Een e-mail aan mijn lief

Mijn lief,

De dagen zijn weer langer gaan worden en de zon is weer gaan schijnen. Eindelijk zijn we van die donkere, koude winter verlost. Eindelijk, eindelijk zijn de dagen langer geworden. De wereld begint weer te leven. IK begin weer te leven. Je ziet weer mensen op straat. Je ziet ze weer lachen. Allerlei planten beginnen te schieten, de wereld krijgt weer kleur, de wereld krijgt weer geur. Hoe vaak is de lente al niet verwelkomd in gedichten, verhalen, geschriften, liedjes en gedachten van mensen? De lente. De hele wereld klaart ervan op. Vogels vliegen af en aan, hard werkend aan hun nieuwe nestje. Ik wil ook een nieuw nestje. Ik wil weer verliefd worden.

Ik wil weer vlinders in mijn buik; dagen achtereen die heerlijke kriebel voelen. Geen zorgen meer. Een roze bril opzetten. Misselijk zijn van verlangen als hij er niet is, en zweven van geluk als hij er wel is. Ik wil een nieuwe man. Een man om van te houden. Een man om mee te vrijen. Een echte man.

Dat heb ik de laatste jaren zo gemist: een echte man.

 

Weet je, lief, ik hou echt heel erg veel van je. Maar de laatste tijd zie ik je steeds minder als mijn man. Voor een deel komt dat door jezelf. Ik was eigenlijk best tevreden met ons seksleven, maar doordat jij je steeds maar bleef excuseren voor je matige prestaties, ben ik steeds meer gaan beseffen dat je gewoon gelijk hebt. Hoewel … je prestaties zijn niet eens matig. Ze zijn gewoon slecht. Ik weet nu dat ik de laatste jaren heel veel heb moeten missen en dat wil ik niet meer.

Het is best lekker als je me likt, maar erg goed ben je er nou ook weer niet in. Zelfs niet nadat ik je een hoop aanwijzingen heb gegeven. Oké, je bent vooruit gegaan, maar ik voel echt veel liever mijn eitje dan jouw tong. Je merkt toch zelf ook wel dat ik met mijn eitje veel meer kreun? Dat ding maakt me gewoon een stuk geiler. Weet je waarom ik je me af en toe laat likken? Omdat ik zoveel van je houd. En omdat ik het zielig voor je vind je helemaal niets meer te gunnen. Maar eigenlijk is dat stom van me. Waarom zou ik jou volop laten genieten van mijn vagina, terwijl jij mij maar een klein beetje laat genieten? Ach, misschien is het ook wel omdat ik het toch wel erg fijn vind gelikt te worden. En dan is jouw matige tong altijd nog beter dan helemáál niets. Maar weet je, lief, als ik straks een man heb (of misschien wel meer dan één) die wel weet hoe hij zijn tong moet gebruiken, dan heb ik jou helemaal niet meer nodig. Dan hoef ik geen genoegen meer te nemen met wat jij te 'bieden' hebt. Ja, als ik straks een echte man heb, dan wil ik jouw tong nooit meer voelen. Dan ben ik eindelijk verlost van dat halfslachtige werk van jou.

