; vroegere vriendinnetjes waren bijzonder tevreden geweest met de dingen die ik mijn tong liet doen tussen hun benen. Met vroegere vriendinnetjes kwam de seks ook altijd pas nadat het al een tijdje 'aan' was geweest en ik ze al lang en breed voor me gewonnen had. Maar Andrea en ik waren geen stelletje. Haar heb ik nooit voor me kunnen winnen en ik heb altijd het gevoel gehad dat het allemaal heel anders was gelopen als ik die nacht een superminnaar was geweest. Het was een afschuwelijke nacht en hij spookt nog vaak door mijn gedachten.

Ik ben nog steeds geen geweldig goede minnaar, al heeft mijn lief me wel één en ander bijgebracht. Daardoor zijn mijn kunsten enigszins verbeterd. Ik heb het al vaker geschreven en ik zal dat nog heel vaak doen: mijn lief is mijn alles. Pas toen ik mijn lief ontmoette, kon ik afscheid nemen van Andrea. Tien jaar had ik gerouwd om wat ik nooit had gehad en er was een allesovertreffende liefde voor nodig om het verdriet achter me te kunnen laten. Ik ben nu niet meer boos op mezelf. Ik heb nu vooral medelijden met wie ik toen was. Ik heb ook geaccepteerd dat mijn lijfelijke prestaties ondermaats zijn en waarschijnlijk nooit een ruime voldoende zullen halen. Niet dat het nou allemaal zo heel erg slecht is, maar goed is anders. En mijn lief verdient goed. Mijn lief verdient veel meer dan ik haar op dat gebied geven kan. Denk nu niet dat ik een kneusje ben, want dat is zeker niet het geval. Ik heb veel te bieden, ik heb mijn lief veel te bieden, ik weet dat ik goed voor haar ben, ik weet dat ik haar gelukkig maak. Behalve als het op de seks aankomt. Ze kan in bed best wel genieten van mij, maar dan vooral vanwege de intimiteit, de liefde die tussen ons stroomt in een veld van vele megatesla's. Maar een orgasme heb ik haar nooit kunnen bezorgen en als ze echt aan haar gerief wilde komen, werd al gauw Tarzan ingezet.

Seks is belangrijk. En hoewel er nog steeds vaak anders over wordt gedacht ook (en misschien wel vooral) voor vrouwen. Ze beleven seks vaak anders dan mannen, zijn daardoor minder direct en minder expliciet met als resultaat dat hun seksualiteit veel minder aan de oppervlakte zit. Dat betekent echter nog niet dat het daarom minder belangrijk is. Vrouwen zijn ook geremder dan mannen. Ze hebben vaak een enorme energie, maar stoppen die weg omdat ze niet beter weten en omdat 'het zo hoort'. Ik heb een hekel aan hoe 'het hoort'. Ik wil mijn lief zien in al haar glorie. Ik wil haar macht en haar kracht beleven. Ik wil dat ze vrij is. Bevrijd van hoe 'het hoort'. Bevrijd van onzinnige interne remmingen, opgelegd door opvoeding en omgeving. Mijn lief straalt al haar leven lang. Maar ten opzichte van wat ze in zich heeft, is het slechts een mat stralen. En als ik haar niet alles kan geven wat daar voor nodig is, wie ben ik dan om haar dingen te onthouden die haar kunnen helpen zich vrij te maken? Ik wil dat zij gelukkig is. Ik wil dat ze groeit, dat ze zich blijft ontwikkelen. En één van de dingen die ze daarvoor nodig heeft, is haar seksuele vrijheid. Ze heeft die vrijheid en ze neemt hem steeds meer. En je ziet haar groeien: ze straalt nog veel meer dan ze al deed, haar zelfvertrouwen groeit, ze ontdekt dat ze haar vrijheid kan en mag gebruiken en dat ze daar veel plezier aan beleeft.

