Vernedering: het geestelijke aspect in SM

Dit essay werd eerder gepubliceerd in Massad 199

Inhoud

Inleiding

De meeste mensen denken bij sm vooral aan binden en slaan. Als ik een bekoorlijke dame probeer te versieren, dan breng ik vaak het gesprek zo terloops op sm. Dikwijls krijg ik dan als reactie: "Maar ik houd helemaal niet van pijn!". Na zo'n koude douche, om te redden wat er te redden valt, begin ik dan maar omstandig uit te leggen dat er ook sm zonder pijn bestaat, zoals bij bondage en geestelijke vernedering. Met name geestelijke vernedering is een min of meer onbekend terrein, een ondergeschoven kindje in sm, zelfs bij ervaren sm'ers. Maar in de loop van mijn sm-leven ben ik mij bewust geworden dat geestelijke vernedering een apart, groot en creatief gebied binnen sm is en dat het geestelijke aspect eigenlijk de kern is waar het in sm om gaat.

Sm zonder pijn of binden

Ik ben mij die centrale plaats van het geestelijke in sm gaan realiseren toen ik eens kennismaakte met een vrouw die mij vertelde dat zij en haar man aan sm deden, dat louter uit geestelijke vernedering bestond. "Kan dat dan, sm zonder pijn of binden?" vroeg ik mij af. Op een avond kwam dit echtpaar bij mij op bezoek. Onmiddellijk bij binnenkomst, moest hij zich van haar uitkleden en werd hij naakt in een hoek van de kamer gezet. Wij negeerden hem de rest van die avond, behalve wanneer hij, als een lakei, koffie voor ons mocht inschenken of om een stoel aan te schuiven. Later op de avond hielp hij haar met het aantrekken van een zwart leren corset. Terwijl hij aan haar voeten geknield zat, om de kousen aan haar jarretelles vast te maken, zei hij "Oh, meesteres, wat bent U mooi! Ik verlang er naar Uw mooie benen te mogen strelen en te kussen". Zij had hem dit hoffelijke gedrag geleerd, zij begon te stralen onder zijn complimentjes en genoot daarvan en groeide daarmee in haar rol als meesteres. Ik als toeschouwster van dit echtelijke samenzijn, bedacht dat het verrukkelijk moet zijn om zo'n partner te hebben die jóu tijdens het spel glorificeert.

In sm treed je toch een fantasiewereld binnen, waarin de rollen tot haast mythologische dimensies kunnen groeien: de meesteres als een stralende godin, die neerkijkt op haar slavin die voor haar in't stof ligt. Het is toch zalig immers om zo de hemel ingeprezen te worden. Mag 't eens een keer? Dat is héél wat beter dan die stugge, egotrippende masochisten, die geen nederig of attent woord spontaan uit hun mond krijgen, en die als stupide idioten volkomen introvert met geheven billen liggen te wachten op een 'behandeling' door hun meesteres.

Gevende en nemende sm

Met het bovenstaande is de kern in sm gegeven: de verhouding tussen de s (top) en de m (bottom). Het geestelijke startpunt voor ieder sm-spel is dus dat je slavin beseft dat het om jóu gaat, dat jij als meesteres het stralende middelpunt bent, en niet omgekeerd! Zo'n narcistische instelling vereist heel wat assertiviteitstraining van ons brave meesteressen. Immers als vrouwen zijn wij zo geconditioneerd door het dagelijkse leven waarin wij als vrouw altijd zorgzaam en inlevend zijn, dat wij ook als meesteres ons altijd dienstvaardig opstellen tegenover de masochistische behoeftes van onze slavin, als een slavin van de slavin. Hoeveel meesteressen werken zich niet werkelijk het apelazerus om hun slavin aan hun gerief te helpen? Heel nobel en moederlijk natuurlijk. Maar het kost je wel een jaartje of wat om van dat filantropisch gedrag af te komen. Ik zelf ploeter er nog steeds mee, als ik als meesteres voor een oogverblindende slavin door de knieën ga. Controleer tijdens een spel dus voortdurend of zij van binnenuit jou echt toegewijd is.

Vraag haar maar eens waarom zij zo graag slavin is. Als ze antwoordt omdat ze het zo opwindend vindt om gebonden en geslagen te worden, dan is dat natuurlijk helemaal mis. Een leuke slavin is dat, die denkt jou aan het werk te kunnen zetten! Welke sm'er heeft toch die idiote regel bedacht: dominant=actief, dus dat de meesteres altijd actief met haar luie slavin bezig moet zijn? Het feit dat ik veel dominanten ken, die als dominant gefrustreerd zijn geraakt, komt dus omdat zij alleen gevende sm spelen. Gevende sm is sm waarin de dominant alleen maar energie geeft aan de m (zoals een moeder aan haar verwend kind). Gevende sm is echter slechts één vorm van sm.

Het juiste antwoord van onze slavin moet dus zijn: "Ik vind het fijn mijn meesteres te mogen dienen". zo'n antwoord moet er spontaan, eerlijk gemeend uitkomen en niet mechanisch nagemompeld worden. Denk maar dat je een Cleopatra bent, of een trotse amazone, strek je zalig passief uit op je chaisse longue en geef haar de opdracht: dat ze je voeten màg kussen (wat zeg ik?) dat ze je hele lijf moet aflikken, waarbij ze met haar tong zorgvuldig ieder stukje van je lijf koestert, terwijl jij achteloos een druifje van de fruitschaal plukt. Dat is nemende sm, waarbij de s neemt in plaats van geeft.

Als je dus een slavin hebt die stug is, alleen maar als een automaat reageert en slechts op haar eigen plezier uit is, bouw dan strafmaatregelen in. Geef een waarschuwing en eventueel de mogelijkheid tot correctie, en stop anders het hele spel (het beste moment daarvoor is als ze echt geil begint te worden) en laat zo'n stroeve tante zich maar weer aankleden. Je bent als meesteres er echt te goed voor om een spel over je rug te laten spelen.

Maar zelfs in het andere uiterste geval, dat je na een spel zo tevreden over haar bent, dat ze als 'dessert' een beloning heeft verdiend en mág klaarkomen, dan nóg geef je haar de opdracht dat ze voor jóu klaarkomt! Zeg tegen haar: "Lieve schat – terwijl je daar als een geile slet ligt te kronkelen – geef in gedachten je genot, je klaarkomen aan mij! Denk aan je meesteres! Alle lust en geilheid die je nu voelt geef je in gedachten aan mij! Zeg het: meesteres, ik geef mijn geilheid aan U. Ik kom voor U klaar!". Dat is toch een zoet moment tijdens een liefdesspel, als zij tijdens haar grootste genot jóu in gedachten heeft?

Sm en theater

Na dat spel van dat echtpaar ben ik dus meer gaan letten op het geestelijke element in een sm-spel. Zo zag ik eens een meesteres die haar slaaf gebruikte niet als een lakei, zoals hierboven, maar als een bijzettafeltje. Nou lijkt dat flauw, maar als het die slaaf inderdaad lukt om een enigszins fatsoenlijk bijzettafeltje te zijn, dan is dat een creatief proces! Om voor een dier of ding te spelen is een geestelijk proces waarin je je helemaal gaat inleven dat je inderdaad een bijzettafeltje bent! Dat inlevingsvermogen is de basis van mime en van ieder theater, maar ook van geestelijke vernedering in sm.

Ik ben zelf een een pony geweest in een zg. ponyspel. Dat is trouwens een speciaal genre in sm (met eigen ponyfilms en tijdschriften). Mijn meesteres was toen een roodharig stuk. In feite was "zij" een travestiet: een grote man ingeregen in een Hünkemöller-Lexis balijnen corset, wat zijn gestalte nog majestueuser maakte met een rode krulletjespruik. Ze had witte laarsjes aan met een hoge hak en direct over haar corset had zij een strak dichtgetrokken regenjas aan. Dit vervaarlijk-sexy roodharige stuk zat achter mij in een stoel, met in haar hand de leidsels die liepen naar het bit in mijn mond. Ik keek opzij in de spiegel en ik zag bij haar een enorme erectie uit haar regenjas steken. Zij liet de zweep knallen en op het moment dat ik de ruk aan mijn bit voelde begon ik in-pas-op-de-plaats te draven en trok ik haar in mijn fantasie voort in haar koets. Op dat moment liep ik door een straat en zag ik de mensen mijn meesteres toejuichen. Intussen werd ik al dravende geil van mijn trappelende dijen, die tegen elkaar wreven en van mijn rubberen slip die daartussen meebewoog.