Weet je wat ik denk? Ik denk dat als ik vaak genoeg bij een echte man ben, dat ik je dan gewoon helemaal niets meer toesta. Je mag me nu al bijna twee jaar niet meer neuken en ik ben dolblij dat ik ooit dat besluit heb genomen. In het begin vond ik dat nog wel eng, want ik was erg bang je te zullen verliezen. Ik was bang dat je na verloop van tijd niet meer van me zou houden als je me niet meer mocht neuken. Maar ik merk dat je het eigenlijk alleen maar lekker vindt dat ik mijn macht gebruik. Volgens mij hou je sindsdien alleen maar meer van me. En je bent er een beter slaafje door geworden. Dat zal wel compensatiegedrag zijn, denk ik. Want ik ben de afgelopen vier jaar maar één keer echt lekker geneukt en dat is jouw schuld. En dat weet je. Die ene keer was natuurlijk met D, de eerste echte man in mijn leven sinds ik jou heb ontmoet. God, wat was dat heerlijk. Ik vind het nog steeds jammer dat het maar een one night stand was, maar ik ben wel blij dat ik dankzij hem weer weet hoe lekker seks kan zijn. Hoe lekker het is als een man niet binnen twee minuten op‑en‑neer al klaarkomt. Ik herinner me nog hoe je me de eerste dagen van onze liefde vertelde dat je snel klaarkwam. Toen dacht ik nog dat je een grapje maakte. Nou, dat heb ik geweten. De eerste keer dat we samen op bed lagen kwam je al klaar toen ik mijn onderbuik een keer of vier, vijf tegen je stijve had geschuurd. We hadden nog niet eens ons ondergoed uitgetrokken! Ik ben zo blij dat ik je niet meer in me hoef te voelen en dat ik niet meer hoef mee te maken dat jij je zaad al verschoten hebt nog voordat ik zelfs maar begonnen ben met opwarmen. Sorry lief, maar ik heb gewoon echt geen zin meer in jou. Vanaf nu is mijn vagina voor jou verboden gebied. Ik wil je daar nooit meer voelen. Je tong niet, je handen niet en je pik al helemaal niet. Eigenlijk heb ik dit besluit al genomen toen ik met D aan het vrijen was, maar ik heb nog een paar maanden moed moeten verzamelen om het je te kunnen vertellen. Ik wil je niet kwetsen en ik wil je niet kwijt. Want ik hou echt heel erg veel van je. Maar lief, nu ik het je eenmaal verteld heb voel ik me zo opgelucht. Het is zo heerlijk te weten dat ik eindelijk bevrijd ben van jouw halfslachtige gedoe en dat ik alleen nog maar hoef te vrijen met echte mannen. Heerlijk is dat! Eindelijk zal ik weer kunnen genieten van seks.

 

Het leuke is dat ik tegelijk ook veel meer zal genieten van jou dan ik ooit gedaan heb. Want ik ga jou tot in lengte van dagen zoveel mogelijk kwellen met je positie. Zoals ik al zei, wil ik dat je nooit meer aan mijn vagina zit. Ik weet dat je dat idee ergens best wel spannend vindt, maar ik weet ook dat je er heel erg naar zult verlangen er af en toe wel aan te kunnen komen. Volgens mij verwacht je ook wel dat dat zal kunnen. In je verhaaltjes, waarin ik je ook vaak veel ontzeg, bouw je altijd wel een ontsnappingsmogelijkheid in. In je laatste verhaal, bijvoorbeeld, mag je me wel schoonlikken als een man in me is klaargekomen. Nou, vergeet het maar! Dat zou je veel te lekker vinden! Er zullen geen uitzonderingen zijn. Nooit. Daar schrik je wel even van, hè? Maar dit is hoe ik het wil, dus dit is hoe het zal zijn. Ik stel de regels en die regels gaan een stuk verder dan jij zou willen. Ik weet dat je dat verschrikkelijk gaat vinden, maar ik weet ook dat ik je alles kan laten doen als ik me laat verwennen door andere mannen.