Zoals zo vaak nemen mijn overpeinzingen veel te veel tijd in beslag. Door de gesprekken die ik met mezelf voer, sta ik vaak zo'n anderhalf tot soms wel twee uur onder de douche. Ik heb me al lang gewassen, ben keurig gladgeschoren in m'n gezicht, onder m'n oksels en in m'n kruis, heb m'n haren gewassen, m'n tanden gepoetst en m'n nagels geknipt. Nog wat namijmerend draai ik de kraan dicht, droog me af en kleed me aan zoals mijn lief dat van me vroeg. Mijn slipje is van zwarte kant, bestaande uit niet meer dan een frivool gordeltje om mijn middel, met twee dunne van voor naar achter lopende reepjes stof; eentje links van mijn penis en eentje ter rechterzijde en hoewel dat niet zo bedoeld is, komen ze iedere keer weer tussen mijn billen samen. Daaronder komen zwarte stay‑upkousen, vanzelfsprekend ook afgezet met kant. Mijn penis moet met een koord tegen een been gebonden worden. Daardoor zal hij niet zichtbaar zijn in mijn wollen rokje dat kort, strak en ook zwart is. Verder zijn er een dun, wit topje met spaghettibandjes en vanzelfsprekend zal ik een hakje dragen. Het is misschien heel cliché, maar ik loop het liefst op vrij hoge naaldhakken. Omdat je op die dingen niet erg stabiel staat, moet je jezelf voorzichtig en met kleine pasjes voortbewegen. En dan nog moet je er je aandacht bijhouden. Het resultaat is dat ik er nogal sierlijk op loop. Heel vrouwelijk. Bovendien maakt het me erg bewust van het feit dat ik die schoentjes draag en dat zorgt er dan weer voor dat ik continu geil blijf.

Ik kleed me aan en doe mijn make‑up zoals Madame me dat geleerd heeft, waarna ik, om de boel af te maken, mijn pruik op zet. Dan loop ik de trappen af naar beneden.

Mijn lief ligt op de bank een boek te lezen. Ik ga met gespreide benen op mijn knieën voor haar zitten en kus haar voeten: allebei één keer. Dan recht ik mijn rug, leg mijn handen op mijn bovenbenen en buig mijn hoofd. In het begin van onze relatie hadden we weinig rituelen. Ik zag er het nut niet zo van in en mijn lief vond ze niet zo belangrijk. Maar naarmate mijn onderdanigheid groeide kreeg ik steeds meer de behoefte me aan haar te onderwerpen. Voorzichtig zijn we toen toch maar wat met rituelen gaan experimenteren. Tot ons beider genoegen; mijn lief begon het steeds leuker te vinden haar superioriteit bevestigd te zien in de controle die ze over me had en die steeds groter werd, en ik vond het steeds fijner me meer en meer aan haar te mogen onderwerpen. Het bracht ons in een opwaartse spiraal: doordat mijn onderdanigheid naar haar toe groeide, zijn we begonnen met onze rituelen. En door onze rituelen groeide mijn onderdanigheid. Mijn lief raakt erg opgewonden van mijn onderwerping. En die opwinding zorgde er weer voor dat ze me meer onderwierp. Zo versterken de rituelen onze D/s en zo versterkten wij elkaar.

Als ik een half uurtje in mijn positie heb doorgebracht, slaat mijn lief haar boek dicht en gaat ze voor me zitten. Ik krijg terstond vlinders in mijn buik; nadat ze me tientallen minuten volstrekt heeft genegeerd, minuten waarin mijn verlangen aandacht van haar te krijgen tot grote hoogte is gestegen, heeft mijn Madame eindelijk tijd voor me. Ik zweef en heb het gevoel dat ik alles zal doen wat ze van me verlangt. Ergens diep in m'n achterhoofd weet ik dat dat niet zo is. In de loop van de tijd zijn mijn grenzen aardig verschoven, maar ze zijn er natuurlijk wel. En ze zullen er ook altijd zijn. Maar dat is niet erg. Want mijn lief zal me nooit dingen vragen die ik haar niet geven kan.