Er zijn zeer veel van dergelijke rollen spelen in sm. Maak je keuze: Een gouvernantespel (met overhoren en pak voor de billen); doktersspel (met intiem onderzoek en clysma's); militaire-sm (disciplineren en fouilleren); hondentraining (opleiding tot kuttenlikkertje); hoerenspel (leren je hoerig te gedragen, genaaid te worden in het bordeel met een voorbinddildo); fotosessiespel (met obscene houdingen); dienstmeisjesspel; gymnastiekles (met vernederende bewegingen), babytraining (moeder-kind spelletjes), Cleoptra-spel enz. Al deze sm-rollenspelen zijn gebaseerd op fantasie en inlevingsvermogen en het kan geen kwaad om je als meesteres wat theatertechnieken eigen te maken. Leer bijvoorbeeld om bewust onaangenaam te zijn, al is het spel! Je profiteert daar ook in het dagelijkse leven van als je je woede gedoseerd kunt uiten. Probeer het maar eens: eerst zeg je tegen je slavin met je saaie dag-in-dag-uit stem: "en nu ga je op de grond liggen met je kont omhoog." Dat is een kleurloos verzoek en geen sm! Doe dat zelfde nu nog eens een keer, maar dan alles duizendvoudig vergroot alsof je voor een groot publiek optreedt. Treed buiten je gewone doen, haal je adem in en snauw dan als een waarlijke hellefeeks met snerpende stem: "Op de grond, jij!!! … en die kont omhóóg! OMHÓÓG die kont! zeg ik! Knieën uit elkaar! Zo lig je toch het liefste met je reet voor de hele wereld beschikbaar!"

Door zo te spelen treed je buiten je eigen conditioneringen en door een rol te spelen speel je jezelf. Zoals dit hier staat lijkt 't nog een vrijblijvende formule. Inderdaad als ik de rol van 'brandweerman' zou moeten spelen, dan is die rol voor mij vrijblijvend en staat buiten mij. 't Gaat om rollen die taboe voor jou of je vriendin zijn, rollen die bedreigend zijn omdat ze een intiem geheim stuk van jezelf betreffen. Misschien ben je ergens diep in je hart wel een: hellefeeks, hoer of hulpeloze baby. De beste rollen zijn die een stukje van jezelf zijn, maar waar je nog bang voor bent!

Die geestelijke kant is dus lang niet altijd vrijblijvend "rollenspel" maar kan soms heavy zijn. Ik denk aan dat beruchte Melkweg vrouwenfeest in 1982, toen wij – drie sm-vrouwen – in de Fonteinzaal een sm-theaterspel opvoerden: heel fraai en esthetisch, met blauw licht en zo, een soort sm-ballet op de Bolero van Ravel. Dat was heel soft, heel anders dan die ruige WildSide-performances. Maar hoe fraai en esthetisch ons sm-spel ook was, voor de daar aanwezige anti-sm vrouwen werkte onze act als een rode lap. Zodat de protesten uit het publiek al luider en luider werden en op een gegeven moment het tumult zo hevig werd dat pro- en anti-sm vrouwen met elkaar op de vuist gingen. Een feit dat de historie is ingegaan. Maar ook hier zien wij: voor mij was het blauw, voor anderen was het bloeddoorlopen rood. It's all in the Mind!

Orgasmetherapie in het sm-bordeel

Dat sm zich vooral in je hoofd afspeelt heb ik zelf op een aangrijpende manier ondervonden bij het leren klaarkomen. Ik had op een gegeven moment in mijn leven er moeite mee om bij een partner klaar te kunnen komen. Toen las ik het boek van Maria Marcus, waarin zij beschrijft dat zij, ondanks dat zij hetero is, toch nooit bij mannen kon klaarkomen. Op een keer, terwijl een man haar neukte, ging zij bewust fantaseren dat hij haar expres zo slecht neukte om haar te kwellen, op dat moment kwam ze door die fantasie klaar. Dat is sm op zijn puurst: negatieve energie (frustratie) omzetten in positieve energie (genot).

Toen ik dat verhaal las, ben ik dat gaan toepassen op mijn eigen seks. Als ik tijdens 'gewone' seks met mijn hoofd tussen de dijen van een vrouw lag om haar oraal te bevredigen, en tegelijk mijn kut tegen het bed wreef, ben ik gaan fantaseren dat ik in feite een lesbische hoer ben (wat ik ook ben), dat mijn plezier haar helemaal niets kan schelen – ze heeft er toch immers voor betaald – en dat zij egoïstisch uitsluitend op haar eigen genot uit is om nadat ze is klaargekomen weer op te stappen. Zulke frustrerende fantasieën, waarin ik mij opgeilde aan haar egoïsme, wonden mij dermate op dat ik hierdoor weer bij partners kon klaarkomen.

Op een gegeven moment heb je dergelijke sm-fantasieën niet meer nodig. Maar soms gebruik ik tegenwoordig, als een extraatje ook wel dominante fantasieën, waarin ik juist de klant ben in een lesbisch bordeel die door één, twee, pakweg drie dames bediend word. Zo ken ik ook dames die pas goed kunnen klaarkomen als ze vastgebonden zijn! "Sm wast écht witter!" zou ik iedere orgasmetherapeut vanaf het beeldscherm willen toeroepen.

Geestelijke vernedering — impliciet

Het geestelijke aspect is er niet alleen in een rollenspel, die geestelijke kant is in sm eigenlijk altijd impliciet aanwezig ook als je iemand alleen maar bindt of slaat! Bijvoorbeeld als een mevrouw graag vastgebonden wordt dan is dat om psychische redenen: om de overgave die ze gebonden ondergaat, om het feit dat ze ontheven is van iedere verantwoordelijkheid voor de seks. Als een masochist graag geslagen wordt, dan kan dat mede voortkomen uit de geestelijke behoefte om gestraft te worden, of om pijn voor een ander te lijden. Soms wil de onderdanige zo hard geslagen worden dat zij een huilbui krijgt. In zo'n katharsis kan zij alle in het dagelijkse leven opgespaarde pijn en verdriet uithuilen als een geestelijke schoonmaakbeurt. Het is dus belangrijk in sm om pijn tevens te vergeestelijken. Als ik een dame vastgebonden heb en als ik haar tepels een weinig kwel, en met mijn nagels de pijn wat opvoer, dan zeg ik: "Denk er aan dat je die pijn voor mij lijdt. Ik voel het in mijn kut als ik jou zo zie kronkelen. Als ik mijn nagels wat dieper in je tepels druk, dan heb je die pijn graag omdat je weet dat het mij genot geeft." Het is beslist nodig dat je zo op deze of andere manieren, haar ziel zó weet te masseren, dat ze zich inderdaad volkomen op jou gaat richten, dat ze wat voor je over heeft, ook al doet het pijn. Dat voor-elkaar-wat-over hebben is de basis van iedere liefdesrelatie en ook (hoe ouderwets!) van hoffelijk gedrag: "Ik ben Uw dienaar".

Geestelijke vernedering — expliciet

Ik zie nu verder af van geestelijke vernedering zoals die impliciet in binden en slaan voorkomt of in een sm-rolverdeling. Al die vernederingen krijg je ahw. automatisch cadeau. Ik wil hieronder bespreken: het expliciete gebruik van geestelijke vernedering als een bewust beoefende kunst op zich, ik beperk mij nu dus tot geestelijke vernederingstechnieken.

Tussen haakjes: ik classificeer al mijn sm-videofilms op de computer en van de rubriek 'geestelijke vernedering' heb ik nu al zeker 50 verschillende subvormen die je in die films (en het dagelijkse leven) kan tegenkomen.

De sm-technieken die je in een spel kunt toepassen, kun je verdelen in twee hoofdrubrieken: pijn en vrijheidsbeperking. Je kunt sm-technieken ook op een andere wijze indelen: lichamelijke aspecten en geestelijke aspecten. Op die manier krijgen wij 4 sub-subrubrieken, bijvoorbeeld hebben wij nu bij een denkbeeldige lijn de volgende rubrieken:

Linksboven: lichamelijke pijn(lijke liefkozing). Dit kan bestaan uit: slaan, klemmen, werken met warmte (kaarsvet) en kou (ijsblokjes), electriciteit, maar ook het kietelen met een veer.

En rechtsboven: lichamelijke vrijheidsbeperking bestaat uit het binden met verschillende materialen, hoewel dat niet hoeft, ook bv insluiting in een cel valt hieronder. Wij gaan ons nu speciaal bezighouden met de geestelijke kant van sm, onder de horizontale lijn.