Zoals je weet heb ik volgende week een afspraak met M. Hij was zo geweldig, de eerste keer dat we elkaar ontmoetten. Ik geniet nog steeds van de gedachte dat hij en ik heerlijk uitgebreid aan het zoenen waren, elkaar aan het betasten waren, gewoon niet van elkaar af konden blijven, terwijl jij boven was en dacht dat ik een gewoon sm‑spel aan het spelen was. Je zult wel veel aan mij gedacht hebben, dat doe je altijd, en zeker als ik wat langer wegblijf dan je verwachtte. Nou, ik heb helemaal niet aan jou gedacht. Jij bestond niet meer. Voor mij bestonden alleen M en ik. Zijn mooie ogen. Zijn stralende glimlach. Zijn sterke stem. O, ik had zo'n zin in hem! Ik had enorme kriebels in m'n buik (die heb ik trouwens steeds als ik aan hem denk) en ik vind het nog steeds jammer dat hij op tijd weg moest voor zijn werk. Anders waren we zeker in bed beland. Hem wil ik wel in me voelen. Heel graag. Daarom wil ik ook dat jij volgende week de kinderen mee naar je ouders neemt, zodat wij ongestoord samen kunnen zijn. Ik weet dat je dat verschrikkelijk vindt, omdat je dan jezelf niet kunt aftrekken bij de gedachte aan wat wij aan het doen zouden kunnen zijn. Maar je hebt mijn eis toch geaccepteerd omdat ik de afspraak anders gewoon afzeg. En dat vind je nog veel erger, hè? Ik begin steeds meer te beseffen hoe belangrijk het voor jou is dat ik echte mannen neuk. Dat je er echt alles voor over hebt, zelfs dat je met de kids naar je ouders moet, waardoor je er zelf van niet kunt genieten. Als ik maar neuk. Ik ben blij dat die wetenschap nu tot mij door dringt. Ik krijg er steeds meer zelfvertrouwen van. Ik krijg er ook een steeds groter gevoel van macht van. En die macht zal ik gebruiken ook. Niet alleen gebruiken, trouwens; ik zal hem ook misbruiken. Want ik vind het zo lekker, die macht die ik over jou heb. Daarom ga ik je ook voortaan alle toegang tot mijn vagina ontzeggen. Om te kunnen zien hoe dat jou kwelt en om te genieten van je kwelling. Ik vind het heerlijk om je wanhopig naar me te zien verlangen. Het is verslavend. Ik denk dat ik steeds meer aan een ander zal geven en steeds minder aan jou. Maar ondertussen wil ik je wel goed inwrijven wat je mist. Wat je hebt opgegeven. Ik zal je op alle manieren verleiden, maar ik zal je nooit meer iets geven.

 

Ik heb je nog niet alles verteld, lieve rené. Nog lang niet. Want als ik eindelijk weer kan genieten van echte mannen, is mijn vagina niet de enige plek die voortaan voor jou verboden is. Van mijn borsten blijf je dan ook voortaan af. Ook daar mogen dan alleen nog echte mannenhanden aanzitten. Alleen een echte man mag me dan nog daar kussen of likken.

Maar dat is nog steeds niet alles. Ik wil nog veel meer. Het idee jou af te wijzen windt me zo verschrikkelijk op, dat ik je nog veel meer wil ontzeggen. Weet je, ik kan je beter vertellen wat je nog wèl zal mogen. Dan ben ik namelijk een stuk sneller klaar.

Mijn linkerbeen. Mijn linkerbeen is voor jou, mijn lieve sissysletje. Mijn linkerbeen is de enige plek aan mijn lijf waar je nog contact mee zult mogen hebben. Mijn linkerbeen zul je mogen strelen, kussen, knuffelen en likken. En je zult er met die waardeloze pik van je tegen mogen aanrijden, zoals een geile reu dat van nature nou eenmaal doet.

Ik zie nu in gedachten je gezicht voor me als je dit leest. Ik hoor het je al zeggen: 'dat kán je toch niet menen?!' Maar dat kan ik wel. Ik vind intimiteit tussen ons heel belangrijk en daarom wil ik dat er een deel van mijn lijf is dat je nog wel mag aanraken. O, dat bedoelde je niet? Je bedoelde dat ik het niet kan menen dat je de hele rest niet meer mag aanraken? *grijns* Maar dat kan ik wel. Dat kan ik heel goed. Want ik zal echte mannen neuken en we weten allebei dat ik je dan kan laten doen wat ik wil. En de gedachte dat jij alleen nog maar één van mijn benen hebt is enorm opwindend. Je weet dat ik er erg op kick als iemand naar me verlangt. Maar ik kick er nog veel meer op, zo'n verlangend iemand af te wijzen. Liefst op een zo vernederend mogelijke manier. Ik heb dat bij jou nooit zoveel durven doen, want ik was veel te bang dat ik je kwijt zou raken. Ik weet ook wel dat de meeste mannen het lekker vinden om afgewezen te worden. Dat triggert hun jachtinstinct. Jij vindt het ook lekker, dat weet ik. Maar ik weet ook dat het meisje zich na niet al te lange tijd gewonnen moet geven, omdat anders de man zijn belangstelling verliest. En als dat bij jou zou gebeuren, zou ik je kwijt zijn, en dat zou ik afschuwelijk vinden. Maar het zal bij jou niet gebeuren, dat zie ik nu wel. Je zult alleen maar meer en meer van me houden en meer en meer naar me verlangen. Want ik neuk andere mannen. En dat heb jij nodig, dat jouw vrouw geneukt wordt door echte mannen. Waarom dat zo is weet ik niet, maar ik heb wel een vermoeden. Ik denk dat het door Andrea komt. Je hebt me veel verteld over jouw verleden en pas sinds je haar ontmoette, vindt je het een opwindende gedachte als je vrouw met anderen het bed deelt. Ik ga jouw tweede Andrea worden, alleen dan veel gemener.