"Je bent een braaf slavinnetje," zegt ze. Ze staat op uit de bank, trekt haar slip uit en komt met gespreide benen voor me staan. Mijn eerste beloning voor vandaag; fouten worden zelden gestraft, goed gedrag vaak beloond. En dat werkt perfect. De vlinders beginnen te jagen als ik mijn hoofd hef en recht in haar heiligdom kijk. Haar venusheuvel is bedekt met stoppels. Haar vagina verspreidt een penetrante geur. Omdat ze de afgelopen vier dagen niet in het gezelschap van een man verkeerde, heeft ze zich daar niet gewassen en geschoren. Beter gezegd: heb ik haar daar niet gewassen en geschoren.

Langzaam trekt mijn lief haar schaamlippen uit elkaar. Mijn slavenlul begint te kloppen en probeert te ontsnappen aan het touwtje. Dat weet het touwtje te voorkomen. De druk die het daarvoor nodig heeft vergroot mijn genot. De subtiele bewegingen die ik zie in mijn liefs heiligdom doen dat ook. Gespannen wacht ik tot zij zover is. Het giert in mijn buik, mijn keel knijpt zich samen, ik voel me licht in mijn hoofd. Dan fluistert mijn lief het woordje waarop ik heb gewacht: nu. Voorzichtig open ik mijn mond en druk ik mijn lippen tegen haar geslacht. Ik leg mijn handen op haar billen en trek haar naar me toe. Ik voel haar persen. De eerste straal vult mijn mond en ik probeer hem niet meteen door te slikken. Zo streelt de heerlijk warme smaak mijn tong en heeft de geur tijd op te stijgen naar mijn neus. Niets zo lekker als de ochtendurine van een mooie vrouw. In snelle golven leegt mijn lief haar blaas. Ik slik en slik en slik. Een beetje sperma druppelt uit mijn slavenlul. Ik voel me geweldig en mijn liefs aanmoedigingen doen daar nog een schepje bovenop.

"Drink maar, teefje, drink maar … geniet; je hoeft je niet te schamen … o, wat ben je toch een heerlijk sletje …"

Het heeft veel tijd gekost voordat ik alles zonder morsen weg kon slikken. Een training van maanden. De meeste tijd daarvan ging op aan het wennen aan de smaak; in het begin moest ik al na één slok kokhalzen en het heeft een hele tijd geduurd voordat dat niet meer gebeurde. Maar toen ik daar eenmaal doorheen was ging het snel. En hoewel de training zwaar was geweest, ben ik dolblij dat we hebben doorgezet. Inmiddels vind ik het heerlijk en is mijn liefs urine één van mijn favoriete drankjes geworden. Haar urine drinken heeft nog een belangrijk voordeel. Sinds er mannen in haar leven zijn, heeft ze mij niet meer nodig voor haar lichamelijk genot. Langzaam maar zeker heeft ze mij daarom steeds meer van mijn huwelijkse rechten afgenomen. Het begon ermee dat ik haar niet meer mocht neuken. Daarna mocht ik haar vagina niet meer met mijn vingers penetreren. Vervolgens mocht ik haar daar helemaal niet meer met mijn handen betasten. En tenslotte nergens meer mee; zelfs niet met mijn tong, een lichaamsdeel waar ze altijd redelijk tevreden over was als het om prestaties gaat. Sindsdien is haar vagina voor mij haar heiligdom. Er zijn maar twee gelegenheden waarbij mij contact met haar heiligdom wordt gegund: wanneer ik haar urine drink en wanneer ik haar schoonlik nadat één van haar minnaars zijn zaad in haar heeft gebracht. Tegenwoordig fantaseert mijn lief er veel over nog verder te gaan: ze wil me in de toekomst verbieden haar heiligdom zelfs maar te zien. Misschien gaat dat er ooit nog van komen, maar voorlopig gaat me dat nog veel te ver. Het zou namelijk betekenen dat ik, om maar iets te noemen, niet meer zou kunnen zien hoe zij genomen wordt door een man. En ik ben verslaafd (letterlijk verslaafd; als ik het te lang niet gezien heb krijg ik allerlei vervelende ontwenningsverschijnselen) aan het beeld van de penis van een man in mijn liefs heiligdom. De extase die ik ervaar op het moment dat ik hem bij haar naar binnen zie gaan is met geen pen te beschrijven. Al heb ik het wel geprobeerd. Het zien van het moment van penetratie is waar ik het allemaal voor doe; dát is de kern van mijn slaaf‑zijn.