Geestelijke pijn

Het doel van geestelijke pijn is om de onderdanige in een toestand te brengen, waarin hij instabiel wordt of (in de woorden van de hypnotherapeut Erickson), waarin je je dagelijkse vaste referentiekaders loslaat, zodat er een opening in je bewustzijn ontstaat en je open komt te staan voor diepere lagen van je (onder)bewustzijn. Dat is een creatief moment. In zo'n instabiele situatie, waarin je je dagelijkse broodnuchtere gedrag loslaat (los van geïndoctrineerde beleefdheden, controles en andere vormen van zelfonderdrukking) wordt je ontvankelijker voor zelf aanvaarde leiding door een meesteres. Pas als je partner zichzelf gaat openstellen (waarmee je haar helpt door haar te pijnigen), kun je haar (uit haar eigen vrije wil) verleiden tot verdere disciplinering, maar daarover straks.

ANGST (Spelen met ~). Hier geldt het adagium: een mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest. Angst kent de volgende aspecten:

1. Dreigen. Een meesteres die er meteen met zweep op los begint te rammen, die begrijpt niets van sm en laat talloze kostelijke mogelijkheden ongebruikt. De techniek van slaan, bestaat in de eerste plaats uit het dreigen met slaan (het spelen met de angst van de m voor slaag).

Als ik, als meesteres, een slaaf of slavin staand heb vastgebonden, dan sluit ik eerst de toegangsdeur naar mijn sm-kamer, die met een piepend geluid in zijn slot valt. Het is dan stil in mijn sm-kamer. De m raakt in gespannen verwachting, tot hij mijn tikkende hakken achter zich hoort. Voordat ik ga slaan: kondig ik eerst dat slaan aan, ik práát erover, laat hem eventueel de zweep kussen, ik ga achter hem staan en dan is het weer stil. Als ik dan mijn zweep hef is de onderdanige tot het uiterste gespannen. En als de zweep omlaag suist, raak ik hem niet en laat alleen de zweep knallen. Of ik stop juist met slaan en zeg: je verveelt mij, en ik ga wat anders doen. Wij zien met dit laatste: dat omgekeerd evenzo het opheffen van de angst, frustrerend kan zijn en een aspect is van het spelen met angst. Maar dat geldt overal in sm: hard tegenover teder, het is zout tegenover zoet, aantrekking tegenover afstoting! Spelen met angst doe je ook als je dreigt met een scherp mes zonder dat je er ook maar een moment over denkt je partner werkelijk te snijden.

2. Een andere angsttechniek is: doen wat verboden is! Als je iets doet wat verboden is dan is dit een doorbreking van een bepaald taboe. En het doorbreken van een taboe dat geeft lust (zoals George Bataille ons geleerd heeft)! Ik denk daarbij aan die kostelijke scene in Woody Allens "Everything You want to know about Sex". In die film bekent een rabbi aan een presentator dat zijn grootste "perversiteit" is: het eten van varkensvlees, terwijl hij (zijn vrouw?) is vastgebonden. Maar ook seks op spannende lokaties hoort tot deze subrubriek. In diezelfde film, zie je dat een vriendin van Woody Allen alleen kan klaarkomen, als ze seks in een warenhuis hebben. Zoek de taboes op van je vriendin en probeer door met deze taboes te spelen deze te doorbreken.

3. Een derde subrubriek van angst is gebaseerd op verlatingsangst: De angst die van een m bezit neemt als deze vastgebonden is en geblinddoekt alleen wordt gelaten. Verwant hiermee is het negeren van de onderdanige partner. Traditioneel zijn wij gewend als wij iemand ontvangen om klaar te staan met beleefdheden, koffie in te schenken, enz. Hoe louterend is het niet als je eens je masochistische vriendin ontvangt, dat je haar zich onmiddellijk laat uitkleden, naakt in de kamer laat staan, en doorgaat met je werk zonder een woord tegen haar te zeggen. Verwant hiermee is het spelen met jaloezie: wanneer een vastgebonden vrouw moet toekijken hoe haar vriendin met een andere vrouw aan het vrijen is.

4. Faalangst bij het "overhoren" van de m als leerling tijdens een gouvernantespel, en de angst om fouten te maken.

PLAGEN. Het doel van plagen, een tweede vorm van geestelijke pijn, is: instabiel maken. Subvormen van plagen zijn:

1. Aantrekken om af te stoten. De s zit gehurkt boven de m, en verleidt de m haar kut te likken, maar de m kan er net niet bijkomen met haar tong. De s zakt weer een beetje en de m probeert nog hartstochtelijker met uitgestoken tong haar kut te breiken. De m heerlijke dingen beloven, en deze niet doen. Je zegt, nadat je haar tepels een weinig gekweld hebt voor jouw genot: "Na zoveel pijn verdien je een kus, open je mond" en je spuugt in haar mond.

2. Nog fraaier is: afstoten om aan te trekken. In het boek "Spelen met Macht" staat een grandioos verhaal (Jesse) van Pat Califia, waarin zij beschrijft hoe Jesse haar domineert. Jesse houdt Pat af, juist om de aantrekking te vergroten.

Jesse zegt: "Wees lief voor me, schatje, anders laat ik je niet klaarkomen. Daarvoor ben je immers meegegaan, of niet soms? Voor een beetje gepeperde seks. Iemand die je gleuf kietelt?" […] Haar heupen waren tergend dichtbij.

"Ik wilde je eigenlijk mijn kut laten likken", fluisterde ze, "maar nu twijfel ik". Ze trok de rits van haar broek open. Haar kuthaar sprong te voorschijn als een handvol zachte donkere veren.

"Alsjeblieft", kreunde ik.

"Je zult moeten smeken. Eigenlijk verdien je het niet".

Al deze technieken zijn gebaseerd op: Uitstel vergroot het verlangen. Bijvoorbeeld als je je slavin toestemming geeft je been af te kussen en ze komt met haar mond te hoog op je dijen, dan zet je je voet op haar schouder en duwt haar terug "Niet zo haastig, jij!" En je laat haar opnieuw beginnen met een grotere intensiteit. zo'n spel geeft jou als meesteres ook genot, evenals andere Tantalus-achtige plagerijen. Bijvoorbeeld ik streel langdurig met de top van mijn (met glijcreme) gladgemaakte vinger de anus van mijn slavin, die met gespreid-geheven benen, vastgebonden ligt. Ik vraag: "Vind je dat fijn?". Zij antwoordt "Ja, …". (eerste foutje, het moet natuurlijk zijn: "Ja, meesteres", maar ook goed is: "Nee, meesteres", want naast beleefdheid stelt ik ook eerlijkheid op prijs. Als ik niet weet wat er in haar omgaat kan ik nauwelijks met haar spelen. Maar daar gaat het mij nu niet om). Als ik dan vervolgens vraag "Zal ik mijn vinger, een kootje diep, in je kont steken?" en ze zegt: "Ja, meesteres" dan is dat onvoldoende, omdat het kleurloos is. Als ik daarop vraag waarom ze dat zo graag heeft en ze mompelt zoiets als: dat ze dat lekker vindt, dan laat ik haar smeken "Alsjeblieft meesteres, steek die vinger in mijn kont, omdat ik dat zo geil vind". Maar dan ben ik nog niet tevreden, omdat haar gevoel nog in haar hoofd zit en niet in haar kont. Ik wil dat zij haar neutrale stem laat varen, dat ze echt laat merken dat ze iets graag wil. "Stel je eens in gedachten voor wat een zalig gevoel het is als die vinger heel langzaam bij jou naar binnen glijdt" Zo krijg ik haar werkelijk buiten haar zinnen, zodat ze begint te jammeren en te smeken en met haar kont te draaien, om die vinger die haar zo plaagt erin te krijgen.

3. Er zijn nog talloze andere soorten plagerijen zoals: de onderdanige op één been laten staan en haar duwen geven, het tot vervelens toe over de grond laten kruipen, en voortdurend correcties blijven geven. Een wat langduriger plagen kan leiden tot een fraai en goed geïntegreerd Kat-en-muisspel. Een van de beste verhalen over geestelijke vernedering staat ook in het zelfde boek (het verhaal: Spel met passies) van Martha Alexander. In dit verhaal is Meg een zelfbewuste wat mannelijke vrouw, die in het dagelijkse leven een leidende functie heeft . Maar tijdens een sm-spel moet zij van haar dominante vriendin Carole roze hyper-vrouwelijke kleding aantrekking op roze pumps.