Ik zie je alweer schrikken. Bijna in paniek raken. En toch wil ik het zo doen, want de gedachte windt me mateloos op. Ik weet dat je heel erg veel van Andrea hebt gehouden. Ik weet dat je wanhopig naar haar hebt verlangd. Ik weet dat je jaren om haar hebt gerouwd. En dat terwijl zij je helemáál niets gaf. Af en toe mocht je bij haar in bed slapen. Ze liet je heel dichtbij; je kon haar horen adem, je kon haar ruiken, maar aanraken mocht je haar niet. En o, wat had je dat graag gewild. Je hebt haar in haar ondergoed mogen zien, zo paradeerde ze nonchalant (maar heel bewust, ook al denk jij dat dat niet zo was) door je woonkamer, om je flink op te geilen. Maar haar echte vrouwelijkheid heeft ze altijd voor je verborgen gehouden. Heel subtiel: ze verleidde je door je de illusie te geven dat ze ooit haar slipje voor je zou uittrekken, maar dat heeft ze nooit gedaan. Ik weet zeker dat Andrea met je speelde. Ik weet zeker dat ze genoot van jouw verlangen naar haar en ik weet ook zeker dat ze nog meer genoot van de wetenschap dat jij haar nooit zou krijgen. Eén keer heb je haar rug mogen strelen en hebben jullie gezoend. Maar dat kapte ze vrij snel af, jou in vernederende verwarring achterlatend. Jij denkt dat je toen een verkeerde beweging hebt gemaakt, of zo, maar dat is helemaal niet waar. Je hebt precies gedaan wat ze wilde. Je hebt haar de kans gegeven jou nog meer naar haar te doen verlangen. Ondertussen had ze wel steeds vriendjes. Daar vertelde ze je ook over. Toch? Heel geniepig, want jij was toch haar goede vriend, en zulke dingen deel je toch met goede vrienden? Word wakker, liefje; ze heeft het allemaal heel bewust gedaan. En zo is zij jouw eerste grote liefde geworden. Door spelletjes met je te spelen. Door je te verleiden en je daarna af te wijzen als je te dichtbij kwam. En door andere mannen te neuken. En zij genoot van haar spel.