 

Ik heb nauwelijks gemorst. De paar druppels die nog aan mijn kin plakken, veeg ik weg met de rug van mijn hand en mijn hand lik ik schoon met mijn tong. Dan lik ik mijn lief schoon. Daarvoor krijg ik vijf seconden, die zij hardop aftelt. Met die vijf tellen is ze ooit begonnen toen ze ontdekte dat ik misbruik maakte van mijn schoonlikwerkzaamheden; ik probeerde het likken zo lang mogelijk te rekken, ging nog een hele tijd door als de urine al lang verdwenen was. Feitelijk was ik haar dus aan het beffen en dat komt zo'n beetje neer op heiligschennis; alleen mannen mogen van haar intiemste lichaamsdeel genieten. Ik blijf het er moeilijk mee hebben. Beffen vind ik heerlijk en ik verlang ontzettend naar mijn lief. Gelukkig ben ik tegenwoordig gedisciplineerd genoeg om direct na tel vijf te stoppen, maar het valt me altijd buitengewoon zwaar.

Er ligt een klein plasje op de vloer en dat lik ik ook nog even op. Dan help ik mijn lief in haar slip. Ik bedank haar voor haar beloning en kus haar voeten nog een keer. Dat is geen ritueel, eerder een gewoonte. Mijn lijf tintelt en ik voel me heerlijk zweverig. Ik ben gelukkig. Voel diepe liefde voor mijn Madame. Mijn dank is oprecht.

 

Ik sta op en ben, zoals zo vaak, blij dat ik dat zomaar kan doen. Velen die zich in een gelijksoortige relatie bevinden, moeten permissie vragen voor van alles en nog wat. Ik niet. Wij hebben de afspraak dat ik alleen mijn liefs toestemming hoef te vragen als ik ergens over twijfel. Ik ben dan misschien een slaaf, maar ik ben ook nog steeds mens en een gewaardeerd echtgenoot. En ik wil mijn slavenbestaan, met alle beperkingen, pijnigingen en vernederingen die daarbij horen, graag in vrijheid beleven. Ook mijn lief staat vierkant achter onze afspraak. Ze zou er gek van worden voor elk wissewasje toestemming te moeten geven. Bovendien heeft ze geen behoefte aan een gedresseerd huisdier of aan een robot. Eigen initiatief mijnerzijds stelt ze zeer op prijs, want het is een manier om te laten zien dat ik me in haar verplaats. Dat ik haar behoefte van het moment probeer te lezen en daarnaar probeer te handelen. En dat gaat me, mag ik in alle bescheidenheid zeggen, verdomd goed af.

Mijn lief gunt me een stralende glimlach en ik smelt. Ik sla m'n armen om haar heen, pak haar stevig vast en trek haar tegen me aan, zorgvuldig elk contact tussen mijn lichaam en haar kruis vermijdend. We wisselen intense kussen uit en vertellen elkaar verschillende keren hoeveel we van elkaar houden en hoe blij, dankbaar en gelukkig we met elkaar zijn.

Lees ook het vervolg: Schets van een droom, deel 2

© René, november 2003.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!