"Loop eens een rondje", gebaarde Carole, "en laat zien hoe goed je op die prachtige schoenen kunt lopen … en niet struikelen", voegde ze eraan toe. […] Carole stak twee vingers onder de band en trok Meg mee naar de spiegel. Meg bekeek zichzelf. De lipstick, de opzichtige oorbellen en de afschuwelijke roze en frambozenkleurige kledingstukken waren in volkomen tegenstelling met haar gevoel van fatsoen en conservatieve smaak. Ze zag eruit als een met de hand beschilderd misbaksel, maar de halsband deed in feite de deur dicht. […]

Bedenk, dat in het dagelijkse leven Meg een stoere pot is, met een zwarte band in Akido. Voor haar is dergelijke ultra-vrouwelijke kleding een vorm van travestie.

"Kijk Meggie", zei Carole en raakte met haar vingers het kleine ovalen stukje metaal aan de halsband aan, "dit is een heel speciaal cadeautje. Er staat op: "Ik heet Meggie en ik ben verdwaald. Brengt U mij s.v.p. terug naar mijn eigenares, Carole Schwartz. Beloning. Telefoon: 675-8923". "Nu hoef je nooit meer bang te zijn als ik je uitlaat", zei Carole […] "En laat me nu maar eens zien dat je een lief hondje kunt zijn", zei Carole terwijl ze de kamer rondkeek en Meg in haar frambozenkleurige en roze kleren op handen en voeten ging staan. "Breng me die krant maar eens".

Disciplinering

Een goeie disciplinering kan pas slagen als de onderdanige instabiel en murw is gemaakt (door slaan, angst, plagerijen) en zèlf naar disciplering gaat verlangen. Er zijn twee vormen van disciplinering:

UP. In de Up-vorm is de dominant warm, moederlijk en geeft zorg. Er is toenadering tussen de s en m. Alle vormen van up-vernedering zijn er op gericht die warme-moederlijke zorg vorm te geven. Het adagium hier is: dat je als dominant soms met een aai over de bol, bij een onderdanige meer bereikt om haar naar je pijpen te doen dansen, dan een langdurige snauwpartij. Dat geldt zeker als de m eerst wat geleden heeft en hunkert naar een beetje warmte. Vormen van Up-vernedering zijn bv: belonen-prijzen van de m, het actief liefdevol laten dienen van de s door de m, eerbetoon geven aan de s, helpen van de s, knielen uit liefde, likken van schoenen, het laten zuigen op de vingers van de s, enz.enz.

DOWN. In de Down-vorm is de dominant hard, egoïstisch en koud als een tiran. In de down-vorm wordt de afstand tussen de s en de m vergroot. Ik vind de down-vorm het interessantste en je kunt enorm veel leren van de dominante gebaren die strenge onderwijzers, en verpleegsters kunnen maken (ik denk aan die adembenemende hoofdzuster uit de film One Flew over the Cuckoo"s Nest). Down-vormen van vernedering zijn bv.: bespotten van de m, beschaamd maken, de m is dienstbaar aan de s (maar nu op basis van dwang, de m wordt gebruikt als een "ding" voor de seksuele genoegens van de s, bijvoorbeeld in face-sitting positie), de m zich zelf laten vernederen (door de m bij iedere tik voortdurend "Dank U wel, meesteres" te laten zeggen, tot vervelens toe). Verder: het constateren van fouten, corrigeren en straffen van de m, begieten, onder hak houden, inspectie van intieme lichaamsdelen, betasten en fouilleren (tijdens militaire-sm),laten kruipen over de grond, de intieme lichaamsdelen van de m laten ontbloten en beschamende posities laten innemen, uit een bak laten eten als een dier, onderdrukkende gebaren (bij de kin, of oorlel pakken), afwijzen en onzeker maken van de m, laten kussen van de zweep.

Nawoord

Tot zover. Ik hoop dat dit artikel je aanleiding geeft om wat meer geestelijke vernedering in je spel toe te passen.

Overgenomen met toestemming

© Betty Paërl, 2003.

Laatste wijzigingen

14-09-2017:

Nieuwe versie

Bijna op de kop af tien jaar is er niets meer gewijzigd aan Hommage à Madame. En dus was de webstek ondertussen technisch zwaar verouderd. Tegenwoordig browsen velen het internet met hun mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je met zo'n ding, naast bellen, hooguit een sms'je versturen of ontvangen. Tijd dus voor een nieuwe versie!

Versie 6 van Hommage kunt u nog niet met enig fatsoen op uw mobieltje bekijken. De nieuwe versie is nog altijd gemaakt met het oog op de desktopomgeving. Echter, door gebruik te maken van moderne(re) technieken is er wel de basis gelegd voor een versie die geschikt is voor kleine schermpjes als die van de mobiele telefoon. Nu de desktopversie klaar is, ga ik me daar dan ook op richten. Het zal geen tien jaar duren voordat versie 6.1 gereed is ☺.

Zoals ook met versie 3 en versie 4 is gebeurd, is versie 5 nu bevroren. Wanneer dat u belieft, kunt u deze bevroren versie nog eens bekijken.

Nieuw verhaal: Straf

We hebben in de afgelopen tijd niet helemaal stilgezeten. Er zijn best wat stukken geschreven: de meeste daarvan zijn ook gepubliceerd, vaak op Fetlife. In de komende tijd zullen deze stukken, voor zover relevant, op Hommage worden gepubliceerd.

straf is een verhaal van Madame uit 2010, met een twist aan het eind.

Nieuw verhaal: De klos @ The Boss

De klos @ The boss is een verhaal uit 2011, van de hand van René. Het handelt over een spannend bezoekje aan een gay‑bar.

25-10-2010:

Nieuw informatief stuk: Hoe versier je een Domme?

Een veelgehoorde klacht van onderdanige mannen is dat het zo moeilijk is een leuke dominante vrouw te vinden. Madame schreef een aantal tips die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten.

Nieuwe kronkel: Memory Lane

Het internet is een goudmijn van informatie en vermaak. Zeker ook waar het sm betreft. Wat velen echter nog niet weten is dat je meer kunt vinden dan alleen datgene wat vandaag online staat. We hebben allemaal de beschikking over een archief van tien jaar internet.

08-08-2010:

Nieuw informatief stuk: Slaventraining

Velen vinden het leuk hun slaaf te trainen. Maar hoe pak je zoiets aan? Madame dook in de theorie én in de praktijk en schreef er een uitgebreid artikel over.

27-07-2010:

Hoewel deze webstek al een paar jaar een slapend bestaand leidt, krijgen we er nog met enige regelmaat commentaar op. Vaak leuk en positief commentaar. Hommage à Madame is kennelijk nog altijd een plek die mensen waarderen. Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Al enige tijd sluimert bij ons de behoefte de webstek nieuw leven in te blazen. Mijn lief heeft zelfs al een mooi verhaal klaarliggen — ik hoef het alleen nog maar de benodigde technische bewerking te geven. U mag het dus binnenkort online verwachten.

Maar we hebben nóg een verhaal liggen. En dat verhaal is zo leuk dat we het vandaag meteen plaatsen.

Nieuw verhaal: Weddenschap

Wat als je meesteres je in het vooruitzicht stelt dat een langgekoesterde droom werkelijkheid zal worden? Je hoeft er alleen maar een weddenschap voor te winnen. Boefje schreef er een leuk verhaal over, met een briljante clue

28-09-2008:

Vandaag zijn alle links nagelopen. Er zijn er 22 aangepast en 4 verwijderd. Als je weet dat er in totaal 87 externe links op deze pagina's staan, dan weet je nu ook dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren en dat het hard nodig was alles weer eens te bekijken.

Het verwijderen van links geeft soms een wat weemoedig gevoel. De parenclub waarin wij onze eerste voorzichtige cuckolding-stappen zetten, Le Cour in Oisterwijk, bestaat niet meer. Ook het favoriete restaurant van DP uit Uit eten met Madame is verdwenen. Niets is eeuwig, maar toch is het jammer dat er dingen uit je verleden verdwijnen. Uiteraard blijven de herinneringen!

Op de linkenpagina is de link naar het BDSM relatie- en adviesbureau van Claire van Dam verwijderd. Dit bureau blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Miss Nora uit Duitsland heeft haar studio kennelijk opgegeven; haar literatuuropsomming is gelukkig nog wel terug te vinden op het Internet Archief, en daarom verwijst de link daar nu naartoe.