Wat Andrea percies met je heeft gedaan weet ik niet, maar jullie verhouding heeft een heel diepe indruk op jou gemaakt. Sindsdien heb je twee vrouwen gehad: Renate en mij. Jouw relatie met Renate heeft net geen tien jaar geduurd. Je hebt op allerlei manieren geprobeerd haar zover te krijgen dat ze met andere mannen naar bed zou gaan. Dat heeft ze twee keer gedaan, met dezelfde man, en je hebt me verteld hoe ontzettend opwindend je dat vond. Je hebt me verteld hoe geil het je maakte toen ze na een avondje stappen naar huis belde en vroeg of je het serieus meende dat je het niet erg zou vinden als ze met een andere man zou vrijen. Want ze had een man ontmoet, ze had hem gezoend en hij had haar gevraagd mee naar zijn huis te gaan. Hij had zin in haar en zij in hem. Je hebt me verteld dat je Renate hebt gerustgesteld en dat je haar hebt gezegd dat je heel graag wilde dat ze met die man mee zou gaan. Je hebt me ook verteld hoe je de hele nacht hebt liggen rukken en wel tien keer bent klaargekomen en nog steeds verschrikkelijk geil was. En hoe je smachtte naar het horen van haar verhaal. Je hebt me ook verteld dat ze de volgende dag had gezegd dat het erg lekker was geweest en dat ze het niet veilig had gedaan. Daar had je totaal geen moeite mee; het enige wat je jammer vond was dat ze 's ochtends had gedoucht voordat ze naar huis kwam. Want nu had je haar kut niet kunnen ruiken. Tenminste, niet met de geur van haar geil en zijn zaad. Maar het was niet jammer. Het was juist heel slim van Renate. Hoewel 'slim' niet het goede woord is, want ze deed het niet bewust. Maar door zich te douchen, door de geur van seks weg te wassen, wakkerde ze jouw verlangen naar haar aan.

Meteen de week na die eerste keer, volgde de tweede keer. Daarna heeft Renate nooit meer een ander geneukt. En is jullie relatie bergaf gegaan.

Ik begin het steeds helderder te zien, lieve rené. Je bent niet bij Renate weggegaan omdat ze je slavinnetje niet wilde worden. Jij wilde haar helemaal niet als slavin. Maar je verlangen dat zij andere mannen zou neuken, en de wanhoop dat dat niet gebeurde, waren zo ontzettend groot dat je een uitweg zocht. En die uitweg was haar jouw slavin te maken. Als dat was gelukt had je haar zoveel kunnen laten neuken als je zelf wilde. Ik denk dat jullie relatie een stuk langer had geduurd als het zover was gekomen. Maar dan was het uiteindelijk nog steeds fout afgelopen, want het was niet genoeg geweest. Het had nog steeds niet genoeg op je relatie met Andrea geleken. Wat jij nodig had, was niet dat Renate anderen neukte voor jou, maar voor zichzelf. Als zij zich vol overgave op andere mannen had gestort, daar veel plezier aan had beleefd, en bovendien jou steeds meer was gaan afwijzen, dan had je nu nog naar haar verlangd.

 

Ik zie het zo duidelijk voor me nu. Voordat je Andrea ontmoette, vond je het helemaal geen opwindend idee om je vriendinnetjes met anderen te laten vrijen. Dat is pas ná Andrea gekomen. Je wilde dat Renate het deed. Je wilt dat ik het doe. Maar je hebt het nooit gewild van Désirée, of van Jolanda, of van die andere vriendinnetjes waarvan ik de naam even vergeten ben.

Je hebt best van Renate gehouden. Je hebt een leuke tijd met haar gehad, vooral de eerste vijf jaar. Je rouwde nog wel om Andrea, maar dat werd steeds minder. Pas na die eerste vijf jaar is dat weer meer geworden. Pas nadat Renate twee keer had gevreeën met een ander en het steeds duidelijker werd dat dat niet nog een keer zou gebeuren. Je bent bij Renate weg omdat je niet genoeg van haar hield om bij haar te kunnen blijven, als ze jou niet kon geven wat jij nodig had: dat zij met andere mannen naar bed ging.

Van mij hou je heel veel en dat weet ik. Ik weet ook dat je mij niet zult verlaten als ik niet met andere mannen naar bed ga. Daar is je liefde te groot voor. Maar ik ben niet als Renate. Ik ben meer als Andrea. In elke relatie die ik heb gehad ben ik vreemd gegaan. Dat weet je. Dat komt omdat het in mij zit. Ik vind mannen veel te leuk om trouw te kunnen zijn.