10-06-2007:

Ooooo, wat ben ik blij met Linux!! Dolblij met Linux, mag je wel zeggen. Echt, ik kan niet beginnen te vertellen hoe enorm goed ik me voel terwijl ik deze woorden schrijf. En dat komt door Linux.

Wat wil het geval?

Een ieder die Hommage à Madame een beetje heeft gevolgd in de tijd, weet dat er eerdere versies zijn geweest. En die weet ook, of zou kunnen weten – of heeft ergens in het achterhoofd iets van "Owja" – dat ergens, jaren geleden, verhalen zijn gepubliceerd die ergens tussen twee versies in verloren zijn gegaan.

Ik had die verhalen nog wel. Dat wil zeggen: de harddisk waar die verhalen opstaan, die heb ik al die tijd bewaard.

Maar ik kon er niet bij. Telkens als ik die oude harddisk aan een andere pc koppelde (ik heb het een keer of drie geprobeerd), molesteerde ik daarmee meteen de harddisk van die andere pc. Ik begon daarom te geloven dat er misschien ergens kortsluiting zat in die oude harddisk. Of een ander technisch mankement. In ieder geval zorgde die oude harddisk er steeds voor dat ook andere harddisks de geest gaven. En dus kon ik niet bij mijn verhalen.

Waarom ik dat kreng dan toch zo lang heb bewaard? Nou, je leest weleens wat. En je ontdekt dat er bedrijven zijn die nog heel veel data van oude harddisks kunnen halen. Zelfs als die krengen op het oog verwoest zijn door brand of door waterschade. Nou zijn die bedrijven hartstikke duur, en is mijn portemonnaie niet overdreven gevuld en dus lag dat ding daar jaar na jaar braaf te wachten op betere tijden.

Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen week kreeg ik problemen met mijn pc. Die zijn voor een groot deel opgelost, al vertrouw ik het ding niet helemaal. En toen dacht ik: ach, als dat ding toch op half elf hangt, waarom koppel ik die oude harddisk er niet eens aan?

Zo gezegd, zo gedaan, en wat denk je? Linux mount het kreng probleemloos!! Alles heb ik terug kunnen halen!

Je kunt je dus misschien wel voorstellen in wat voor euforische bui ik nu ben.

Enfin, snel alles op Hommage plaatsen dus maar. En dit keer wél backups maken! Vandaag dus een aantal verhalen van lang geleden. Een jaar of vijf geleden. Het doet mijn lief en mij veel plezier u ze te kunnen presenteren.

Nieuw verhaal: No more prince

Een jaar of vijf geleden heb ik enige tijd een Prince Albert gedragen. Het verhaal rond het zetten van dat ding is al lange tijd op Hommage te lezen (namelijk hier).

Niet veel later ben ik mijn PA verloren. In dit nieuwe verhaal kunt u lezen hoe dat zo kwam.

Nieuw verhaal: Bedazzled!

De titel van dit verhaal is gejat van de gelijknamige film. En niet zonder reden: lees het verhaal van een zinderende mind play in de beginfase van onze sm-relatie zelf maar.

Nieuw verhaal: Hoe vertel ik het mijn Domme?

Gewoon zin hebben in een pak slaag. Als onderdanige kun je je domina moeilijk opdragen de zweep ter hand te nemen. Gelukkig zijn er truukjes te bedenken die soms heel goed werken.

Nieuw verhaal: Proefcollar

Een mooie dag: de dag dat mijn lief me mijn proefcollar schonk.

Nieuw verhaal: Minnaar

Het laatste verhaal van eigen hand uit deze serie uit midden 2002. Mijn lief had me opgedragen een minnaar voor haar te zoeken. En dat kwam hard binnen.

15-04-2007:

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het op de rails krijgen van Cuckolds à Madame. En met succes: de zusterwebstek van Hommage begint heel aardig te lopen. Inmiddels hebben zich ruim 200 mensen aangemeld, zijn er meer dan 450 berichten geplaatst en een kleine 400 foto's. Voor een ieder met interesse in cuckolding dus inmiddels echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen.

Nieuw verhaal: In de auto

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Madame schreef een stukje over een gelukkig moment in een reis naar huis.

Nieuw verhaal: Ritmeester/slaaf

Eric Masters schreef al enige tijd geleden dit verhaal. Speciaal voor Madame nu eens een keertje met de man in de onderdanige rol; iets wat in het normale leven ver van zijn bed staat. Met welgemeende excuses aan Eric's adres, voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het verhaal hier op Hommage à Madame geplaatst werd.

01-01-2007:

Wij wensen u allen een allemachtig prachtig fabelachtig 2007!

Veel nieuws hebben we niet te bieden, maar wat we te bieden hebben kan heel erg leuk worden voor mensen die graag meedoen; mensen dus, die van het interactieve werk houden. Daarvoor zijn we een nieuwe webstek gestart: Cuckolds à Madame. Het is uiteraard nog erg leeg daar. Aan u de mooie taak om de ruimte te vullen

21-10-2006:

Nieuwe versie

Wanneer u onze wijzigingen eens doorneemt, zult u tot de ontdekking komen dat we regelmatig schreven dat een nieuwe aanvulling toch wel enige tijd geleden was. Zoals men Einstein vaak in de mond legt: "Alles is relatief" (wat natuurlijk niet waar is, want de lichtsnelheid is, naar men vooralsnog aanneemt, absoluut). Dit keer is het pas écht een hele tijd geleden. Wel ruim anderhalf jaar!

We hebben regelmatig aan u gedacht. We hebben regelmatig aan onze webstek gedacht. Maar door privé-omstandigheden hadden we absoluut de tijd (en vaak de zin) niet om zelfs maar na te denken over Hommage à Madame. Laat staan dat we er aan hadden kunnen werken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de webstek. Zoals u direct kon zien toen u hier binnenkwam, is de vormgeving drastisch aangepast. De factor 'tijd' zal een bepalende rol blijven spelen. En het onderhouden van de webstek zoals we die hadden, vreet tijd. Teveel tijd. We hadden (en hebben) behoefte aan een webstek die makkelijk te onderhouden is. En dus is rené zich een beetje in php en css gaan verdiepen. Het resultaat is dat we nu mallen hebben gemaakt, die ons in staat stellen in een minuut of tien een nieuwe tekst online te brengen. Dat helpt. Daarnaast hoeven we aan de menu's en aan de sitemap hoegenaamd niets meer te doen: dat wordt allemaal automatisch gegenereerd. Ook dat helpt. Maar wat nog het meest helpt, is onze keuze om niet meer zoveel plaatjes te gebruiken. Het nemen van de foto's, het uitzoeken van de meest geschikte exemplaren en het bewerken van de afbeeldingen waren de grootste tijdslorpers.

Om toch ook nog een leuke grafische versie te kunnen bieden, hebben we besloten het idee bij elke tekst een passend plaatje te maken los te laten. Bij een tekst wordt nu een willekeurige afbeelding geplaatst.

Wat hebben we op dit moment wel en wat hebben we niet? Alle verhalen, kronkels, informatieve stukken en recensies zijn er nog. We hebben ze stuk voor stuk doorgespit en de kapotte links hersteld waar dat kon, vervangen wanneer dat nodig was en verwijderd als de betreffende pagina niet meer bestaat (iets wat helaas nogal eens voorkomt). Een gastenboek is er nog niet. Een mailform evenmin. Ze zitten wel in de planning, maar onze prioriteit ligt nu eenmaal bij de teksten. En dat zal altijd zo blijven.

U, onze bezoeker, heeft nu de keuze uit twee verschillende vormgevingen. Nog een belangrijk voordeel van het werken met php: het is heel makkelijk een aantal vormgevingen naast elkaar te hebben. Als die eenmaal gemaakt is, hoeft er hoegenaamd geen onderhoud op te worden gepleegd.

Helemaal tevreden zijn we nog niet. In Firefox ziet onze webstek er prima uit. Maar in Internet Explorer zijn er nog wat schoonheidsfoutjes. We doen ons best daar verandering in te brengen, maar aangezien we thuis geen Windows-machine hebben (en dus ook geen IE), is het lastig testen. Tips zijn van harte welkom, maar bedenk wel dat we alleen code gebruiken die voldoet aan de W3C-standaards.

Behalve een nieuwe versie hebben we ook wat spiksplinternieuwe teksten. Eén daarvan plaatsen we vandaag online:

Nieuw verhaal: The surrendered wife

Vrouwen horen onderdanig te zijn. Dat is nu eenmaal iets wat de natuur zo voorzien heeft. Met een handleiding als steun, probeerde Madame haar huwelijk een zetje te geven.

14-01-2005:

Nieuw verhaal: U vraagt, ik draai

Op mailing-lijsten, groepen en allerlei andere interessante plekken waar mensen samenkomen, wordt soms heel wat op elkaar gevit. Men is te lief, te gemeen, doet zus en zo niet zoals het hoort … en ga zo maar door.

Om alle gekissebis eens een keertje voor te zijn, schreef Madame haar avontuur eens op verschillende manieren op.

Nieuw verhaal: De opdracht

Is het nu een verhaal of een kronkel? Het zit er een beetje tussenin. Madame en René schreven allebei een deel van dit stuk dat handelt over opdrachten in hun relatie.

Nieuw verhaal: 'Aardbei'

U wordt verwend: er is zelfs een derde verhaal van Madame. 'Aardbei' beschrijft een typische sm-scène tussen een Domina en haar slaafje.

18-12-2004:

Wie de afgelopen twee of zo weken een kijkje is komen nemen op onze webstek, zal het opgevallen zijn dat we openden met een In Memoriam. Nu is Peter het absoluut waard dat we wat aandacht aan hem besteden, maar het werd wel tijd dat we weer met de normale openingspagina zouden komen.

Het was ook de bedoeling dat na een dag of drie al te doen. Maar toen kreeg ik het op m'n heupen en hebben we iets gedaan dat we al heel lang wilden: we zijn thuis overgestapt op Linux. En wel cold turkey. Het is hartstikke leuk, het is heerlijk, maar het is ook erg tijdrovend geweest (en nog). En dat terwijl 'tijd' nu juist iets is waar we toch al niet al teveel van hebben.

Hoe dan ook, inmiddels zijn we zover dat we internet weer op kunnen, (bewegend) beeld en geluid hebben, een tekstje kunnen schrijven en een plaatje kunnen bewerken. Nu nog leren omgaan met al dat moois, nog een beetje fijnstellen (de Eudora-mails bijvoorbeeld zien te importeren in Evolution) en we zijn weer helemaal paraat. We hebben ondertussen aardig wat materiaal voor Hommage verzameld en gaan daar nu snel mee aan de slag. Hoewel 'snel' natuurlijk, gezien onze beperkte tijd, waarschijnlijk een relatief begrip zal blijven.

Voor wie het In Memoriam nog eens wil nalezen: het is hier te vinden.

03-10-2004:

Bijna twee maanden lang is Hommage à Madame niet ge-update. En de update die we u nu bieden is helaas niet erg groot. De oorzaak ligt in het feit dat rené een nieuwe baan heeft gevonden en daardoor heel veel minder tijd aan de webstek kan besteden. We hopen dat we in de toekomst weer wat meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor onze webstek, al zal de update-frequentie permanent lager liggen dan het afgelopen jaar het geval is geweest.

Nieuwe recensie: Mauro Bolognini: Husbands and lovers (film)

Een film over een echtpaar, waarvan de vrouw besluit een minnaar te nemen. En er haar echtgenoot alles over te vertellen.

Nieuwe link: International Order of Secular Cybelians

Een heel bijzondere webstek is die van de International Order of Secular Cybelians. Het betreft een groep mensen die een levensstijl aanhangt waarin de vrouw de dominant is. Ze hebben er zelfs een religie van gemaakt. Men sluit onder meer huwelijken, waarin cuckolding een belangrijke plaats inneemt.

Aanpassingen aan het gastenboek

Persoonlijke omstandigheden hebben ons genoodzaakt het gastenboek bij Ejuca te sluiten. Maar we stellen uw reacties buitengewoon op prijs. Daarom hebben we een andere manier gezocht, die ons in staat stelt toch een gastenboek te handhaven. Er kleeft een klein nadeel aan: uw reactie zal niet meer automatisch (en dus direct) aan het gastenboek worden toegevoegd. Wij vinden dat jammer, maar niet onoverkomelijk. Hopelijk bent u het daar mee eens.

08-08-2004:

Nieuwe informatie: Hoe kies je een professionele Domme?

Madame geeft enkele tips en aanwijzingen voor mensen die van plan zijn eens een commerciële Meesteres te bezoeken.

Nieuwe kronkel: Sm en commercie

Madame is een jaartje commerciële Domina geweest. In deze kronkel vertelt zij daarover.

Nieuwe kronkel: Dromenvanger (of: wil de man van onze dromen nu opstaan?)

Iemand vinden, als het voor meer is dan alleen maar seks, blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je graag een heel speciale man wilt laten delen in je relatie. En al helemaal niet als die relatie niet alledaags is.

Nieuw verhaal: FemDom‑weekend in de Belgische Kempen

dick^{MrsBritta} schreef een verslag van zijn ervaringen op een weekend van de Dominante Dames op Yahoo Groups.

Twee links verwijderd

D/s Webhosting, onze host, heeft ons laten weten dat ze hun activiteiten staken. Ons wordt gegarandeerd dat onze webstek gewoon bij hen kan blijven draaien (net als de andere bij D/s aangesloten websteks), maar ze nemen geen nieuwe opdrachten meer aan en geven geen support meer. Reden om de link naar hun thuispagina te verwijderen (er is toch niets meer te zien). En bovendien een reden om eens te overwegen of we misschien eens een eigen domein moeten gaan nemen. Dat lijkt ons sowieso een goed idee, omdat we vinden dat we best wel een beetje volwassen aan het worden zijn. U wordt op de hoogte gehouden.

Ook de link naar www.bdsm-voor-jongeren.nl is verwijderd. Deze site bestaat niet meer; de nieuwe webstek van deze club is SamariuM.

21-06-2004:

Aanpassingen navigatie

We hebben getracht de navigatie wat te verbeteren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat het gastenboek en het forum moeilijk te vinden waren; 'niemand' verwacht dat soort zaken onder het kopje >Contact te vinden. Mensen waren zelfs stomverbaasd toen we ze vertelden dat we wel degelijk een gastenboek en een forum hadden. Daarom hebben we die twee zaken verplaatst en hun eigen plekje gegeven in het hoofdmenu. En nu maar hopen dat het er wat drukker gaat worden ☺.

Verder zijn we van plan naast boeken ook films te recenseren. Daarom is Bibliografie in het hoofdmenu veranderd in >Recensies.

Nieuw verhaal: De dag vooraf

Het was de tweede keer dat mijn liefs minnaar over de vloer kwam. Tot mijn grote vreugde beschreef Madame dit keer eens haar kant van de beleving. Een aanrader. En niet alleen omdat het een mooi stuk is geworden, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt dat een dominante het toetsenbord ter hand neemt.

Nieuwe recensie:Anita Phillips: A defense of masochism

Het begint er een beetje op te lijken dat guilty^ onze vaste recensent wordt, en daar zijn we erg blij mee. Dit keer twee recensies van zijn hand. De eerste daarvan betreft een non-fictieboek van Anita Phillips. Zij schreef een pleidooi voor masochisme.

Nieuwe recensie: Jacqueline Carey: De kushiel-trilogie

Voor guilty^'s tweede recensie heeft hij zelfs drie boeken moeten lezen. Het betreft de Kushiel-trilogie, een fantasy-verhaal met veel sm-kenmerken.

04-06-2004:

Nieuwe link: MSN-groep Hoorndragers

Een nog nieuwe groep voor mensen die zijn geïnteresseerd in alle vormen van relaties waarin de man het aangenaam vindt te weten dat zijn vrouw vrijt met andere mannen. Vanzelfsprekend komt ook cuckolding hier ruimschoots aan bod. Een veelbelovende Nederlandstalige groep, van goede kwaliteit, die ik graag aanbeveel.

28-05-2004:

Nieuw verhaal: Een Husband Training

Ter verbetering van zijn dienstbaarheid naar zijn Meesteres Didi, werd john naar een Husband Training van OWK gestuurd. Dit is het verslag van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Tsjechië.

Nieuwe informatie: OWK, de haalbare droom

Voor wie erg nieuwsgierig is geworden door johns verhaal, of voor wie sowieso benieuwd is naar hoe het daar nu werkelijk zit, een inleiding over OWK. Ook deze inleiding is van de hand van john.

Nieuwe informatie: Spelletjes om het leven van slaven zuur te maken

Van Meesteres Jay kreeg Madame een aantal spelletjes om het leven van slaven zuur te maken. In die artikel, in samenwerking met de redactie van de Kerfstok tot stand gekomen, de spelregels.