En nu ga ik je tweede Andrea worden. Nee, ik ga nog veel erger worden. Het zaadje dat zij in jou heeft geplant ga ik laten uitgroeien tot een grote, weelderige boom. Ik ga dat zaadje gebruiken. En ik zal het ook misbruiken. Want ik weet nu dat ik dan geen grenzen meer hoef te respecteren. Ik kan met je doen wat ik wil, want je zult me toch niet kunnen verlaten. Integendeel, hoe meer ik het spel dat Andrea met je speelde uitbouw en perfectionneer, hoe meer jij van me zult houden. En uiteindelijk zul je me aanbidden. En het leven zal heerlijk zijn: jij aanbidt me, ik hou van jou, ik zal andere mannen hebben om van te houden en ik zal ook nog de beste seks hebben die een vrouw zich wensen kan.

Mijn linkerbeen. Van de zool van mijn voet, tot net onder mijn schaamlippen. Dat is voor jou. Ook voor andere mannen, natuurlijk, want ik ga niets van mijn lijf exclusief voor jou bestemmen. Maar die andere mannen zullen ook van de rest kunnen genieten. En jij niet. Nooit meer.

Bedenk je eens wat dat allemaal betekent. Je zult nooit meer mijn haren strelen. Of mijn wang. Je zult nooit meer mijn hand in de jouwe voelen. Nooit meer jouw hoofd op mijn schoot. Je zult me nooit meer naar je toetrekken als we knuffelen, want je zult me nooit meer knuffelen. Je zult mijn lippen nooit meer voelen op de jouwe. Jouw lippen, jouw handen, jouw pik: ze zullen alleen mijn linkerbeen nog mogen voelen. Ik weet dat dat je heel erg zal frustreren. Ik weet dat je wanhopig zult verlangen naar een kus of naar een knuffel. Naar mijn vagina. En zelfs naar mijn anus; ik denk dat je me er desnoods schoon zou willen likken nadat ik naar het toilet ben geweest. Maar zelfs dat zal ik je niet gunnen. Alleen mijn linkerbeen. Het zal je veel pijn doen, je zult me smeken, maar ik zal standvastig zijn. Ik zal nooit ook maar één uitzondering maken.

Ik zal genieten van je pijn en van je wanhoop. Ik zal je erom uitlachen en ik zal je ermee vernederen. Steeds maar weer. Ik zal medogenloos hard voor je zijn en ook daar zal ik volop van genieten. Om te voorkomen dat je je gevoelens gaat afsluiten, zal ik je regelmatig verleiden. Ik zal je tergen tot het uiterste en je dan weer keihard afwijzen. Ik zal je ook af en toe pijnigen door je te vertellen wat voor spel Andrea met je speelde. Zo zul jij zien wat jouw plaats is, niet alleen bij mij, maar bij elke vrouw die de moeite waard zou kunnen zijn. Ik zal genieten van de macht en opwinding die ik voel als ik al dit soort dingen met je doe. En jij zult van me houden, naar me verlangen en me aanbidden. Ik zal jouw Godin zijn. Mijn linkerbeen jouw heiligdom — en niet, zoals je in je verhaaltje schreef, mijn vagina.

Zelf zal ik de intimiteit die ik jou ontzeg niet hoeven missen. Dat zou ik ook niet kunnen. Je weet dat ik lichamelijk contact heel belangrijk vind. Ik kan niet zonder aanraken, zonder knuffelen, zonder kussen. Daarom zal ik al de dingen die ik je schreef ook pas met je doen vanaf het moment dat ik mijn behoefte aan intimiteit voldoende kan bevredigen met andere mannen. Ik zie je al hoop krijgen, maar die zal ik meteen maar even de grond inboren. Maak je geen illusies: het zal echt geen maanden meer duren voordat ik zover ben. Volgende week zie ik M. Als dat leuk wordt, dan zal ik hem zeker vaker gaan zien. En als ik weet dat ik hem vaker ga zien, dan is dat voor mij al genoeg. Dus geniet maar van me; het zou weleens de laatste week kunnen zijn dat je nog relatief weinig beperkingen hebt. Ik kan niet wachten hiermee te beginnen. Het idee alleen al geeft me zo'n heerlijk machtig, opwindend gevoel. En dat gevoel zal alleen maar sterker worden, denk ik. Want door andere mannen te neuken zal ik steeds meer zin krijgen om jou te kwellen en door jou te kwellen zal ik steeds meer zin krijgen anderen te neuken. En het zal steeds makkelijker voor me worden leuke mannen te vinden. Want ik zal steeds meer zelfvertrouwen krijgen. Bovendien lukt het me nu goed om af te vallen. Vandaag ontdekte ik dat ik al anderhalve kilo kwijt ben. Je ziet wel, nu het de moeite waard is lukt het me wel. Met alleen jou kon ik me niet genoeg motiveren, maar nu staat er meer op het spel. Dus als je me straks weer in die prachtige jurken ziet flaneren, jurken die ik een paar jaar niet meer heb kunnen dragen omdat ik er te dik voor was geworden, dan weet je dat het niet voor jou is dat ik er zo prachtig uitzie.