Nieuw kronkel: Goed of fout binnen sm

Bestaat er goed en fout in SM? En zo ja, wat is dan goed en wat is fout? Madame laat er haar gedachten over gaan.

Nieuw link: SamariuM

De nieuwe officiële webstek van BDSM voor jongeren van 18 tot ongeveer 30 jaar. Met uitgebreide informatie, een mailinglijst, een chatroom, verhalen en nog veel meer.

Vier nieuwe verhalen van rené

Met het vierde deel, wordt Schets van een droom afgerond. En dat werd tijd ook. Niet omdat ik niet achter het verhaal zou staan (integendeel), maar omdat er al een tijdje twee andere stukken klaarliggen die pas ná publicatie van Schets van een droom het net op kunnen.

Dat zit zo: Mijn lief schreef me een e-mail. Nu ja, eigenlijk kroop ik in haar huid en schreef een e-mail aan mezelf. Deze mail grijpt hier en daar terug op schets van een droom. En dus moest dat verhaal eerst compleet online staan. Een e-mail aan mijn lief is de visie van de Dominante op reeds gepasseerde, en mogelijk voor de deur staande gebeurtenissen.

En dan. Soms wordt de droom door de werkelijkheid achterhaald. En die werkelijkheid blijkt er dan nét even anders uit te zien, dan je had verwacht. Het is dan natuurlijk niet handig de feiten al gepubliceerd te hebben, voordat de droom on-line staat. Soît, hoe beleef je nu als cuckold zo'n avond in het eggie? Daarover gaat Pijn.

Ten slotte een verhaal met een heel ander thema. De worsteling van een onderdanige met zichzelf, tegen de achtergrond van een bijeenkomst van Dominante Dames: Breek me.

14-05-2004:

Nieuw verhaal: Over de grens

Een verslag van john{D}, waarin hij vertelt hoe en waarom hij samen met Madame een flinke grens slecht.

Nieuwe informatie: Een paar scenario's voor rollenspellen

De titel is helder: Madame geeft in het kort enkele ideeën voor rollenspellen.

Nieuwe kronkel: Met dank aan Ron en kitten: een bloemlezing

Eén van de belangrijkste discussieplatforms aangaande SM, is de verzameling mailinglijsten van nl-bdsm.org. Petra schreef een prachtige kronkel naar aanleiding van het overdragen van nl-bdsm.org aan een nieuwe eigenaar.

Nieuwe link: Meesteres Jay

Een commerciële studio in de omgeving van Gent.

01-05-2004:

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 3

Het vervolg van rené's verhaal over een mogelijke toekomst.

Nieuw informatief stuk: Eenzame opsluiting

Slaaf martin{A} schreef voor ons een helder stuk over eenzame opsluiting.

Forum

Mailen kunt u ons al heel lang. Onze mailing bestaat ook alweer een aardig tijdje. En een kleine maand geleden hebben we een gastenboek toegevoegd. Vandaag wordt Hommage à Madame uitgebreid met nog een andere mogelijkheid tot interactie. Interactie met ons en met andere bezoekers van onze webstek: een forum. We zijn erg benieuwd of ons forum levensvatbaar is.

Nieuw link: Femdom Benelux

Een Yahoo group voor dominante dames uit de hele Benelux. De leden van de groep wisselen ideeën en tips uit en komen regelmatig bij elkaar. Zowel om te praten, als voor speelfeesten. Mannen alleen en vrouwelijke subs worden op deze groep niet toegelaten.

Nieuwe link: Rowena BDSM

Een link naar een commerciële studio.

23-04-2004:

Nieuwe kronkel: Bij ons komen er ook spruitjes op tafel

Wij hebben de perfecte D/s. Elke stap die we zetten veroorzaakt groei, elke dag staat in het teken van onze 24/7. Daar getuigen onze schrijfsels immers van. Toch?

Nieuw informatief stuk: Trampling

Trampling is meer dan zomaar over iemand heenlopen. Burgie vertelt er alles over.

Nieuw verhaal: Oudjaar en een nieuw begin

Een mooi, waargebeurd cuckolding-verhaal van Martin de Vos.

Nieuwe link: Claire van Dams BDSM relatie- en adviesbureau

Bij ons weten uniek in de Nederbelgische SM-scene: een serieus relatie- en adviesbureau. Men biedt onder meer relatiebemiddeling en kennismakingsdiners. Op de webstek is bovendien de nodige informatie te vinden.

Nieuwe link: Miss Nora's literatuurlijst

Miss Nora is een commerciële, Duitse meesteres. In die zin dus niet zo heel interessant voor Hommage à Madame. Wat wel interessant is, is haar opsomming van FemDom-litaratuur, inclusief korte inhoud. De link verwijst naar die opsomming.

07-04-2004:

Vandaag hebben we een gastenboek toegevoegd aan de webstek. Het is te vinden in menu-onderdeel Contact en onderverdeeld in een mogelijkheid tot lezen en een mogelijkheid tot tekenen.

06-04-2004:

Het is iets meer dan een maand geleden dat we mailing 14 de deur uit deden. De reden dat het zolang geduurd heeft voordat u weer iets van ons verneemt, is dat we de volledige site hebben herzien. De lay-out is compleet vernieuwd, de wijze van navigeren eveneens.

We hebben goed geluisterd naar de commentaren die we kregen en hebben dat een belangrijk gewicht gegeven. De meeste aanpassingen zijn op uw verzoek gedaan. Vanzelfsprekend zullen sommigen het jammer vinden dat bepaalde aspecten van de vorige versie vredwenen zijn. Ondergetekende niet het minst. Toch hopen we met de nieuwe versie een stap vooruit te hebben gezet. Al was het alleen maar omdat nu ook met andere browsers dan die van Microsof, de webstek volledig benut kan worden.

Nieuwe kronkel: Het evangelie volgens Lucifer

Dr. Lucifer DeVille geeft op een prachtige manier zijn visie op SM.

Nieuw: Leeswijzer

In dit stuk geeft Madame een toelichting op onze webstek.

Nieuw: Sitemap

De nieuwe versie van Hommage à Madame biedt ook een sitemap. Handig voor een snel, volledig overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.

Nieuw: The making of Hommage à Madame

Ook direct gerelateerd aan de overgang van versie drie naar versie vier, is The making of Hommage à Madame. We vonden het leuk de ontstaansgeschiedenis van onze webstek met u te delen. Dat hebben we dus ook gedaan.

24-02-2004:

Dit keer hebben we zelf weer eens het toetsenbord ter hand genomen. Dat wil zeggen eigenlijk is het een continu proces – een stuk wordt meestal niet in één keer geschreven en we hebben nog een behoorlijk aantal verhalen, kronkels en informatieve teksten liggen die pas in een later stadium geschikt zullen zijn voor publicatie, omdat we ze nog niet 'af' vinden –, maar uit dat proces zijn nu een verhaal en een informatief stuk ontluikt.

Nieuw informatief stuk: Van streel- tot geselzweep

Welk soort zwepen is er? Hoe hard sla je met een zweep, en waar sla je wel of niet? Madame geeft de antwoorden.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 2

Het tweede deel van het verhaal over een mogelijke toekomst.

We zien hier een andere reden waarom verhalen die al wel af zijn, nog niet op de webstek worden gepubliceerd soms worden verhalen gebruikt in bladen als De Kerfstok of Massad. Zulke bladen willen vanzelfsprekend de primeur; het is niet leuk als het verhaal al op internet te vinden is, wanneer je blad nog niet eens bij de drukker ligt. Deel 3 van Schets van een droom is al lang geschreven. Wie niet nog een paar maanden wil wachten om het op onze webstek te kunnen lezen, kan het vinden in de eerstvolgende Kerfstok.

03-02-2004:

Vanwege enorme drukte heeft het even geduurd, maar hier is 'ie dan de nieuwe update van Hommage à Madame. We hebben maar liefst vier nieuwe verhalen en één nieuwe link. De verhalen zijn allemaal van de hand van derden en we zijn er erg blij mee dat zoveel mensen hun teksten aan ons toevertrouwen.

Nieuw verhaal: Angel

Embee verrast ons met twee mooie verhalen. Het eerste verhaal speelt in een mysterieuze sfeer. Het gaat over twee dames op stap.

Nieuw verhaal: Een proces

Een man vertelt over zijn domina haar spel met een ander en zijn gevoelens daarbij. Een prachtig verhaal van Embee.