Met één ding in je laatste verhaaltje ben ik het volmondig eens. Minnaars hebben is heel erg leuk, maar het summum is een Echte Liefde. Ik weet dat jij het idee dat ik verliefd wordt op een ander heel aantrekkelijk vindt. Nou, dat vind ik dus ook. Vandaag in de auto hebben we het er nog over gehad. Het idee wond je weer erg op (en mij ook!), maar toen ik zei dat het dan bijna niet anders kon dan dat er voor jou slechts kruimels zouden overblijven, bond je in. Maar ik vind het een heel erg goed idee en als het me dreigt te overkomen zal ik het zeker niet inhouden. Integendeel, ik zal het stimuleren. Ik denk dat als ik een andere man niet alleen neuk, maar hem ook nog de grootste en belangrijkste plek in mijn hart geef, jouw adoratie van mij compleet zal zijn. Je zegt nu al vaak dat ik je alles ben. Dat is natuurlijk niet zo, maar ik kan het op die manier wel worden. Daarvan ben ik nu overtuigd. Ik hoop echt dat ik die man ontmoet. De man waar ik meer van kan houden, dan van jou. Hij zal jou natuurlijk wel moeten kunnen accepteren, want ik wil je echt niet kwijt. Maar als ik hem vind, dan zal hij mijn man zijn. En jij zult ons dienen. Ik jouw meesteres, hij jouw meester en jij ons sissysletje. Dat vind ik echt een mateloos opwindende gedachte. Ik zie het al helemaal voor me: het huis, de slaapkamer, de auto; alles zal van mij en mijn man zijn. Voor de duidelijkheid: van mij en mijn nieuwe man. De man waar ik meer van houd dan van jou. De man die mij helemaal van je heeft afgepakt, niet alleen seksueel, maar echt helemaal. Jij zult onze chauffeur zijn, ons dienstmeisje (o ja, die tietjes gaan we zeker bij je kweken!), ons boodschappensletje, ons speelgoedje. Dag in dag uit zul je getuige zijn van de liefde tussen mij en mijn nieuwe man. Alles wat wij ooit hadden, zal ik dan met hem hebben. En ik zal je er veel mee vernederen en veel mee confronteren. Ik zie het al helemaal voor me, hoe je onze slaapkamer opruimt. Hoe je dan aan mijn vieze slipje ruikt terwijl je jezelf masturbeert, in de hoop wat van mijn geil te kunnen opsnuiven. En hoe je ook het slipje van mijn man besnuffelt, omdat je wilt weten hoe een echte man ruikt. En hoe je mijn truitjes en zijn t‑shirts diep in je neus duwt om je op te geilen aan onze okselgeur. Ik ken je wel, sletje. Dat zul je allemaal doen. En ik zal het je toestaan. Ik zal je er zelfs in aanmoedigen, want het voedt je verlangen naar mij. En speciaal voor jou zal ik mijn vagina schoonmaken met het beddengoed als mijn man en ik de liefde hebben bedreven. Zijn zaad uit me likken mag je niet, maar het lijkt me wel grappig als je onze liefdessappen tegenkomt wanneer je het bed verschoont (wat vaak zal moeten gebeuren, denk ik, want met een echte man haal ik dat gemiddelde van iets meer dan twee keer per week ruimschoots). Misschien heb je af en toe geluk en zijn de lakens nog nat als je ze gaat wassen. Kun je toch nog je verlangde zaad likken.

En als het allemaal goed gaat, als we een stabiele situatie hebben en ik het gevoel heb dat we gelukkig zijn met elkaar en dat nog lang zullen blijven (met "we" bedoel ik hier ons alledrie), dan ga ik je de grootste vernedering en marteling geven die je ooit hebt gehad of zult krijgen.

Lief, je weet dat ik echt heel veel van je houd en dat ik eigenlijk heel graag een kind samen met jou had gewild. Je weet dat het me veel verdriet doet dat we moesten besluiten dat het gewoon niet kon. Ik heb mijn hele jeugd al kinderen gehad, en nu die eindelijk op een leeftijd zijn dat ze niet meer voortdurend zorg en aandacht behoeven, wil ik me niet weer voor vijftien jaar binden. Dat kan ik niet. Gelukkig begrijp je dat wel. Maar hopelijk begrijp je ook dat de situatie anders wordt als we voortaan met z'n drieën leven. Dan hoef ik niet voortdurend aan zo'n kind gebonden te zijn. Dan kunnen we de "pijn" verdelen. En daarom, als het echt goed gaat met z'n drieën (en ik dan nog niet te oud ben), zal ik dan alsnog dat liefdeskind willen. Natuurlijk niet met jou; mijn grootste liefde is dan immers iemand anders.

Als we samen praatten over cuckolding, dan kwam het wel eens ter sprake dat extreme cuckolds het fijn vinden als hun vrouw een kind krijgt van een minnaar. Wij waren het er over eens dat dat veel te ver ging en dat wij dat echt niet zouden willen. Ik praatte jou dan naar de mond, en zei dat ik dat ook afschuwelijk zou vinden, maar stiekem vond ik het een vreselijk opwindende gedachte. Ik ben niet voor niets met de pil gestopt! Dacht je nou echt dat dat was omdat ik dacht dat die pil mijn libido aantastte? Welnee! Je weet toch hoe voorzichtig ik altijd ben met dat soort dingen? Je weet toch dat ik nooit zomaar risico's neem met seks? Ik ben met de pil gestopt zodat ik, als ik een erg leuke minnaar zou hebben, "per ongeluk" af en toe een condoom zou kunnen vergeten. Toen je eenmaal had beloofd dat we, als ik per ongeluk zwanger zou worden, het kind zouden houden, had ik al besloten dat ik met de pil zou stoppen. Dat was met voorbedachten rade, mijn lief.

Maar nu ik weet dat je toch wel bij me zult blijven, ook al ben ik nog zo hard voor je (of nee: juist als ik hard voor je ben), hoef ik het niet meer stiekem te doen. Het is veel spannender je gewoon te vertellen dat ik dit van plan ben. Het is veel spannender als je weet dat ik heel graag een kind wil, maar niet van jou.

Als ik mijn zin krijg, mijn lieve rené, dan zal onze cuckoldrelatie één van de extreemste van de hele wereld zijn. En ik krijg mijn zin. Want ik weet nu hoe ik jou moet aanpakken. Hoe meer ik andere mannen neuk, en hoe meer ik jou afwijs, hoe meer jij van mij zult houden. En zolang ik je voldoende kruimels geef, zul je altijd bij me blijven. En zo hebben we allebei wat we nodig hebben: ik een Grote Liefde, een aanbiddende sissy‑slet en een liefdeskind, jij een vrouw die je tot op het bot vernedert, veel seks heeft met anderen, jou afwijst, maar wel erg veel van je houdt. Nu nog een man vinden die goed bij ons past, die veel van mij kan houden en waar ik veel van kan houden, en wiens grootste wens het is een andere man te verstoten. Of we die man vinden weet ik niet, maar tot die tijd zijn er leuke mannen genoeg die kunnen dienen als minnaar.

O, mijn lieve rené, wat ben ik toch blij met je. En wat ben ik blij dat ik nu eindelijk begrijp hoe jij in elkaar staakt. Ik zal er dankbaar misbruik van maken.

Heel veel liefs,

Madame.

© René, mei 2004.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!