Nieuw verhaal: De kuisheidsgordel

Een oud, maar schitterend verhaal over een vrouw wier man voor een moeilijke keuze gesteld wordt. Van D. Glenn Arthur jr, in een mooie vertaling van excolo{S}.

Nieuw verhaal: Vincent op bezoek

Een spannend verhaal van Laurenz, met een cuckolding-thema.

Nieuwe link: Wives considering cuckolding hubby

Een Yahoo groep voor vrouwen die hun man cuckolden of overwegen dat te gaan doen. Ook serieuze, in cuckolding geïnteresseerde mannen, zijn welkom op dit gemodereerde forum. Zeer aanbevelenswaardig, met name voor dames.

16-01-2004:

Nieuw verhaal: Het slaaptekort of mijn pijnlijke tepels

Wat als je na een drukke dag ontzettend verlangt naar een degelijke nachtrust en je Domme heel andere plannen heeft? Een prachtig verhaal van gentlesub.

Nieuwe kronkel: Rekeninghoudend rekenen

Het kan zo nu en dan verdomd lastig zijn te bepalen waar de grens ligt hoe vaak kan men slaan? Odalisque ontwikkelde een methode om dat te bepalen.

30-12-2003:

Nog net voor het nieuwe jaar werd onze webstek weer een stukje uitgebreid. Dat biedt ons, naast het u verwittigen van deze uitbreiding, de gelegenheid u een bijzonder prettige jaarwisseling te wensen ☺.

Nieuw verhaal: Schets van een droom, deel 1

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wegdromend probeer ik er een beeld van te schetsen. Het is een verhaal in delen; dit keer (uiteraard) deel 1.

Nieuwe link: L'encyclopédie interactive du BDSM (internet archive)

Voor wie de Franse taal machtig is, is L'encyclopédie interactive du BDSM een aanrader. Het is een webstek van het type 'voor SM'ers, door SM'ers'; belangstellenden schrijven een informatief stukje over een bepaalde term uit de SM en zo groeit gaandeweg een heuse encyclopedie.

Nieuwe link: Elise Sutton's

Elise Sutton is een naam die veel opduikt in de Amerikaanse FemDom-scene. Haar webstek is interessant en de moeite van een bezoekje zeker waard.

19-12-2003:

Nieuw: Tips om je slaaf te vernederen

Een uitgebreide selectie tips ter vernedering van uw slaaf, van de hand van Madame.

Nieuw verhaal: Peter

In mijn zoektocht naar een minnaar voor mijn lief, vond ik een man met een prachtige penis. Enkele dagen later lag ik met hem in bed …

Nieuwe link: De kerker

De Kerker is een algemene sm‑site met onder meer informatie en verhalen. Erg leuk gevonden zijn de recepten (brandnetelsoep, strokentaart, gebondeerd vlees).

05-12-2003:

Nieuwe kronkel: Haar spelletje

Waar ik cuckolding vooral had gezien als een spannend spel, realiseerde ik me ineens dat het geen spelletje meer was.

Nieuw verhaal: Het paard

Het leuke van verhalen van derden is dat er ook eens geschreven wordt over thema's die we zelf niet snel zouden gebruiken. Slaaf vogelman beschreef een pony play.

Nieuw: een overzicht van de laatste wijzigingen

De laatste wijzigingen worden vanaf nu ook op de webstek vermeld. De tekst is dezelfde als die, die we in onze mailing aanbieden. Zo krijgen wij (en u) een leuk overzicht van de groei van Hommage à Madame.

22-11-2003:

Nieuwe kronkel: CB

Toegegeven, hij past niet helemaal in Hommage à Madame, gezien het feit dat het vooral gaat over stoute Dominante mannen die het op hun heupen hebben. Maar we vonden de kronkel zo leuk dat we hem toch opgenomen hebben. Waar het over gaat? Het gaat over de geschiedenis van de kuisheidsgordel en Skylen schreef het.

Nieuwe recensie: Charlotte Caron: De vlucht

Guilty heeft ons verblijd met zijn tweede recensie. Gezien de waardering die hij geeft, een boek dat we toch maar eens moeten lezen.

Nieuwe link: Femdom.startbewijs.nl

Madames eigen linksverzameling.

08-11-2003:

Madame's boodschappenlijstje

Dit keer een nieuw stukje van Madame. SM met huis-tuin-en-keuken-spulletjes.

30-10-2003:

Dienen versus gehoorzamen

Dit keer een informatief stuk van Madame. Dienen en gehoorzamen lijken, oppervlakkig gezien, veel op elkaar. Maar er is een wereld van verschil.

16-10-2003:

Nieuw verhaal: Slaaf vogelman

Een primeur voor slaaf vogelman: hij is de eerste derde die verhalen schreef voor onze webstek. In het eerste verhaal beschrijft hij een spel met Madame.

Nieuw verhaal: Het perspectief van Madame

Het tweede verhaal van slaaf vogelman. En het is een prachtig verhaal. Het is geschreven vanuit het perspectief van Madame.

Nieuw: Lessen voor de likslaaf

Veel onderdanigen vinden het fijn een Domme (ook) seksueel te dienen. Beffen is dan een heerlijke bezigheid. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Madame schreef een informatief stuk waarin ze één en ander onder de loep neemt.

Nieuw: Over derden in je relatie

Een kronkel van rené over SM en polyamorie.

Nieuwe link: SM-Paradise

Een link naar een SM-huis in Breda.

09-10-2003:

Nieuw: Spreekwoorden uit de BDSM-wereld

Een aantal bekende spreekwoorden en gezegden, in verbeterde versie.

Nieuw: De slaaf als deurmat

Een echte slaaf is niets, heeft niets en wil niets. Hij heeft maar één doel in het leven: zijn Meesteres te dienen. Toch?

Nieuw: Dresscode

Over de zin en onzin van dresscode's.

25-09-2003:

Nieuw: Spelen met kaarsen

Madame schreef een informatief stuk over het spelen met kaarsen.

Nieuw: Het martelen van penis en ballen

Ook van de hand van Madame een stuk over één van haar favoriete bezigheden 'alles' over het martelen van penis en ballen, ook wel CBT genoemd. Madame houdt zich aanbevolen voor aanvullingen.

Nieuwe boekbespreking: Ingrid Füller: Minnaars

In het kader van cuckolding is het wellicht interessant eens iets te lezen over vrouwen en hun minnaars. Ingrid Füller schreef er een boek over en rené las het.

Nieuwe link: Dominante Dames op Yahoo Groups

Dominante Dames is een group op Yahoo en is van, voor en door dominante vrouwen. Zeer aanbevelenswaardig voor de doelgroep. Ga naar Links om de link te vinden.

18-09-2003:

Nieuw verhaal: Mijmering

Onze interesse in cuckolding is u ongetwijfeld bekend. Maar hoe voelt dat nu, je vrouw zien vrijen met een ander? Wat gaat er door je heen? De afgelopen dagen heb ik er veel over lopen mijmeren en die mijmering heb ik opgeschreven. Ik heb het verhaal ook naar de hoofdlijst van nl-bdsm.org gestuurd.

11-09-2003:

Nieuw verhaal: Sissy

Afgelopen maandag was een spannende dag, waarin we de eerste stappen hebben gezet in sissyfication. Ik heb er een verhaal over geschreven en dat verhaal is nu gepubliceerd op onze webstek.

Nu ook een uitgekleede versie

Hommage à Madame was tot voor kort eigenlijk alleen te bekijken in een resolutie van ten minste 1024 x 768, in een browser die geschikt is voor frames en op een PC die geen moeite heeft met Javascript. Deze instellingen zullen ook altijd de basis zijn voor onze webstek; we vinden de vormgeving die we gekozen hebben te mooi om concessies te doen ten behoeve van mensen die niet willen of kunnen voldoen aan die minimale eisen.

Echter, het is natuurlijk wel jammer dat men niet of met veel moeite kennis kan nemen van de inhoud van de site. Daarom hebben we in de afgelopen dagen een uitgekleede versie gemaakt: Hommage à Madame zonder poespas, geschikt voor lagere resoluties. In deze uitgekleede versie hebben we de vormgeving echter gelaten voor wat die was.

Er zijn nu dus twee versies van Hommage à Madame beschikbaar: de versie zoals die al bestond en een uitgekleede versie. We hopen daarme voldoende tegemoet te zijn gekomen aan mensen die geen 1024 x 768, frames en/of Javascript hebben.

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!